165

Ραδιοφωνικό Δελτίο Ειδήσεων 204-04.01.2012

Εκτυπώσιμη μορφή

Αριθμός δελτίου: 

204

Ημερομηνία έκδοσης: 

Παρασκευή, 04 Ιανουάριος, 2013

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Θεοκτίστου Ηγουμένου Μονής Κουκουμίου. Τη σύναξη των Αγίων και ενδόξων Εβδομήκοντα Αποστόλων.

Τη μνήμη των Οσιομαρτύρων Ευθυμίου ηγουμένου Βατοπεδίου και των συν αυτώ12 μοναχών, του Αγίου Ονουφρίου, του εκ Βουλγάρων και εν Χίω αθλήσαντος ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1818.

Τη μνήμη των Αγίων ενδόξων μαρτύρων Χρυσάνθου και Ευφημίας και ετέρων 6, των Οσίων Απολινναρίας της συγκλητικής, Αθανασίου του κομενταρισίου, Ζώσιμου του ομολογητού, Μιχαήλ του Συγκέλλου και Ευθυμίου του νέου. Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των οσίων Θεοπρόβου επισκόπου Καρπασίας Κύπρου, Ευσταθίου του 1ου αρχιεπισκόπου Ζερβών και Αχιλλέως του διακόνου της Λαύρας Κιέβου.

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ.

(*) Με σκοπό την στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος απένειμε χθες χρηματικά βραβεία σε 14 φοιτητές πολυτέκνων οικογενειών.

(*) Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Στυλίδος θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την εορτή των Θεοφανείων.

(*) Τα Γηροκομεία της Ιεράς Μητροπόλεως επισκέπτονται καθημερινά ενορίες και διάφοροι πιστοί δείχνοντας στους ηλικιωμένους την αγάπη και το ενδιαφέρον τους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Χρηματικά βραβεῖα σέ δεκατέσσερις (14) πρωτεύσαντες φοιτητές καί φοιτήτριες πολυτέκνων οἰκογενειῶν τῆς Φθιώτιδος κατά τίς εἰσαγωγικές ἐξετάσεις στίς Ἀνώτατες Σχολές ἀπένειμε τήν Πέμπτη 3 Ἰανουαρίου ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος κατά τή διάρκεια τελετῆς στήν μεγάλη αἴθουσα τοῦ Πνευματικοῦ – Διοικητικοῦ Κέντρου τῆς Ἱεράς Μητροπόλεως στή Λαμία, ἀμέσως μετά τήν πανηγυρική Θεία Λειτουργία στόν ἑορτάζοντα Ναό τοῦ συγκροτήματος τοῦ Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος Ἐφραίμ.

Ἐπιδίδοντας τά βραβεῖα ὁ Σεβασμιώτατος ἐτόνισε, ὅτι ἡ χειρονομία αὐτή τῆς Ἐκκλησίας ἐνισχύει ἠθικά καί οἰκονομικά τούς ἐπιμελείς φοιτητές, ἀλλά κυρίως στηρίζει τήν πολύτεκνη οἰκογένεια, πού εἶναι ἡ ἐλπίδα τῆς Ἑλλάδος. Ἡ Ἱερά Μητρόπολη Φθιώτιδος ἀποδίδουσα ἰδιαίτερη σημασία στήν οἰκονομική ἐνίσχυση τῶν οἰκογενειῶν, ποῦ σπουδάζουν παιδιά, κατά τίς ἡμέρες τῶν ἑορτῶν μέχρι τώρα ἔχει ἐνισχύσει οἰκονομικά 64 σπουδαστές καί ἀκολουθοῦν οἱ φοιτητές τῶν ἱερατικῶν οἰκογενειῶν καί οἱ ἐπιτυχόντες τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Λυκείου Λαμίας, οἱ ὁποῖοι θά βραβευθοῦν κατά τήν ἡμέρα τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν

(*) Με λαμπρότητα θα εορτασθεί την Κυριακή 6 Ιανουαρίου η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού σε όλα τα λιμάνια της Φθιώτιδος. Ιδιαίτερα λαμπρός θα είναι ο εορτασμός στην πόλη της Στυλίδος μιας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου και θα τελέσει τον Μεγάλο Αγιασμό. Εν συνεχεία όλο το εκκλησίασμα συνοδευόμενοι από την φιλαρμονική του δήμου θα μεταβούν στο λιμάνι όπου ο Ποιμενάρχης μας γύρω στις 11:00 το πρωί θα κάνει την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ο πατήρ Σεραφείμ Ζαφείρης, ιεροκήρυκας την Κυριακή θα κηρύξει το Θείο Λόγο στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Φιλιαδώνας και ο πατήρ Ανθιμος Νερατζής στην ενορία του Αγίου Γρηγορίου Παραλίας Ραχών.

(*) Τα βιβλιάρια υγείας πρέπει να θεωρήσουν με το νέο έτος οι ιερείς της Ιεράς Μητροπολεώς μας. Καθημερινά μπορούν να προσέρχονται στη γραμματεία της Ιεράς Μητροπόλεως από τις 9:00 το πρωί έως 1:00 το μεσημέρι.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(*) Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί σήμερα στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Δίβρης. Θα αρχίσει στις 8:15 το βράδυ και θα τελεσθούν οι Μεγάλες ¨Ωρες των θεοφανείων, ο Μέγας εσπερινός των Θεοφανείων μετά της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και εν συνεχεία ο Μεγάλος Αγιασμός. Η Ιερά Αγρυπνία θα τελειώσει γύρω στη 1:00 μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Επίσης Ιερά Αγρυπνία επί τη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων θα τελεσθεί αύριο στην Iερά Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας από τις 9:00 το βράδυ έως τις 4:00 το πρωί. Κατά την μοναστηριακή τάξη θα τελεσθούν οι εξής ιερές ακολουθίες, οι Μεγάλες ¨Ωρες των θεοφανείων,ο Μεγάλος εσπερινός ,ο εόρτιος Ορθρος, ο μεγάλος αγιασμός των υδάτων δια του τιμίου Ξύλου όπου θα τεθούν προς προσκύνηση τεμάχια Iερών Λειψάνων και η πανηγυρική Θεία Λειτορυγία. Μετά την Ιερά Αγρυπνία θα προσφερθεί κέρασμα στους αγρυπνήσαντες πιστούς στο αρχονταρίκι του μοναστηριού.

(*) Αύριο Σάββατο, παραμονή των Θεοφανείων σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας θα τελεσθεί ο Ορθρος, η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και ο Μεγάλος Αγιασμός. Ακολούθως οι ιερείς θα περιέλθουν στις ενορίες για τον αγιασμό των σπιτιών.

(*) Την ημέρα των Θεοφανείων στο Φρατζή, Ο Ορθρος, η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός θα τελεσθούν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού θα γίνει αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία στη γέφυρα του ποταμού Σπερχειού.

Στο Γοργοπόταμο οι ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν στον ενοριακό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού θα γίνει στην γέφυρα του ποταμού μετά τη Θεία Λειτουργία.

(*) Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλαξαν τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Κοιμήσεως Θεοτόκου Σταύρου, με επικεφαλής τον Εφημέριο της Ενορίας πατέρα Σπυρίδωνα Προσωπάρη και τον κατηχητή τους κ. Νικόλαο Λιάπη χθες το απόγευμα στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο "Ίδρυμα Πέτρη - Στέγη Γερόντων" στη Στυλίδα. Τα παιδιά έγιναν δεκτά από τον υπεύθυνο του Ιδρύματος Αρχιμ. Μάξιμο Νικολόπουλο και τους προσφέρθηκε κέρασμα στην τραπεζαρία. Στη συνέχεια ανέβηκαν στον πρώτο όροφο, όπου έψαλαν τα κάλαντα δίνοντας έτσι χαρά στους γέροντες με τα χαρούμενα πρόσωπά τους. Ο υπεύθυνος του Ιδρύματος ευχαρίστησε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου τα παιδιά και τον κατηχητή τους για την πρωτότυπη ιδέα τους να αγοράσουν είδη τροφίμων με τα χρήματα που συγκέντρωσαν από τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και να τα προσφέρουν στο Ίδρυμα. Το Γηροκομείο «Μέριμνα Γήρατος - Αθανάσιος και Μαίρη Α­κρί­δα» Σπερχειάδος επισκέφθηκαν χθες και σήμερα πιστοί των ενοριών Ζωοδόχου Πηγής Βίτωλης και Αγίου γεωργίου Τυμφρηστού. Αντάλλαξαν ευχές με τους τροφίμους και το προσωπικό και προσέφεραν τρόφιμα.

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος ευχαριστεί τις ενορίες και τους πιστούς για την έμπρακτη αγάπη τους και το πολύτιμο ενδιαφέρον τους. Εύχεται σε όλους Καλή Χρονιά.

(*) Δυο Ιερές Παρακλήσεις πραγματοποιούνται στη πόλη της Λαμίας κάθε Παρασκευή στις 5:00 το απόγευμα. Η 1η Ιερά Παράκληση προς τον ¨Αγιο Νεκτάριο τελείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου. Η 2η Ιερά Παράκληση προς τον Αγιο Γεώργιο τελείται, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Επίσης εκτός Λαμίας τελείται Ιερά Παράκληση στην Αγία Παρασκευή στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό Πετρωτού, κάθε Παρασκευή στις 5:00 το απόγευμα.Στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Βαρδαλή τελείται την ίδια ώρα Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερώτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness