165

Ραδιοφωνικά Δελτία Ειδήσεων-220-28.01.2013

Εκτυπώσιμη μορφή

Αριθμός δελτίου: 

220

Ημερομηνία έκδοσης: 

Δευτέρα, 28 Ιανουάριος, 2013

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Εφραίμ του Σύρου. Τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Χάριτος και ετέρων δυο ανωνύμων μητρός και θυγατρός.

Τη μνήμη των Οσίων Ιακώβου του ασκητού, Ιακώβου του Ιβηροσκητιώτου και Παλλαδίου του Μεγάλου.

Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη πάντων των ερημιτών.

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ.

(*) Ο Θεός τόσο μας αγαπά, που όταν δει και ελάχιστη καλή προαίρεση προς αυτόν, πρώτος μας προσεγγίζει και μας αποκαλύπτει την αγάπη του είπε χαρακτηριστικά μεταξύ των άλλων στο κηρυγμά του χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

(*) Την Αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου Γονέων με τρία παιδιά του Νομού Φθιώτιδος και του Συλλόγου Ορθοδόξου χριστιανικής αγωγής «Άγιος Ηρωδίων» ευλόγησε χθες ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας.

(*) Η μνήμη του Οσίου Ξενοφώντος εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη μας με Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας την Παρασκευή το βράδυ.

(*) Ἑορταστική ἐκδήλωση ἐπί τῇ μνήμη τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν θά πραγματοποιήσει η Ιερά Μητροπολή μας την Τετάρτη 30 Ἰανουαρίου στίς 6.00 τό ἀπόγευμα στόν Μητροπολιτικό Ἱερό Ναό Λαμίας.

(*) Συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της παρεχώρησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος και μίλησε για την ίδρυση του Ιστορικού Εκκλησιαστικού Αρχείου καθώς και για τη σπουδαιότητα διάσωσης του ιστορικού υλικού στον πολιτισμό μας.

(*) Τη μηνιαία συναξή τους πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

(*) Εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσουν ο Δήμος Λοκρών και η Δημοτική Κοινότητα Μαρτίνου για την επέτειο της μάχης του Μαρτίνου αύριο Τρίτη.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Χθες Κυριακή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ιερούργησε και ωμίλησε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά, πολιούχο της πόλεως Λαμίας. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην Ευαγγελική περικοπή ετόνισε ότι στην αναζήτηση του Ζακχαίου πρώτος ανταποκρίθηκε ο Χριστός, ο οποίος πριν τον δει και του μιλήσει ο Ζακχαίος, τον κάλεσε να κατέβει από τη συκομορέα και να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του, οπού έγινε πλήρης αποκατάσταση των αδικιών και προσωπική και οικογενειακή σωτηρία. Ο Θεός τόσο μας αγαπά, που όταν δει και ελάχιστη καλή προαίρεση προς αυτόν, πρώτος μας προσεγγίζει και μας αποκαλύπτει την αγάπη του είπε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης μας.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Τουριστικό Περίπτερο του Αγίου Λουκά, όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου Γονέων με τρία παιδιά του Νομού Φθιώτιδος. Χαιρετίζοντας τις οικογένειες των τριτέκνων που είχαν κατακλίσει την αίθουσα, δήλωσε ότι αν δεν υποστηρίξει το κράτος την πολύτεκνη οικογένεια κινδυνεύει το έθνος να αφανισθεί. Πρώτιστο μέλημα των Κυβερνώντων πρέπει να είναι η στήριξη της οικογένειας, από την οποία εξαρτάται το μέλλον της Πατρίδος.Στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Τριτέκνων, παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων κ. Παναγιώτης Φώσκολος με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλοι εκπρόσωποι φορέων της πόλεως.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου Ορθοδόξου χριστιανικής αγωγής «Άγιος Ηρωδίων», στα γραφεία του Συλλόγου. Στην σύντομη προσλαλιά του, συνεχάρη την Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου «Άγιος Ηρωδίων» για την όλη τους την προσφορά και μάλιστα διότι έχουν εντάξει τις πνευματικές τους δυνάμεις στο πνευματικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως. Έτόνισε δε ότι μόνο εάν όλες οι πνευματικές προσπάθειες ενταχθούν στην Εκκλησία όπως ο Σύλλογος «Άγιος Ηρωδίων» θα φέρουν πνευματικό αποτέλεσμα για τη σωτηρία των μελλών τους και την οικοδομή όλων των πιστών. Η εκδήλωση έκλεισε με ποιήματα που απήγγειλαν μικρά παιδιά και χριστιανικά τραγούδια από τη χορωδία του Συλλόγου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως ο πατήρ Σεραφείμ Ζαφείρης, ιεροκήρυκας την Κυριακή τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και κήρυξε το Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στο ΚΕΥΠ και ο πατήρ Δαμασκηνός Ξηρομερίτης, εφημέριος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μαρίνι και αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Στυλίδος την Κυριακή κήρυξε το Θείο Λόγο στον Ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου Στυλίδος.

(*) Η μνήμη του Οσίου Ξενοφώντος εορτάστηκε στην Μητρόπολη μας με Ιερά Αγρυπνία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου το βράδυ, στην οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, πλαισιούμενος από έξι πρεσβυτέρους και τέσσερις Διακόνους. Στην Αγρυπνία έψαλλε πολυμελής Βυζαντινός χορός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας « Γερμανός ο Μελωδός» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού κ. Άνδρέου Ιωακείμ. Κατά την διάρκεια της ακολουθίας, στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών εξετέθη προς προσκύνηση απότμημα του ιερού Λειψάνου του οσίου Ξενοφώντος, το οποίο φυλάσσεται στη Μητρόπολή μας. Στη θέση του κηρύγματος ο Πρωτοπρ. πατήρ Παναγιώτης Σερέτης, Αρχιερατικός Επίτροπος Λαμίας, ανέγνωσε το Συναξάρι του Αγίου με την συγκινητική ιστορία και τις μεγάλες περιπέτειες και δοκιμασίες που υπέμειναν, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του και τα δύο τους παιδιά και που όμως δεν τους εκλόνισαν την πίστη και την αγάπη στο Χριστό. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα να έχει ως παράδειγμα αφοσιώσεως στο Θεό, την οικογένεια του Οσίου Ξενοφώντος και να μη κλονίζεται από τη μεγάλη κρίση που διέρχεται σήμερα η οικογένεια, η οποία αποτελεί το θεμέλιο της κοινωνίας και γι’ αυτό πρέπει να στηρίζεται επί την πέτραν, που είναι ο Χριστός. Επίσης, προέτρεψε τους Χριστιανούς κατά την δεινή αυτή περίοδο που περνάμε να στρέψουν την ελπίδα τους στο Θεό και να προσεύχονται αδιαλείπτως Εκείνος να επέμβει και να εξομαλύνει τη δύσκολη και επικίνδυνη κοινωνική κατάσταση. Επίσης, εις μνήμην του Οσίου Ξενοφώντος τελέσθηκε και άλλη Ιερά Αγρυπνία, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νέας Βράχας Λαμίας, στην οποία ωμίλησε κατ’ εντολήν του Σεβασμιωτάτου, ο Ιεροδιάκονος πατήρ Αμβρόσιος Αναστασίου.

(*) Ἑορταστική ἐκδήλωση ἐπί τῇ μνήμη τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν θά πραγματοποιήσει η Ιερά Μητροπολή μας ἀνήμερα τῆς ἑορτῆς τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν (30 Ἰανουαρίου) στίς 6.00 τό ἀπόγευμα στόν Μητροπολιτικό Ἱερό Ναό Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Λαμίας. Τό πρόγραμμα τῆς Ἐκδηλώσεως περιλαμβάνει ὁμιλία ἀπό τόν Πανοσιολογιώτατο Ἀρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Μπρούζη, Πνευματικό τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως καί προϊστάμενο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Νικολάου Σπερχειάδος μέ θέμα:

«Οἱ Τρεῖς Ἱεράρχαι προστάτες τῆς Παιδείας καί τῶν Νέων»

Τήν Ἐκδήλωση θά πλαισιώσουν μέ Βυζαντινούς ὕμνους τῆς Ἱερᾶς Ἀκολουθίας τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν, ἡ Βυζαντινή χορωδία τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως ὑπό τήν Διεύθυνση τοῦ Καθηγητοῦ καί Πρωτοψάλτου κ. Ἀνδρέου Ἰωακείμ. Χαιρετισμό θά ἀπευθύνει ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος καί θά βραβεύσει 30 ἐκπαιδευτικούς, πού διδάσκουν ἐθελοντικά στό Σχολεῖο Ἐνισχυτικῆς Διδασκαλίας τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, ποῦ λειτουργεῖ στό Πνευματικό Κέντρο τῆς Ἐνορίας Ἁγίων Θεοδώρων Λαμίας. Ἐπίσης ὁ Σεβασμιώτατος θά χορηγήσει 24 ὑποτροφίες σέ φοιτητές καί φοιτήτριες τέκνων τῶν ἱερέων τῆς Μητροπόλεώς μας.

(*) Συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και στο δημοσιογράφο κύριο Κωνσταντίνο παπά παρεχώρησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος. Στην συνεντευξή του αναφέρθηκε στην ιδέα της δημιουργίας του ιστορικού Εκκλησιαστικού αρχείου, στο σκοπό της λειτουργίας του καθώς και στη σπουδαιότητα διάσωσης του ιστορικού και εκκλησιαστικού υλικού στον πολιτισμό μας. Εν συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο σπουδαίο πολιτιστικό και πνευματικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία μας και στην αναγκαιότητα η ίδια να συμβάλει στην διάσωση των ιστορικών Εκκλησιαστικών Αρχείων.

(*) Η μηνιαία Σύναξη των εφημερίων των Αρχιερατικών Περιφερειών Λαμίας, Θερμοπυλών και Ροδίτσης, Υπάτης, Λιανοκλαδίου, Στυλίδος και Πελασγίας για τον μήνα Ιανουάριο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως. Η σύναξη ξεκίνησε με προσευχή και ακολούθησε η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου για θέματα διοικητικά. Στη συνέχεια στους ιερείς μίλησε ο πατήρ Παναγιώτης Σερέτης, Αρχιερατικός Επίτροπος Λαμίας ο οποίος μίλησε για το βίο του Οσίου Ξενοφώντος. Προς το τέλος της σύναξης το λόγο πήρε και πάλι ο Σεβασμιώτατος. Εδωσε οδηγίες στους ιερείς και τους διενεμήθη έντυπο υλικό. Αύριο Τρίτη 29 του μηνός το πρωί θα αναπτυχθεί το θέμα από τους εισηγητές των περιφερειακών συνάξεων στις πιο κάτω Αρχιερατικές περιφέρειες.

Στις Αρχιερατικές Περιφέρειες Μακρακώμης-Τυμφρηστού και Σπερχειάδος-Γαρδικίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μακρακώμης, από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους πατέρα Ηλία Σκαρλάτο και πατέρα Δημήτριο Κυρίτση.

Στην Αρχιερατική Περιφέρεια Μενδενίτσης και Καμένων Βουρλων στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερου Ναού Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων από τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Χριστοφόρο Κολοκυθά.

Στις Αρχιερατικές Περιφέρειες Δομοκού –Ξυνιάδος και Θαυμακού – Νέου Μοναστηρίου στο Πνευματικό Κέντρο Αγίας Παρασκευής Δομοκού από τον πατέρα Σεραφείμ Ζαφείρη Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Στις Αρχιερατικές Περιφέρειες Αταλάντης και Οπουντίων—Μαλεσίνης στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Αθανασίου Αταλάντης από τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Δημήτριο Ζελιαναίο.

Τέλος στην Αρχιερατική Περιφέρεια Αμφικλείας στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου κάτω Τιθορέας από τον πατέρα Διομήδη Παναγιω­τό­που­λο.

(*) Φροντιστήριο για υποψηφίους κατηχητές λειτουργεί η Ιερά Μητροπολή μας κάθε Δευτέρα στις 7:00 το απόγευμα στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού αγίας Βαρβάρας Λαμίας. Στο σημερινό μάθημα θα μιλήσει ο κ Κωνσταντίνος Σφήκας, Θεολόγος. Σκοπός της Ιεράς Μητροπόλεως μας είναι με το ειδικώς κατηρτισμένο πρόγραμμα μαθημάτων, να εκπαιδευσει και νέα στελέχη τα οποία θα πλαισιώσουν το κατηχητικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και θα διδάξουν ως κατηχητές σε διάφορες ενορίες. Οι νέοι που επιθυμούν να υπηρετήσουν το κατηχητικό έργο της Εκκλησίας, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως κατά τις ώρες 8:30 το πρωί έως 1:30 το μεσημέρι. Να σημειώσουμε ότι τα μαθήματα κατηχήσεως μπορεί να τα παρακολουθεί και όποιος άλλος επιθυμεί.

(*) Συνάντηση Θεολογικών Προβληματισμών πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα απόγευμα σε χώρο της Εκκλησιαστικής Περιφερειακής Εστίας, με ευθύνη του Διευθυντή της Εστίας κυρίου Τριαντάφυλλου Μπολτέτσου διδάκτορος Θεολογίας και τη συνδρομή του Επιμελητή της Εστίας πατρός Χρήστου Τσιλοφύτη, εφημερίου του Ιερού ναού Αγίας Σοφίας Λαμίας. Οι συναντήσεις αυτές έχουν ως στόχο την συνεχή κατάρτιση των Οικοτρόφων Μαθητών της Εστίας Λαμίας στο πεδίο της Εκκλησιαστικής μόρφωσης και την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα Ορθόδοξης Πνευματικότητος.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(*) Εσπερινές ομιλίες πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Λαμίας αλλά και σε διάφορες ενορίες της Ιεράς Μητροπολεώς μας. Θέμα των φετινών ομιλιών είναι το βιβλίο «Περί προσευχής»του μακαριστού και Οσίου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Σουρωτής. Οι διδαχές του πατρός Παϊσίου είναι ανεπανάληπτες σε θεολογικό στοχασμό, σε γλαφυρότητα και επικαιρότητα. Των ομιλιών προηγείται η ακολουθία της Ιεράς Παρα­κλή­σεως στην Υπεραγία Θεοτόκο.

(*) Σήμερα το απόγευμα μετά την καθιερωμένη εσπερινή ομιλία στον Ιερό ναό των αγίων Αποστόλων Λαμίας θα γίνει σύναξη ιεροπαίδων στο ενοριακό πνευματικό κέντρο. Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως στα παιδιά θα μιλήσει ο εφημέριος του Ιερού Ναού πατήρ Βασίλειος Καραμέρης και θα τους απευθύνει συμβουλές. Η σύναξη θα κλείσει με κέρασμα το οποίο θα προσφέρει το εκκλησιαστικό συμβούλιο.

(*) Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού θα τελεσθεί την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Δίβρης. Θα αρχίσει στις 8:15 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στη 12:45 μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Λαμίας χθες το πρωί μετά την Θεία Λειτουργία έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα της ενορίας. Αμέσως μετά προσφέρθηκε κέρασμα στους παρευρισκομένους και σε αυτόν που κέρδισε το φλουρί προσφέρθηκε ένα δώρο ως ευλογία.

(*) Μαθήματα σκάκι παραδίδονται δωρεάν κάθε Δευτέρα στις 6:30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Κων/νου και Ελένης στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος. Τα μαθήματα παραδίδει ο κ Δημήτριος Ρέρας και τα παρακολουθούν 15 ενδιαφερόμενοι.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) Χθες το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό ναό Αγίου Βασιλείου στο Σταθμό Λιανοκλαδίου τελέσθηκε το τεσσερακονθήμερο μνημόσυνο του μεταστάντος Χρήστου Τσιούτρα, προέδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών υπό αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση του Νομού Φθιώτιδος ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 59 ετών. Την ώρα του Κοινωνικού μίλησε στους παρευρισκομένους ο Αρχιμ. Πατήρ Δαμασκηνός Ζαχαράκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος. Στο κηρυγμά του ο πατήρ Δαμασκηνός αναφέρθηκε στο ευαγγέλιο της ημέρας, στο πρόσωπο του εκλιπόντος καθώς και στις άοκνες προσπαθειές του για την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων των Νεφροπαθών.Εν συνεχεία μίλησε και ο εφημέριος του Ιερού Ναού πατήρ Νικόλαος Καρανάσιος ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους γιατί με την παρουσία τους τίμησαν τον Χρήστο Τσιούτρα και ιδιαιτέρως αυτούς που αντί στεφάνων προσέφεραν χρήματα υπερ της ενορίας. Στο μνημόσυνο παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ Χρήστος Σταικούρας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ Γεώργιος Κοτρωνιάς μέλη του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδος Τεχνιτού Νεφρού του Νοσοκομείου Λαμίας, μέλη του Ερυθρού Σταυρού, πρόεδροι και μέλη άλλων Συλλόγων, ιερείς από τις όμορες ενορίες και από τις ενορίες της Δυτικής Φθιώτιδος αφού ο εκλιπών καταγόταν από το χωριό Μερκάδα Μακρακώμης. Μετά το μνημόσυνο η οικογένεια προσέφερε καφέ στο ενοριακό πνευματικό κέντρο.

(*) Η Ενωση Μικρασιατών Λαμίας επισκέφθηκε χθες το απόγευμα το Γηροκομείο Στυλίδος Ίδρυμα Πετρή - Στέγη Γερόντων. Τα μέλη της Ενωσης υποδέχτηκε ο πατήρ Κωνσταντίνος Παπασταμάτης ο οποίος τους ξενάγησε στους χώρους του Γηροκομείου. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα οικογενειακή και ευχάριστη η χορωδία της ¨Ενωσης τραγούδησε στους τροφίμους παραδοσιακά τραγούδια και το χορευτικό τμήμα χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.Επίσης η Ενωση Μικρασιατών Λαμίας προσέφερε στο Γηροκομείο τρόφιμα και χαρτικά.

(*) Ο Σύλλογος πολυτέκνων του νομού Φθιώτιδος πραγματοποίησε εκδήλωση χθες το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων. Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε κοπή της βασιλόπιτας και μίλησε η πρόεδρος του συλλόγου κ Αθανασία Γεωργοπούλου. Ακολούθως βραβεύθηκαν τα παιδιά των πολυτέκνων οικογενειών που πέτυχαν στις φετινές γενικές εξετάσεις σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και στρατιωτικές σχολές της χώρας μας. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στην εκδήλωση εκπροσώπησε ο πατήρ Νεόφυτος Ραφαηλίδης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως.

(*) Εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσουν ο Δήμος Λοκρών και η Δημοτική κοινότητα Μαρτίνου για την επέτειο της μάχης του Μαρτίνου στις 29 Ιανουαρίου του 1829. Ο φετινός εορτασμός θα γίνει αύριο και σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 10 το πρωί θα τελεσθεί δοξολογία στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαρτίνου. Ακολούθως θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Εν συνεχεία θα γίνει παρέλαση των σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Οπουντίων με τη συνοδεία Φιλαρμονικής του Δήμου Αταλάντης. Επειτα στην αίθουσα τελετών του γυμνασίου-λυκείου Μαρτίνου, θα απευθύνουν χαιρετισμό η κυρία Σπυριδούλα Γιάγκου,πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μαρτίνου και ο αντιδήμαρχος Λοκρών κ Χρήστος Μπώκος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ Νικόλαος Μπάτσος ιστορικός-ερευνητής . Ακολούθως θα βραβευθούν οι επιτυχόντες μαθητές στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η εκδήλωση θα κλείσει με παραδοσιακούς χορούς που θα χορέψουν τα παιδιά του χορευτικού συλλόγου Μέλισσα.

(*) Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο για την εορτή της ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας θα πραγματοποιήσει το τουριστικό γραφείο Θεοδωρόπουλος travel στις 30 και 31 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής η αναχώρηση των προσκυνητών θα γίνει στις 30 του μηνός ημέρα Τετάρτη τα ξημερώματα. Άφιξη στην Ραφήνα ή Πειραιά και αναχώρηση για Τήνο. Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο οι προσκυνητές θα μεταβούν στο Ιερό Προσκύνημα της Ευαγγελιστρίας για προσκύνηση και συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσει περιφορά της εικόνος της Παναγίας και συμμετοχή στο έθιμο « Φαναράκια». Την επόμενη ημέρα το μεσημέρι οι προσκυνητές θα αναχωρήσουν για τη Λαμία. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 95 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 22310 45800, και στα κινητά 69 79 97 07 02 και 69 86 60 72 31. Το τουριστικό γραφείο Θεοδωρόπουλος travel βρίσκεται στην διεύθυνση Αποστόλη Κουνούπη 2.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερώτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...