165

Ραδιοφωνικά Δελτία Ειδήσεων-213-17.01.2013

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

213

Ημερομηνία έκδοσης: 

Πέμπτη, 17 Ιανουάριος, 2013

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου σήμερα και η εκκλησία μας τη μνήμη του Οσίου Αντωνίου του Μεγάλου. Τη μνήμη του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Αντωνίου του νέου, του εν Βερροία, του θαυματουργού.

Τη μνήμη των οσίων Αριστοτέλους, Αχιλλέως και Θεοδοσίου του ευσεβούς βασιλέως, του Μεγάλου.

Τη μνήμη των οσίων Ιουνίλλας και Τουρβώνος του νοταρίου.

Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του αγίου ενδόξου νεομάρτυρος Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1838.

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ.

(*) Κιβώτια με ανδρικό ρουχισμό και λευκά είδη απέστειλε σήμερα η Ιερά Μητρόπολη στις φυλακές Δομοκού.

(*) Εικοσι δύο χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την κοίμηση του μακαριστού γέροντος Βησσαρίωνος Κορκολιάκου και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος.

(*) 50 παιδιά από το Λύρειο Ίδρυμα θα επισκεφθούν αυτό το Σάββατο την Ιερά Μονή Δαδίου.

(*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί αύριο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Ροδίτσας.

(*) Αιμοδοσία θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη τη Κυριακή 20 Ιανουαρίου το πρωί στο Κέντρο Αγάπης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος συνεχώς ενισχύει τους έχοντας ανάγκη συνανθρώπους μας αλλά και διάφορα Ιδρύματα που έχουν βασικές ελλείψεις και ανάγκες όπως το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Δομοκού στο οποίο έχει διαθέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος για τις λειτουργικές και πνευματικές ανάγκες των κρατουμένων τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη πατέρα Σερταφείμ Ζαφείρη. Επίσης με εντολή του Ποιμενάρχου μας απεστάλησαν σήμερα στις φυλακές Δομοκού 18 κιβώτια ανδρικού ρουχισμού, 18 κιβώτια που περιέχουν 132 τεμάχια κουβέρτες και 21 τεμ. παπλώματα προκειμένου να ικανοποιηθούν, έστω και μερικώς, άμεσες καθημερινές ανάγκες των φυλακισμένων συνανθρώπων μας. Τα κιβώτια παρέδωσε στον Διευθυντή των φυλακών κ. Θεόδωρο Κωσταρά ο υπεύθυνος του Φιλοπτώχου Ταμείου και Αρχιερατικός Επίτροπος Λαμίας, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. πατήρ Παναγιώτης Σερέτης. Σημειώνουμε ότι την περίοδο των Χριστουγέννων η Ιερά Μητρόπολη μας είχε αποστείλει στις Φυλακές Δομοκού άλλα 16 κιβώτια αντρικού ρουχισμού και υποδημάτων.

(*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου θα τελεσθεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος. Ακολούθως θα τελεσθεί Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού γέροντος Βησσαρίωνος Κορκολιάκου μιας και φέτος συμπληρώνονται 22 χρόνια από την εκδημία του προς Κύριον. Καλούνται οι τιμώντες τη μνήμη του Αγίου Γέροντος να συμμετάσχουν στο εορταστικό μνημόσυνο.

(*) Το Σάββατο 19 του μηνός ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαμίας. Εν συνεχεία θα τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού πατρός Αριστοτέλη Αρχανιώτη. Να σας θυμίσουμε ότι ο μακριστός καταγόταν από το χωριό Γαβράκια Φθιώτιδος και ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών. Χειροτονήθηκε διάκονος τον Μάιο του 1976 και πρεσβύτερος τον Νοέμβριο του 1981 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό. Υπηρέτησε ως εφημέριος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Λαμίας απ’όπου συνταξιοδοτήθηκε το 2010.

(*) 50 παιδιά από το Λύρειο Ίδρυμα θα πραγματοποιήσουν το ερχόμενο σαββατοκύριακο εκδρομή στο χιονοδρομικό κέντρο Παρανασσού στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού. Με την ευκαιρία αυτής της εκδρομής τα παιδιά θα επισκεφθούν αυτό το Σάββατο την Ιερά Μονή Δαδίου προκειμένου να γνωρίσουν το μοναστήρι, να απολαύσουν το υπέροχο φυσικό περιβάλλον και να λάβουν την ευλογία της Παναγίας της Γαυριώτισσας. Τα παιδιά και τους συνοδούς όπως είναι φυσικό θα υποδεχτεί η αδελφότητα του μοναστηριού και θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ Νικόλαο. Η αδελφότητα θα προσφέρει κέρασμα στο Αρχονταρίκι και τα παιδιά θα γευματίσουν.

(*) Το Γηροκομείο Στυλίδος Ίδρυμα Πετρή - Στέγη Γερόντων συνεχίζοντας την προσφορά του προς τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, δέχεται τροφίμους απόλη την Φθιώτιδα ακόμα και αν υπάρχει μικρή σύνταξη ή και καθόλου. Για το λόγο αυτό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος γίνεται συχνά αποδέκτης ευχαριστιών όπως από τους αδελφούς Γεώργιο και Θρασύβουλο Ριζόπουλο οι οποίοι απέστειλαν ευχαριστήρια επιστολή.

(*) Σήμερα το πρωί στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως συνεδρίασε υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, το διοικητικό συμβούλιο του Γηροκομείου Λαμίας προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του εκκλησιαστικού αυτού ιδρύματος.

(*) Εορτή των εν Αγίοις πατέρων ημών και μεγάλων Ιεραρχών Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας αύριο και στην Ιερά Μητροπολή μας πολλοί ιεροί ναοί είναι αφιερωμένοι στον Άγιο Αθανάσιο. Αναμεσά τους πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Ροδίτσας όπου αύριο θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου. Ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία θα τελεσθεί σήμερα στις 6:00 το απόγευμα. Επίσης ο Ποιμενάρχης μας αύριο στις 4:00 το απόγευμα θα τελέσει αρτοκλασία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Κόμμα.

Στην πόλη της Λαμίας πανηγυρίζει και ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού σήμερα στις 6:00 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και αύριο το πρωί Ορθρος και Θεία Λειτουργία. Μετά τον εορτασμό το εκκλησιαστικό συμβούλιο θα προσφέρει κέρασμα στο ενοριακό πνευματικό κέντρο. Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορτασθεί η μνήμη των Αγίων και στην ενορία του Αγίου Αθανασίου Στυλίδος. Αύριο θα τελεσθεί Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στον εορτασμό θα μετάσχουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων και ο εμπορικός σύλλογος της πόλεως αφού η ημερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου είναι ημέρα αργίας στην πόλη της Στυλίδος.

Επίσης ο πανηγυρικός εσπερινός στην Στυλίδα θα τελεσθεί σήμερα στις 6:00 το απόγευμα. Εν συνεχεία θα γίνει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου και αμέσως μετά Ιερά Παράκληση στον Άγιο Αθανάσιο.

Στο χωριό Παλαιοκερασιά πανηγυρίζει το εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου. Ο πανηγυρικός εσπερινός θα τελεσθεί σήμερα στις 4:30 το απόγευμα στον ενοριακό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία θα τελεσθεί αύριο στο ομώνυμο εξωκλήσι.

Αύριο πανηγυρίζει και ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα στη Σπερχειάδα. Σήμερα στις 5:00 το απόγευμα θα τελεσθεί εσπερινός και την Παρασκευή Ορθρος και Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία. Μετά τον εορτασμό θα προσφερθεί κέρασμα στους προσκυνητές στην αίθουσα του Γηροκομείου. Στον εορτασμό θα παραστεί και η κ Μαίρη Ακρίδα σύζυγος του αειμνήστου Αθανασίου Ακρίδα, Μεγάλου Ευεργέτου της Σπερχειάδος και της Ιεράς Μητροπολεώς μας,

Ιεροί ναοί αφιερωμένοι στον Άγιο Αθανάσιο υπάρχουν στα Βασιλικά Λοκρίδος, στον Τυμφρηστό, στους Μύλους, στο Κωσταλέξι και στη Λυγαριά. Στην περιοχή της Ελάτειας υπάρχει ένα ιστορικό εκκλησιαστικό μνημείο αφιερωμένο στον Αγιο Αθανάσιο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως ο πατήρ Σεραφείμ Ζαφείρης, ιεροκήρυκας σήμερα το απόγευμα θα κηρύξει το Θείο Λόγο στην Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου Ομβριακής και αύριο το πρωί στην πανηγυρίζουσα ενορία του Αγίου Αθανασίου στους Μύλους. Ο πατήρ Ανθιμος Νερατζής ιεροκήρυκας αύριο το απόγευμα θα κηρύξει το Θείο Λόγο στον Ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου Λαμίας και την Παρασκευή θα μετάσχει στον εορτασμό στην Ροδίτσα.

(*) Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος θα πραγματοποιήσει αιμοδοσία τη Κυριακή 20 Ιανουαρίου στο Κέντρο Αγάπης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Κινητή μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας θα βρίσκεται εκεί από τις 10:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι. Η αιμοδοσία είναι μια εκδήλωση της χριστιανικής αγάπης προς τον έχοντα ανάγκη συνάνθρωπο μας αλλά και μας βοηθά να γίνουμε μιμητές του πρώτου αιμοδότου και ιδρυτού της εκκλησίας μας, Ιησού Χριστού.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(*)Αύριο, εορτή των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, στην ενορία των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στο παρεκκλήσιο του αγίου Αθανασίου, πρώην Μητροπολιτικό Ναό επισκοπής Ταλαντίου. Μετά τη Θεία λειτουργία, στην παρακείμενη αίθουσα του πνευματικού κέντρου θα γίνει κοπή της πρωτοχροννιάτικης πίτας του Φιλοπτώχου της ενορίας. Οι κυρίες του φιλοπτώχου θα προσφέρουν στους προσκυνητές καφέ, τσάι και γλυκίσματα. Στη Θεία Λειτουργία θα μετάσχουν οι δασκάλες και τα παιδιά του νηπιαγωγείου Αταλάντης.

(*) Στην πόλη της Λαμίας θα βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο πατήρ Κύριλλος από τα Κατουνάκια του Αγίου Ορους και την Παρασκευή 18 του μηνός στις 5:00 το απόγευμα θα μιλήσει στο πνευματικό κέντρο της ενορίας Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας.

(*) Η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία της Παρασκευής για την πόλη της Λαμίας θα τελεσθεί στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρχαγγέλου Ταξιάρχου Μιχαήλ που βρίσκεται στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου στο Σταθμό Λιανοκλαδίου. Η ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Ιερά Παράκληση στον Ἁγιο Εφραίμ θα τελεσθεί σήμερα στις 4:00 το απόγευμα, στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Πρώιμος Καρκίνος του Μαστού-Από τη διάγνωση στη θεραπεία» διοργανώνει το Παράρτημα Στυλίδος και Ανατολικής Φθιώτιδος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας την ερχόμενη Κυριακή στις 10:30 το πρωί. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων στο Πάρκο του Λαού του Δήμου Στυλίδος.Εισηγητής θα είναι ο κ Γεώργιος Ανδρούτσος, καθηγητής Ιστορίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας θα εκπροσωπήσει στην ημερίδα ο πατήρ Μάξιμος Νικολόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Στυλίδος και υπεύθυνος του Γηροκομείου Στυλίδος Ίδρυμα Πετρή - Στέγη Γερόντων

(*) Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο για την εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας θα πραγματοποιήσει το τουριστικό γραφείο Θεοδωρόπουλος travel στις 30 και 31 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής η αναχώρηση των προσκυνητών θα γίνει στις 30 του μηνός ημέρα Τετάρτη τα ξημερώματα. Άφιξη στην Ραφήνα ή Πειραιά και αναχώρηση για Τήνο. Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο οι προσκυνητές θα μεταβούν στο Ιερό Προσκύνημα της Ευαγγελιστρίας για προσκύνηση και συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσει περιφορά της εικόνας της Παναγίας και συμμετοχή στο έθιμο « Φαναράκια». Την επόμενη ημέρα το μεσημέρι οι προσκυνητές θα αναχωρήσουν για τη Λαμία. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 95 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 22310 45800, και στα κινητά 69 79 97 07 02 και 69 86 60 72 31. Το τουριστικό γραφείο Θεοδωρόπουλος travel βρίσκεται στην διεύθυνση Αποστόλη Κουνούπη 2.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερώτικό μας δελτίο

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness