165

Ραδιοφωνικά Δελτία Ειδήσεων-210-14.01.2013

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

210

Ημερομηνία έκδοσης: 

Δευτέρα, 14 Ιανουάριος, 2013

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει την απόδοση της εορτής των Θεοφανείων.

Τη μήμη των Αγίων 38 Αββάδων των εν Σινά αναιρεθέντων και των Αγίων 33 Αββάδων των εν Ραϊθώ αναιρεθέντων.

Τη μνήμη της Αγίας μάρτυρος Αγνής και της Αγίας ισαποστόλου Νίνας.

Τη μνήμη του Αγίου νέου μάρτυρος  Ιωάννου, του Χρυσοχόου ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1802.

Τη μνήμη των Οσίων και Θεοφόρων πατέρων ημών των εν ασκήσει λαμψάντων Νείλου Σιναίτου, του σοφού και Θεοδούλου του υιού αυτού.

Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Οσίων Σάβα πρώτου αρχιεπισκόπου Σερβίας και Συμεώνος, των κτιτόρων της εν Αθω σεβασμιωτάτης Μονής του Χιλανδαρίου και Στεφάνου του κτίσαντος την μονή του Χηνολάκκου.

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ.

(*) Η Ιερωσύνη είναι ένας Γολγοθάς που πίσω του κρύβει την Ανάσταση είπε μεταξύ των άλλων χθες στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος.

(*) Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο υποδέχθηκε το Σάββατο ο Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος.

(*) Εκδήλωση με καφέ και τσάι θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 5:30 το απόγευμα τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία της Λαμίας στο κέντρο ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ στην Αγρηλιά Λαμίας.

(*) Με τον πρόεδρο του ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος κ Λεωνίδα Αναγνωστόπουλο και με τον  Νέο Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ Ηλίας Σανίδα, συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

(*) Άγνωστοι διαρρήκτες παραβίασαν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λογγού και τον Κοιμητηριακό Ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Καμένων Βούρλων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Χθες Κυριακή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ιερούργησε και ωμίλησε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαμίας. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Ιεροδιακόνου πατρός Αγαθονίκου Βενετσάνου.Ο π. Αγαθόνικος είναι άγαμος κληρικός, απόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης και επί τρία χρόνια υπηρετούσε ως Διάκονος στον ως άνω Ιερό Ναό. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο, τόνισε ότι όπως παλιά μέσα στην θάλασσα εργαζόταν στο πλοίο, τώρα εισέρχεται σε ένα άλλο πλοίο, στην ιερά Ναυν της Εκκλησίας, στην οποία ως πλήρωμα καλείται να εργασθεί και να συντελέσει ώστε όλοι μαζί που θα είναι μέσα στο πλήρωμα αυτό, που είναι η Ενορία του, να φθάσουν εις λιμένα τον εύδιον, δηλαδή, στην Βασιλεία των Ουρανών. Επεσήμανε επίσης ότι η ζωή του ιερέως είναι αναμεμιγμένη με το δάκρυ και τη χαρά, τον πόνο και την ευφροσύνη και ότι η Ιερωσύνη είναι ένας Γολγοθάς αλλά που πίσω του κρύβει την Ανάσταση. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον νέο πρεσβύτερο πατέρα Αγαθόνικο, το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου και μίλησε στο εκκλησίασμα. Μετά τη Θεία Λειτουργία προσφέρθηκε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας. Η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απ’ ευθείας από τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως και τον τηλεοπτικό σταθμό « STAR Κεντρικής Ελλάδος».

(*) Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο υποδέχθηκε το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στη Μητρόπολη μας ο Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος με αισθήματα σεβασμού, εκφράζοντας την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του διακεκριμένου και πολιού Ιεράρχου της Εκκλησίας μας. Η συνάντηση των δύο Αρχιερέων έγινε στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ξυνιάδος, όπου ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος ετέλεσε τη Βάπτιση τέκνου στενού συνεργάτη του. Τους δύο Αρχιερείς υποδέχθηκε ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Αθανάσιος Σύρος και προσκυνητές που ευρέθησαν εκείνη την ώρα στην Ιερά Μονή. Ο Σεβασμιώτατος άγιος Σπάρτης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία και εξέφρασε τη χαρά του για την ευκαιρία της συναντήσεως. Κατά το μικρό χρονικό διάστημα της παραμονής του αγίου Σπάρτης στην Ιερά Μονή Ξυνιάδος, οι δύο Μητροπολίτες αντίλλαξαν απόψεις επάνω σε γενικά εκκλησιαστικά θέματα και ο Μητροπολίτης μας ενημέρωσε τον άγιο Σπάρτης για τα Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και ιδιαίτερα για την ιστορία της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Ξυνιάδος. Τις πρώτες απογευματινές ώρες ο άγιος Σπάρτης με τη συνοδεία του ανεχώρησε για την Σπάρτη. Σημειώνουμε ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος είχε πάλι επισκεφτεί την Μητρόπολη μας το έτος 1997 ως προσκεκλημένος του Μητροπολίτου μας, στην εορτή του πολιούχου Αγίου Λουκά.

(*) Εκδήλωση  με καφέ και τσάι θα πραγματοποιήσουν τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία της Λαμίας σήμερα στις 5:30 το απόγευμα στο κέντρο ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ στην Αγριλιά Λαμίας. Η εκδήλωση αποσκοπεί στην αλληλογνωριμία, στη σύσφιξη σχέσεων και στη εξασφάλιση πόρων για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου και θα πλαισιωθεί με την χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Γερμανός ο Μελωδός» και με χορευτικά συγκροτήματα της Ιεράς Μητροπόλεως. Η τιμή προσκλήσεως είναι 5 ευρώ και μπορείτε να την προμηθευτείτε από τα Ενορικά Φιλόπτωχα Ταμεία.

(*) Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ Νικόλαο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στο επισκοπείο ο κ Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος. Συζήτησαν για την λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου για το οποίο συνεργάζονται στενά η Ιερά Μητρόπολη και ο Ιατρικός Σύλλογος. Ο Ποιμενάρχης μας προσκάλεσε τον κ Αναγνωστόπουλο σήμερα το απόγευμα να παραστεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν τα φιλόπτωχα ταμεία της Λαμίας στις Εσπερίδες προκειμένου να ενημερώσει τους εθελοντές και τις εθελόντριες για την πορεία της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου.

(*) Σήμερα το πρωί όπως κάθε Δευτέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος δέχτηκε στο γραφείο του αρκετούς πιστούς που ήθελαν να πάρουν την ευχή του. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Νέος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ Ηλίας Σανίδας, αρμόδιος σε θέματα Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού, απασχόλησης Τουρισμού, Εμπορίου και Δια Βίου Μάθησης . Ο κ Σανίδας ζήτησε την ευχή του Ποιμενάρχου μας επί τη αναλήψει των νέων του καθηκόντων και ο Σεβασμιώταστος του ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

(*) Την Αγιοβασιλόπιτα έκοψε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος στο Γηροκομείο Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα Σπερχειάδος παρουσία των τροφίμων του Γηροκομείου, του προσωπικού και ιερέων της περιοχής. Μετά την κοπή της πίτας ο Ποιμενάρχης μ,ας μίλησε στους παρευρισκομένους και τους ευχήθηκε καλή χρονιά. Αναλυτικά για το θέμα θα σας ενημερώσουμε στο αυριανό μας δελτίο.

(*) Γέμισε ἡ μεγάλη αἴθουσα τελετῶν καί ὅλοι οἱ χῶροι τοῦ Γηροκομείου Στυλίδος ἀπό κόσμο χθες τό ἀπόγευμα γιά τήν κοπή τῆς Βασιλόπιτας πού εἶχε ὀργανώσει τό φιλόπτωχο Ταμεῖο τῆς Ἐνορίας Ἁγίας Αἰκατερίνης Στυλίδος.Τήν Ἁγιοβασιλόπιτα εὐλόγησε ὁ ἴδιος ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος παρόντος τοῦ Μεγάλου Εὐεργέτου κ. Ἁργύρη Πετρῆ, τοῦ Δημάρχου Στυλίδος κ. Ἀπόστολου Γκλέτσου ἐπικεφαλῆς πολλῶν μελῶν τοῦ Δημοτικοῦ Συμβουλίου Στυλίδος καί ἐκπροσώπων τῶν πολιτιστικῶν φορέων τῆς πόλεως. Μετά τήν κοπή τῆς Βασιλόπιτας ὁ Σεβασμιώτατος συνεχάρη τόν Διευθυντή τοῦ Ἱδρύματος Ἀρχιμ. π. Μάξιμο Νικολόπουλο καί τό προσωπικό, καθώς ἐπίσης καί τίς κυρίες τοῦ Φιλοπτώχου Ταμείου τῆς Ἐνορίας Ἁγίας Αἰκατερίνης γιά τά ὡραῖα γλυκίσματα πού εἶχαν ἐτοιμάσει. Ἰδιαίτερη ἀτμόσφαιρα δημιούργησε ἡ χορωδία τοῦ Μουσικοῦ Ὀμίλου Στυλίδος, ἡ ὁποία ὑπό τήν Διεύθυνση τοῦ κ. Λάζαρου Ἀνεστίδη ἔψαλλε τά κάλαντα καί ὡραῖα τραγούδια καταχειροκροτηθεῖσα ἀπό τό κοινό. Μετά τήν ἐκδήλωση εἰς τήν
αἴθουσα τελετῶν, ἐπακολούθησε δεξίωση στήν τραπεζαρία τοῦ Ἱδρύματος, στήν ὁποία παρεκάθησαν ὅλοι οἱ ἐπισκέπτες. Ἰκανοποιημένος ἀπό τήν μέχρι τοῦδε λειτουργία τοῦ Γηροκομείου καί μάλιστα ἀπό τή συμπαράσταση τοῦ κ. Δημάρχου, τῶν Ἐνοριῶν καί πολλῶν κατοίκων τῆς Στυλίδος ὁ Σεβασμιώτατος ἐξέφρασε καί πάλι τίς θερμές του εὐχαριστίες πρός ὅλους λέγοντας ὅτι «αὐτό τό μέλαθρο τῆς ἀγάπης ἀνήκει σέ ὅλους, εἶναι γιά ὅλους πού τό ἔχουν ἀνάγκη καί περιμένει τήν ἀγάπη ὅλων. Στίς δύσκολες ἡμέρες πού ζοῦμε, ἐδῶ περισσεύει ἡ ἀγάπη, γιατί τόσο ἡ Ἱερά Μητρόπολη, ὅσο καί οἱ εὐγενεῖς κάτοικοι τῆς πόλεως αὐτής καί τῆς περιοχῆς θεωροῦν τήν συμπαράσταση πρός τόν κάθε ἄνθρωπο ὡς βασική ἀρχή καί θεμέλιο τῆς χριστιανικής ζωῆς». Ἐκ μέρους τῶν κυριῶν τῆς Ἐνορίας τῆς Ἁγίας Αἰκατερίνης χαιρέτησε τούς Γέροντες ἡ κα. Ἰουλία Βουρλιώτη καί εὐχαρίστησε τόν Σεβασμιώτατο για τήν ἄψογη λειτουργία τοῦ Γηροκομείου πού ἀποτελεῖ κόσμημα γιά τήν περιοχή.

(*) Συνεχίζουμε με μια δυσάρεστη είδηση. Άγνωστοι την Πέμπτη το βράδυ διέρρηξαν τον Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Λογγού. Παραβίασαν την πόρτα του Ναού και προσπάθησαν να αφαιρέσουν τα χρήματα από το παγκάρι χωρίς ευτυχώς να το καταφέρουν. Οι διαρρήκτες όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Το επόμενο βράδυ διέρρηξαν και πάλι τον ίδιο Ιερό Ναό, παραβιάζοντας αυτή τη φορά την πλαϊνή πόρτα. Προσπάθησαν να ανοίξουν το παγκάρι αλλά δεν το κατάφεραν λόγω των μέτρων που πήρε το εκκλησιαστικό συμβούλιο το οποίο ενημέρωσε αμέσως την Ιερά Μητρόπολη και την Αστυνομία για να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες. Επίσης την Πέμπτη το απόγευμα άγνωστοι προσπάθησαν να διαρρήξουν τον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στα Καμένα Βούρλα αλλά τράπηκαν σε φυγή μετά το χτύπημα του συναγερμού.

(*) Συνάντηση Θεολογικών Προβληματισμών πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα απόγευμα σε χώρο της Εκκλησιαστικής Περιφερειακής Εστίας, με ευθύνη του Διευθυντή της Εστίας κυρίου Τριαντάφυλλου Μπολτέτσου διδάκτορος Θεολογίας και τη συνδρομή του Επιμελητή της Εστίας πατρός Χρήστου Τσιλοφύτη, εφημερίου του Ιερού ναού Αγίας Σοφίας Λαμίας. Οι συναντήσεις αυτές έχουν ως στόχο την συνεχή κατάρτιση των Οικοτρόφων Μαθητών της Εστίας Λαμίας στο πεδίο της Εκκλησιαστικής μόρφωσης και την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα Ορθόδοξης Πνευματικότητος.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(*) Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου θα τελεσθεί την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας. Η Αγρυπνία θα αρχίσει στις 8:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 2:00 μετά τα μεσάνυκτα. Στο τέλος του εορτασμού θα τελεσθεί αρτοκλασία.

(*) Μαθήματα σκάκι παραδίδονται δωρεάν κάθε Δευτέρα στις 6:30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Κων/νου και Ελένης στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος. Τα μαθήματα παραδίδει ο κ Δημήτριος Ρέρας και τα παρακολουθούν 15 ενδιαφερόμενοι.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερώτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...