165

Ραδιοφωνικό Δελτίο

Εκτυπώσιμη μορφή

Αριθμός δελτίου: 

1505

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τετάρτη, 18 Ιούλιος, 2018

Τετάρτη 18 Ιουλίου σήμερα και η Εκκλησία μας τιμά τή μνήμη του Αγίου μάρτυρος Αιμιλιανού. Σήμερα εορτάζουμε και τη μνήμη των εν Αγίοις πατέρων ημών: Στεφάνου καί Ιωάννου, Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως καί Ιωάννου Μητροπολίτου Χαλκηδόνος. Των Αγίων Μαρτύρων Μαρκέλλου, Δασίου, Μάρωνος, Παύλου, Ουαλεντίνης, Θεής, Υακίνθου καί Φωτίου. Τη μνήμη των Οσίων Ονησιφόρου, Παμβώ καί Ιωάννου του πολύτλα. Των εν Κύπρω Οσίων καί θαυματουργών: Παμμεγίστου, Παμφοδίτου, Παφνουτίου, Πήγωνος, Πολεμίου, Σωζομένου, Σωτηρίχου καί Φωτίου. Επίσης η εκκλησία μας τιμά την ανάμνηση τη ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Οσίου πατρός ημών Λαζάρου τού Γαλησιώτου.

Από το καθιερωμένο αγιολόγιο συνεχίζουμε το δελτίο μας με τους τίτλους των κυριοτέρων ειδήσεων

(*) Άρχισε η Γ Κατασκηνωτική περίοδος κοριτσιών στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως μας στο Καινούργιο Λοκρίδος όπου φιλοξενούνται 160 κορίτσια των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος σήμερα επισκέφθηκε τους χώρους των Κατασκηνώσεων ωμίλησε με τα παιδιά και διένειμε ευλογίες.

(*)« Οι Εορτές των Αγίων μας είναι σταθμοί για τη ζωή του χριστιανού. Η Αγία Μαρίνα είναι σύμβολο πίστεως και δυνάμεως» Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων χθες στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας από τον Λαμπρό εορτασμό προς τιμήν της Αγίας Μαρίνας στο ΚΕΥΠ.

(*)Την εις ουρανούς πυρφόρο ανάβαση του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου θα εορτάσουμε στις 20 του μηνός. Τη μνήμη του π θα πανηγυρίσουν λαμπρά η Ιερές Μονές και Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Στους παραθαλάσσιους χώρους των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως μας στο Καινούργιο Λοκρίδος μετέβη το πρωί της Τετάρτης 18 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατιος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και ευρέθει κοντά στα 160 κορίτσια των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού όπου αυτές τις ημέρες φιλοξενούνται εντελώς δωρεάν στις Κατασκηνώσεις.

          Ο Ποιμενάρχης μας  ωμίλησε με απλότητα στα κορίτσια περί του θέματος της φετινής κατασκηνωτικής χρονιάς, το οποίο είναι : «Τα Μυστήρια της Εκκλησίας, έκφραση αγάπης του Θεού» και χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην  αληθινή χαρά από την οποία πλημμυρίζει ολόκληρη η ύπαρξη του ανθρώπου όταν συμμετέχει στα Ιερά μυστήρια της Εκκλησίας μας. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με παραδείγματα αγίων ιερέων,  οι οποίοι κατά την τέλεση των Ιερών Μυστηρίων  έλαμπαν ολόκληροι σαν τον ήλιο.  Αυτή την αληθινή χαρά του Χριστού ευχήθηκε να είναι μόνιμη στην ζωή και στην καρδιά των κοριτσιών και τις προέτρεψε με πίστη  να συμμετέχουν ενεργά στην Θεία Λειτουργία,  η οποία και τελείται καθημερινά στο Ναό της Αγίας Αικατερίνης στην Κατασκήνωση.  Στην συνέχεια  έδωκε τις πατρικές του νουθεσίες ώστε να περάσουν τις ημέρες αυτές στην κατασκήνωση με ξεκούραση, διασκέδαση, καλό φαγητό, παρέα με τον Θεό και τους αγίους, ζώντας την Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, δημιουργώντας ισχυρές φιλίες μεταξύ τους  και αποκομίζοντας πολλά οφέλη για την ζωή  και την πρόοδό τους.

          Συνεχάρη την επί τέταρτη συνεχή χρονιά Αρχηγό της Γ Κατασκηνωτικής περιόδου κα Βασιλική Φράγκου Καθηγήτρια Αγγλικών και τα στελέχη που διαθέτουν αυτές τις ημέρες από την άδειά τους δια να προσφέρουν την διακονία τους στο Νεανικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως μας και τους ευχήθηκε ο Κύριος δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου να είναι πάντοτε προστάτης και συνοδοιπόρος στην ζωή τους. Τις διαβεβαίωσε δε για ακόμη μια φορά ότι η Ιερά Μητρόπολις μας θα έχει πάντοτε την αγκαλιά της ανοικτή και θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός σε ότι χρειαστούν.

          Ακολούθως ο Ποιμέναρχης μας είχε μια ευχάριστη συζήτηση με τα στελέχη και τις Κατασκηνώτριες στο τέλος της οποίας διένειμε ως ευλογία  στην Αρχηγό, την υπαρχηγό και τα στελέχη εικόνες της Παναγίας και σε όλα τα παιδιά αναμνηστικές ευλογίες της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

 

(*)Την προστάτιδά του αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα εόρτασε με λαμπρότητα την Τρίτη  17 Ιουλίου, το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου στη Λαμία, με την παρουσία Αξιωματικών, οπλιτών και  πολλών ευλαβών προσκυνητών.

          Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της αγίας Μαρίνης που ευρίσκεται εντός του στρατοπέδου, ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος πλαισιούμενος από Ιερείς και τον  Αρχιδιάκονό του,  ενώ έψαλλε Βυζαντινός χορός υπό τη Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

          Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετεδόθη ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 fm).

          Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην ακουσθείσα ευαγγελική περικοπή της αιμορροούσης γυναικός, συσχετίζοντας την πίστη της θεραπευθείσας γυναικός του Ευαγγελίου με την πίστη της Αγίας Μαρίνας, η οποία εστάθη αμετακίνητη στις επιθέσεις που δέχθηκε από τον διάβολο, τον οποίο  ενίκησε και κατατρόπωσε .

          « Η Αγία Μαρίνα έζησε σε μια ταραχώδη και εξωφρενική εποχή εναντίον του Χριστού, όμως δεν υποχώρησε από την πίστη της διότι διακατεχόταν από Θείο έρωτα και πραγματική  αγάπη  προς το Νυμφίο Χριστό. Για εκείνη η πίστη ήταν: «ἐλπιζομένων ὑπόστασις, πραγμάτων ἔλεγχος οὐ βλεπομένων» (Εβρ. 11, 1),  πάλεψε και μαρτύρησε δια τον Χριστό  και ο Κύριος την εμεγάλυνε.

          Αυτή η εποχή την οποία ζούμε κι εμείς σήμερα αδελφοί μου είναι  δαιμονιώδης, ομοιάζει με την εποχή που έζησε η Αγία Μαρίνα, όπως και τότε έτσι και τώρα αρχίζουν σιγά - σιγά τα πάντα να κινούνται κατά του Χριστού και της Εκκλησίας μας. Για να σταθούμε χρειαζόμαστε την κραταιά πίστη της Αγίας Μαρίνας. Με τέτοια πίστη πρέπει  να κρατηθούμε ενωμένοι κάτω από την σκιά της Εκκλησίας. Τα σωστά ιδανικά προβάλλονται από τους αγίους, την Εκκλησία και τον Στρατό. Όταν ο άνθρωπος γευθεί την χάρη του Θεού, απαρνιέται οποιαδήποτε επίγεια και πρόσκαιρη υλική απόλαυση. Η αγία Μαρίνα είναι για μας τους χριστιανούς σύμβολο πίστεως και δυνάμεως."

          Στην συνέχεια του κηρύγματός του ο  Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος  στους παραταγμένους νεοσυλλέκτους οπλίτες τους συμβούλεψε πατρικώς, ώστε με αγάπη προς τον Θεό και την Πατρίδα να έχουν καλή πορεία στην θητεία τους και πάντοτε με αυτά τα ιδανικά να πορεύονται στη ζωή τους.

 

          «Αγαπητά μου παιδιά μεγαλώνετε δυστυχώς σε μια κοινωνία που δεν προβάλλει πλέον τα Ιδανικά της Πατρίδος και της Πίστεως μας. Όμως τώρα που υπηρετείτε την θητεία σας στον Ελληνικό στρατό είναι μια ευκαιρία να διδαχθείτε τι σημαίνει Πατρίδα και τι Ορθοδοξία και να μάθετε  αυτά τα ιδανικά της πίστεως και της Πατρίδος μας να τα  κρατείται πάντοτε  ψηλά στην συνείδησή σας »

          Ευχήθηκε τέλος στον Διοικητή, τους Αξιωματικούς και τους οπλίτες χρόνια πολλά με ακοίμητες τις πρεσβείες της Αγίας Μαρίνας ώστε ο Κύριος να τους δίδει δύναμη για την επιτέλεση του καθήκοντος.

          Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος με σύσσωμους τους Αξιωματικούς, το πολιτικό προσωπικό και τους οπλίτες του Κέντρου, ο Διοικητής της 695 ΑΒΠ Αυλακίου Συνταγματάρχης Δημήτριος Νικολάου,  άλλοι Διοικητές Μονάδων, απόστρατοι αξιωματικοί, εκπρόσωποι άλλων φορέων καθώς και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

          Ακολούθησε κέρασμα στο Διοικητήριο, κατά την διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος,  ο Διοικητής και όλοι οι Αξιωματικοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις επί διαφόρων θεμάτων.

 

(*)Την εις ουρανούς πυρφόρο ανάβαση του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου θα εορτάσουμε στις 20 του μηνός και στην Ιερά Μητροπολή μας πολλοί ναοί και παρεκκλήσια είναι αφιερωμένα σε αυτόν. Αναμεσά τους οι ενοριακοί ιεροί Ναοί στα χωριά Παλαιοχώρι Σπερχειάδος, Ανάβρα Λοκρίδος και Κορομηλιά Δομοκού, το Ιερό Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας που βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο της πόλεως, καθώς επίσης  εορτάζει  και η Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού στο Ζέλι Λοκρίδος. Στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ναού ο  Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία  θα αρχίσει την Πέμπτη στις 7:00 το απόγευμα. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρης. Την Παρασκευή  το πρωί θα τελεσθεί όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ο Ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία στο Παλαιοχώρι Σπερχειάδος είναι κτίσμα του 12ου αιώνος και αποτελεί καθολικό παλαιάς Ιεράς Μονής αφιερωμένης στον Προφήτη Ηλία. Στο βιβλίο  Ιστορικά Εκκλησιαστικά Μνημεία της Ιεράς Μητροόλεως Φθιώτιδος των εκδόσεων της Μητροπόλεως δημοσιευονται κάποια ιστορικά στοιχεία για αυτό το ναό - μνημείο: «Στη Δυτική Φθιώτιδα και στην περιοχή Γαρδικίου εντός του χωριού Παλαιοχώριο, ευρίσκονται τα λείψανα της παλαιάς και ιστορικής Μονής του Προφήτου Ηλιού. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ειδικών η Μονή εμφανίζεται τον 12ο - 15ο αιώνα με σπουδαία δράση ιδίως την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Ο ρυθμός του Καθολικού είναι σταυροειδής Βυζαντινός μετά τρούλλου. Τα κελλιά δεν σώζονται σήμερα. Από το Μοναστήρι πέρασε και εκήρυξε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Εκεί υπήρχαν πολλά Άγια Λείψανα όπως το χέρι του Αποστόλου Ανδρέα για το οποίο σώζεται μεγάλη αλληλογραφία με τους προύχοντες της περιοχής και το Υπουργείο των Εκκλησιαστικών. Οι εικόνες και τα βιβλία της Μονής είναι του 1860». Αφήνουμε το Παλαιοχώρι Σπερχειάδος και περνάμε στην ιερά μονή Προφήτου Ηλιού Ζελίου. Το μοναστήρι βρίσκεται ΒΔ του Ζελίου και απέχει αρκετά χιλιόμετρα απ΄ αυτό. Είναι κτισμένο στην άκρη ενός λόφου στην κεφαλή βραχώδους προεξοχής και καταλήγει σε μια απότομη κλίση ύψους 200 περίπου μέτρων. Το Μοναστήρι περιβάλλεται από φρουριακό τείχος που στηρίζεται εξωτερικά με λιθόκτιστες αντιρρίδες. Είναι κτίσμα του 13ου ή 14ου μ.Χ. αιώνος και έχει αρχιτεκτονική Φραγκικής νοοτροπίας. Τα κτίριά του είναι εντυπωσιακά, η πύλη, ο Ναός, τα κελλιά, οι αποθήκες, το υδραγωγείο κ.α. Σήμερα χάρις στην μέριμνα του Δήμου  Ελάτειας έχουν ανακαινισθεί.  Το Καθολικό είναι απλό, σε σχήμα ορθογωνίου με πυραμιδοειδή εξωτερικά αντιστηρίγματα. Στους εξωτε­ρι­κούς τοίχους διακρίνονται τοιχογραφίες λαϊκής Τεχνοτροπίας που χρονολογικά αναφέρονται στα τελευταία χρόνια της Βυζαντινής εποχής των τελευταίων Παλαιολόγων όπως υποστηρίζει ο Λαζαρίδης.

Τα κτήματα της Μονής ήταν πολλά και έφθαναν μέχρι τον κάμπο του Μώλου.  Στο Μοναστήρι αυτό εμόνασε ο Όσιος Σεραφείμ (1552 μ.Χ.) και εκεί συγκεντρώθηκαν οι Λοκροί τον Αύγουστο του 1825 πριν την μάχη των Βασιλικών. Στις ανάγκες του αγώνα προσέφερε και γρόσια και ζώα και τρόφιμα.  Το κτιριακό συγκρότημα της Μονής τον Μάϊο του 1944 δέχθηκε τη χαριστική βολή από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής τα οποία απεστέγασαν όλους τους χώρους.

(*)Εντός των επόμενων ημερών, αγαπητοί ακροατές,  θα κυκλοφορηθεί και η Εφημερίδα της Ιεράς Μητροπόλεως μας “Φθιωτική Εκκλησιαστική Φωνή” στην οποία θα αναγράφονται ειδήσεις του τελευταίου διμήνου Μαΐου – Ιουνίου. Στην πρώτη σελίδα αρθρογραφεί όπως πάντα ο Σεεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος. Η Εφημερίδα διατίθεται δωρεάν σε όλους του Ιερούς Ναούς, τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως μας και στο βιβλιοπωλείο ΈΝΘΕΟΝ. Επίσης ηλεκτρονικά μπορείτε να την ξεφυλλίσετε στην Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www. Imfth.gr.

    (*)Στο πολυδύναμο πνευματικό διοικητικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην οδό Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Νέα Άμπλιανη Λαμίας το οποίο παρέχει πολύπλευρη πνευματική διακονία, λειτουργεί βιβλιοθήκη η οποία έχει κυρίως θεολογικό περιεχόμενο αλλά περιλαμβάνει και πολλές άλλες επιστήμες και τομείς γνώσης. Ηδη με χορηγεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και πολλών άλλων  μικρών και μεγάλων δωρητών έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες τόμοι οι οποίοι πλουτίζουν την βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως. Να τονίσουμε ότι σε συγκεκριμένη πτέρυγα της βιβλιοθήκης με την ένδειξη : «Βιβλιοθήκη Επισκόπου Ευμενείας Μαξίμου Μαστίχη» έχουν τοποθετηθεί 769 τόμοι με βιβλία Ελληνικά και ξενόγλωσσα, θεολογικού κυρίως περιεχομένου, από την προσωπική βιβλιοθήκη στις Βρυξέλλες  του αειμνήστου Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου ο οποίος καταγόταν από τη Στυλίδα. Σύντομα στη βιβλιοθήκη θα τοποθετηθεί η δωρηθείσα βιβλιοθήκη του Φθιώτη συγγραφέως και λογοτέχνη Θεοκτίστου Λαϊνά η οποία αποτελείται από 16.000 χιλιάδες τόμους βιβλιων και αρκετές χιλιάδες ακόμα περιοδικών και εφημερίδων θεολογικού, ιστορικού, λαογραφικού και γενικότερου ενδιαφέροντος.  Για την καλλίτερη οργάνωση της βιβλιοθήκης, η Ιερά Μητρόπολη προμηθεύτηκε ειδικό ηλεκτρονικό πρόγραμμα καταγραφής από τη βιβλιοθήκη της Εκκλησίας της Ελλάδος. Γίνεται η καταχώρηση εγκυκλοπαιδιών, τόμων, περιοδικών και κάθε άλλου βιβλίου ώστε να μπορεί η βιβλιοθήκη μας να λειτουργεί με αποτελεσματικό τρόπο και να αποτελεί εστία μόρφωσης αλλά και λόγω του πλούτου των βιβλίων, βοήθεια σε κάθε μαθητή, φοιτητή, ερευνητή που θα θέλει να ανατρέξει σε πηγές. Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στο ισόγειο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου και έχει δημιουργηθεί χώρος Αναγνωστηρίου. Η βιβλιοθήκη είναι στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού κατά τις ώρες 9:00 το πρωί με 1:00 το μεσημέρι και ο αρμόδιος υπάλληλος κ Πέτρος Κερατζής, φιλόλογος, ιστορικός βοηθά τους επισκέπτες σε ότι χρειάζονται. 

 

(*) Ιερά Παράκληση στον Ἁγιο Εφραίμ  τελείται κάθε Πέμπτη στις 7:00 το απόγευμα, στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο  Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

(*) Ιερά Παράκληση στον Άγιο και ιαματικό Παντελεήμονα τελείται κάθε Πέμπτη στις 7:00 το απόγευμα στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στο Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λαμίας στην οδό Εσλιν 22.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) O Δήμος Λαμιέων και το Παράρτημα Φθιώτιδας του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλ. Κοντόπουλος», απευθύνουν πρόσκληση συμμετοχής σε Έκθεση Εικαστικών Τεχνών

με θέμα: «Από την Aυτοπροσωπογραφία στη Selfie» που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 17 Νοεμβρίου 2018. Η Έκθεση θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις επιστημονικού και καλλιτεχνικού προσανατολισμού.

Δικαίωμα συμμετοχής στην Έκθεση έχουν όλοι οι απόφοιτοι Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας ή του εξωτερικού, καθώς και τα  μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Οι ψηφιακές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης των έργων που θα εκτεθούν θα πρέπει να  αποσταλούν, από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ώστε να συμπεριληφθούν εγκαίρως στον κατάλογο της Έκθεσης. Τα έργα θα πρέπει να παραδοθούν ή να αποσταλούν έτοιμα για ανάρτηση και με όλα τα πληροφοριακά τους στοιχεία, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλ. Κοντόπουλος», το αργότερο μέχρι 20 Οκτωβρίου 2018. Δεν υπάρχει περιορισμός στις διαστάσεις ή τα υλικά κατασκευής των έργων. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν, από 1 έως 30  Σεπτεμβρίου 2018, με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμία (Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9.00-13.00) στο τηλέφωνο 22310 46887. 

 

Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...