165

Ραδιοφωνικά Δελτία Ειδήσεων-212-16.01.2013

Εκτυπώσιμη μορφή

Αριθμός δελτίου: 

212

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τετάρτη, 16 Ιανουάριος, 2013

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου σήμερα και η εκκλησία μας τη προσκύνηση της Τιμίας Αλύσεως του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου. Τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Ελασίππου, Μεσίππου και Πευσίππου των αυταδέλφων και Νεονίλλης της μάμμης αυτών. Τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Δάνακτος του αναγνώστου, εξ Αυλώνος Βορείου Ηπείρου, των Οσίων Ρωμύλου του Αγιορείτου, μαθητού του Αγίου Γρηγορίου του Σιναίτου και των συν αυτω Νέστορος, Μαρτίνου, Δανιήλ, Σισώη, Ζωσιμά και Γρηγορίου. Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων Δαμασκηνού του μοναχού και πρεσβυτέρου και Νικολάου του Μυτιληναίου.

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ.

(*) Ἑορταστική ἐκδήλωση ἐπί τῇ μνήμη τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν θά πραγματοποιήσει η Ιερά Μητροπολή μας στις 30 Ἰανουαρίου στίς 6.00 τό ἀπόγευμα στόν Μητροπολιτικό Ἱερό Ναό Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Λαμίας.

(*) Εικοσι δύο χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την κοίμηση του μακαριστού γέροντος Βησσαρίωνος Κορκολιάκου και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος.

(*)Τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας θα εορτάσουν την Παρασκευή πανηγυρικά, ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως.

(*) Την 1η μηνιαία σύναξή τους για το έτος 2013 θα πραγματοποιήσουν στις 28 και 29 Ιανουαρίου οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

(*) Αιμοδοσία θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη τη Κυριακή 20 Ιανουαρίου το πρωί στο Κέντρο Αγάπης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Ἑορταστική ἐκδήλωση ἐπί τῇ μνήμη τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν θά πραγματοποιήσει η Ιερά Μητροπολή μας ἀνήμερα τῆς ἑορτῆς τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν (30 Ἰανουαρίου) στίς 6.00 τό ἀπόγευμα στόν Μητροπολιτικό Ἱερό Ναό Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Λαμίας.

Τό πρόγραμμα τῆς Ἐκδηλώσεως περιλαμβάνει ὁμιλία ἀπό τόν Πανοσιολογιώτατο Ἀρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Μπρούζη, Πνευματικό τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως καί προϊστάμενο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Νικολάου Σπερχειάδος μέ θέμα:

«Οἱ Τρεῖς Ἱεράρχαι προστάτες τῆς Παιδείας καί τῶν Νέων»

Τήν Ἐκδήλωση θά πλαισιώσουν μέ Βυζαντινούς ὕμνους τῆς Ἱερᾶς Ἀκολουθίας τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν, ἡ Βυζαντινή χορωδία τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως ὑπό τήν Διεύθυνση τοῦ Καθηγητοῦ καί Πρωτοψάλτου κ. Ἀνδρέου Ἰωακείμ.

Χαιρετισμό θά ἀπευθύνει ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος καί θά βραβεύσει 30 ἐκπαιδευτικούς, πού διδάσκουν ἐθελοντικά στό Σχολεῖο Ἐνισχυτικῆς Διδασκαλίας τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, ποῦ λειτουργεῖ στό Πνευματικό Κέντρο τῆς Ἐνορίας Ἁγίων Θεοδώρων Λαμίας. Ἐπίσης ὁ Σεβασμιώτατος θά χορηγήσει 24 ὑποτροφίες σέ φοιτητές καί φοιτήτριες τέκνων τῶν ἱερέων τῆς Μητροπόλεώς μας.

(*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου θα τελεσθεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος. Ακολούθως θα τελεσθεί Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού γέροντος Βησσαρίωνος Κορκολιάκου μιας και φέτος συμπληρώνονται 22 χρόνια από την εκδημία του προς Κύριον. Καλούνται οι τιμώντες τη μνήμη του Αγίου Γέροντος να συμμετάσχουν στο εορταστικό μνημόσυνο.

(*) Τη μνήμη των εν Αγίοις πατέρων ημών και μεγάλων Ιεραρχών Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας θα εορτάσει η εκκλησία μας την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου. Στην Ιερά Μητροπολή μας πολλοί ιεροί ναοί είναι αφιερωμένοι στον Άγιο Αθανάσιο. Αναμεσά τους πανηγυρίζει ο ιερός ναός αγίου Αθανασίου Ροδίτσας όπου την ημέρα της εορτής θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου. Ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία θα τελεσθεί αύριο στις 6:00 το απόγευμα. Επίσης ο Ποιμενάρχης μας την Παρασκευή στις 4:00 το απόγευμα θα τελέσει αρτοκλασία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Κόμμα.

Στην πόλη της Λαμίας πανηγυρίζει και ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού αύριο στις 6:00 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και την Παρασκευή το πρωί Ορθρος και Θεία Λειτουργία. Μετά τον εορτασμό το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού θα προσφέρει κέρασμα στο ενοριακό πνευματικό κέντρο.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορτασθεί η μνήμη των Αγίων και στην ενορία του Αγίου Αθανασίου Στυλίδος. Την ημέρα της εορτής θα τελεσθεί Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στον εορτασμό θα μετάσχουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων και ο εμπορικός σύλλογος της πόλεως αφού η ημερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου είναι ημέρα αργίας στην πόλη της Στυλίδος.

Επίσης ο πανηγυρικός εσπερινός στην Στυλίδα θα τελεσθεί αύριο στις 6:00 το απόγευμα. Εν συνεχεία θα γίνει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου και αμέσως μετά Ιερά Παράκληση στον Άγιο Αθανάσιο. Στο χωριό Παλαιοκερασιά πανηγυρίζει το εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου. Ο πανηγυρικός εσπερινός θα τελεσθεί αύριο στις 4:30 το απόγευμα στον ενοριακό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία θα τελεσθεί την ημέρα της εορτής στο ομώνυμο εξωκλήσι.

Την Παρασκευή πανηγυρίζει και ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα στη Σπερχειάδα. Αύριο στις 5:00 το απόγευμα θα τελεσθεί εσπερινός και την Παρασκευή Ορθρος και Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία. Μετά τον εορτασμό η διεύθυνση του Γηροκομείου θα προσφέρει κέρασμα στους προσκυνητές στην αίθουσα του Γηροκομείου. Στον εορτασμό θα παραστεί και η κ Μαίρη Ακρίδα σύζυγος του αειμνήστου Αθανασίου Ακρίδα, μεγάλου Ευεργέτου της Σπερχειάδος και της Ιεράς Μητροπολεώς μας,

Ιεροί ναοί αφιερωμένοι στον Άγιο Αθανάσιο υπάρχουν στα Βασιλικά Λοκρίδος, στον Τυμφρηστό, στους Μύλους και στη Λυγαριά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως ο πατήρ Σεραφείμ Ζαφείρης, ιεροκήρυκας αύριο το απόγευμα θα κηρύξει το Θείο Λόγο στην Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου Ομβριακής και την Παρασκευή το πρωί στην πανηγυρίζουσα ενορία του Αγίου Αθανασίου στους Μύλους. Ο πατήρ Ανθιμος Νερατζής ιεροκήρυκας αύριο το απόγευμα θα κηρύξει το Θείο Λόγο στον Ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου Λαμίας και την Παρασκευή θα μετάσχει στον εορτασμό στην Ροδίτσα. Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως πατήρ Νεόφυτος Ραφαηλίδης την Παρασκευή θα κηρύξει το Θείο Λόγο στη Θεία λειτουργία που θα τελεσθεί στον Ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου Λαμίας.

(*) Την 1η μηνιαία σύναξή τους για το έτος 2013 θα πραγματοποιήσουν στις 28 και 29 Ιανουαρίου οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως. Πιο αναλυτικά όλοι οι ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Λαμίας, Λιανοκλαδίου, Υπάτης, Θερμοπυλών και Ροδίτσης, Στυλίδος και Πελασγίας θα συγκεντρωθούν τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις 9:00 το πρωί στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Αμπλιανης Λαμίας. Στους εφημερίους θα μιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος. Μετά την ομιλία θα γίνει ενημέρωση σέ διοικητικά θέματα,θα πραγματοποιηθεί διάλογος και θα διανεμηθεί στους ιερείς έντυπο υλικό. Την επόμενη ημέρα Τρίτη το πρωί θα αναπτυχθεί το θέμα από τους εισηγητές των περιφερειακών συνάξεων στις υπόλοιπες Αρχιερατικές περιφέρειες.

(*) Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος θα πραγματοποιήσει αιμοδοσία τη Κυριακή 20 Ιανουαρίου στο Κέντρο Αγάπης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Κινητή μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας θα βρίσκεται εκεί από τις 10:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι. Το αίμα δεν αγοράζεται μόνο δωρίζεται και σώζει ζωές. Οσοι επιθυμούν να μετάσχουν σε αυτή τη προσφορά ζωής, ας προσέλθουν και ας ενισχύσουν την τράπεζα αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως η οποία λειτουργεί από το 2001 με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την δωρεάν κάλυψη των όποιων αναγκών των πασχόντων συνανθρώπων μας.

(*) Παράλληλα με την Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, λειτουργεί στο ίδιο κτίριο και η Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία η οποία φιλοξενεί φέτος 26 μαθητές από διάφορες Ιερές Μητροπόλεις.Την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας της εστίας έχει ο γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως κ Τριαντάφυλλος Μπολτέτσος διδάκτωρ Θεολογίας σε συνεργασία πάντα με την διευθύντρια της σχολής κ Παναγιώτα Παπακώστα. Το καθημερινό πρόγραμμα των μαθητών όπως είναι φυσικό περιλαμβάνει και λατρευτικές ακολουθίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε πρωί στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού της Εκκλησιαστικής Εστίας Λαμίας τελείται η ακολουθία του Ορθρου από τις 7:15 έως τις 7:45. Το απόγευμα στις 6:00 τελείται η ακολουθία του εσπερινού και κάθε Τετάρτη η ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο. Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη η ακολουθία του απόδείπνου στις 8:30 το βράδυ. Κάθε Πέμπτη τελείται Ορθρος και Θεία Λειτουργία από τις 7:00 έως τις 8:50 (εννέα παρά δέκα) το πρωί από διαφορετικό κάθε φορά Ιερέα. Στον εκκλησιασμό εκτός από τους μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου μπορούν να μετάσχουν και όποιοι άλλοι επιθυμούν. Επίσης μετά από επιθυμία των μαθητών του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου, στην Σχολή παραδίδονται και μαθήματα χορού κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 6:30 μετά την ακολουθία του εσπερινού. Δάσκαλος είναι μαθητής της Σχολής ο οποίος έχει παρακολουθήσει τη Σχολή χορού της Δώρας Στράτου.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(*) Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου θα τελεσθεί σήμερα στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας. Η Αγρυπνία θα αρχίσει στις 8:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 2:00 μετά τα μεσάνυκτα. Στο τέλος του εορτασμού θα τελεσθεί αρτοκλασία.

(*)Την Παρασκευή, εορτή των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, στην ενορία των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στο παρεκκλήσιο του αγίου Αθανασίου, πρώην Μητροπολιτικό Ναό επισκοπής Ταλαντίου. Μετά τη Θεία λειτουργία, στην παρακείμενη αίθουσα του πνευματικού κέντρου θα γίνει κοπή της πρωτοχροννιάτικης πίτας του Φιλοπτώχου της ενορίας. Οι κυρίες του φιλοπτώχου θα προσφέρουν στους προσκυνητές καφέ, τσάι και γλυκίσματα. Στη Θεία Λειτουργία θα μετάσχουν οι δασκάλες και τα παιδιά του νηπιαγωγείου Αταλάντης.

(*) Στην πόλη της Λαμίας θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες ο πατήρ Κύριλλος από τα Κατουνάκια του Αγίου Ορους και την Παρασκευή 18 του μηνός στις 5:00 το απόγευμα θα μιλήσει στο πνευματικό κέντρο της ενορίας Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας.

(*) Η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία της Παρασκευής για την πόλη της Λαμίας θα τελεσθεί στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρχαγγέλου Ταξιάρχου Μιχαήλ που βρίσκεται στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου στο Σταθμό Λιανοκλαδίου. Η ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Ιερά Παράκληση στον Ἁγιο Εφραίμ θα τελεσθεί αύριο στις 4:00 το απόγευμα, στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

(*) Ενοριακή σύναξη νέων πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στις 7:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαμίας υπό την ευθύνη του Στρατιωτικού και Θεολόγου κυρίου Χρήστου Βάρσου. Κατά την διάρκεια της συνάξεως αναπτύσσονται διάφορα θεολογικά και επίκαιρα θέματα.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) Ημερίδα με θέμα τα μουσεία της Φθιώτιδoς και τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα διοργανώνουν σήμερα από τις 5:00 έως τις 7:00 το απόγευμα οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος και η 14η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων θα γίνουν 9 δεκάλεπτες εισηγήσεις. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Λαμιέων στην οδό Λεωνίδου.

(*) Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο για την εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας θα πραγματοποιήσει το τουριστικό γραφείο Θεοδωρόπουλος travel στις 30 και 31 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής η αναχώρηση των προσκυνητών θα γίνει στις 30 του μηνός ημέρα Τετάρτη τα ξημερώματα. Άφιξη στην Ραφήνα ή Πειραιά και αναχώρηση για Τήνο. Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο οι προσκυνητές θα μεταβούν στο Ιερό Προσκύνημα της Ευαγγελιστρίας για προσκύνηση και συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσει περιφορά της εικόνας της Παναγίας και συμμετοχή στο έθιμο « Φαναράκια». Την επόμενη ημέρα το μεσημέρι οι προσκυνητές θα αναχωρήσουν για τη Λαμία. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 95 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 22310 45800, και στα κινητά 69 79 97 07 02 και 69 86 60 72 31. Το τουριστικό γραφείο Θεοδωρόπουλος travel βρίσκεται στην διεύθυνση Αποστόλη Κουνούπη 2.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερώτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness