165

Ραδιοφωνικό Δελτίο Ειδήσεων 206-08.01.2012

Εκτυπώσιμη μορφή

Αριθμός δελτίου: 

206

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τρίτη, 08 Ιανουάριος, 2013

Tρίτη 8 Ιανουαρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Τη μνήμη των εν Αγίοις πατέρων ημών Αττικού και Κύρου, Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως.

Τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Αντωνίου, Ιουλιανού, Βασιλίσσης και των συν αυτοίς και του Αγίου Ιερομάρτυρος Καρτερίου..

Τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Ελλαδίου και Θεοφίλου διακόνου, Νεολλίνας και Κελεσίου. Τη μνήμη των Οσίων Αγάθωνος και Γεωργίου των Χοζεβιτών.

Τη μνήμη των Οσίων Δομνίκης και Μακαρίου του Μακρή, Ηγουμένου της εν Κων/πόλει Ιεράς Μονής Παντοκράτορος.

Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Προφήτου Σαμέα, του Ελαμίτου.

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ.

(*) Την εξόδιο ακολουθία του αποθανόντος Νικολάου Λαμπίρη, υπαλλήλου του Δήμου Λαμιέων, τέλεσε χθες το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

(*) Την Αγιοβασιλόπιτα έκοψε σήμερα το πρωί ο Ποιμενάρχης μας στα γραφεία της 7ης ΕΜΑΚ.

(*) Οι εσπερινές ομιλίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας θα αρχίσουν αύριο Τετάρτη στις 6:00 το απόγευμα.

(*) Την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση τους θα πραγματοποιήσουν τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία της Λαμίας τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις 5:30 το απόγευμα στο κέντρο ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ στην Αγρηλιά Λαμίας.

(*) Μόλις κυκλοφόρησε η Εφημερίδα της Ιεράς Μητροπόλεως «Φθιωτική Εκκλησιαστική Φωνή». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την προμηθευτούν δωρεάν και να ενημερωθούν για τις σημαντικότερες εκκλησιαστικές ειδήσεις του τελευταίου διμήνου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Στην εξόδιο ακολουθία του αιφνιδίως αποθανόντος σε ηλικία 39 ετών Νικολάου Λαμπίρη, υπαλλήλου του Δήμου Λαμιέων, προέστη χθες το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Λαμίας. Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε παρηγορητικούς λόγους στην τεθλιμμένη μητέρα του και στο πολυπληθές εκκλησίασμα τονίζοντας ότι στην προκειμένη περίπτωση εκείνο που στηρίζει είναι η πίστη και η προσδοκία της Αναστάσεως. Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, οι τ. Βουλευτές κ. Ηλίας Καλλιώρας και κ. Θεόδωρος Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς κ. Θωμάς Στάικος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς με ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Υπαλλήλους του Δήμου και πολλοί συγγενείς και φίλοι του μακαριστού.

(*) Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Δαμάστας πραγματοποίησε χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος για να ευχηθεί στην αδελφότητα για το νέον έτος αλλά και στην Καθηγουμένη Ιωάννα μοναχή για την ονομαστική της εορτή. Επίσης ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε στο κελί τον ασθενούντα πατέρα Φώτιο και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και έτη πολλά. Στο αρχονταρίκι της Μονής οι αδελφές προσέφεραν το παραδοσιακό κέρασμα και ο Σεβασμιώτατος είχε μια επικοινωνία με τους προσκυνητές, οι οποίοι προσήλθαν για να ευχηθούν στην Γερόντισσα Ιωάννα.

(*) Την Αγιοβασιλόπιτα έκοψε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος στα γραφεία της 7ης ΕΜΑΚ μετά από πρόσκληση του Διοικητού κυρίου Γεωργίου Πέγκα Αντιπύραρχου. Μετά την κοπή της πίτας ο Ποιμενάρχης μας μίλησε στους παρευρισκομένους. Εν συνεχεία μίλησε και ο Διοικητής κύριος Πέγκας και προσέφερε στον Σεβασμιώτατο μια τιμητική πλακέτα με το έμβλημα της ΕΜΑΚ. Στην ακολουθία παρέστησαν εκτός από τον Διοικητή και τους υπαλλήλους της ΕΜΑΚ, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας κ Νικόλαος Ντίτσας και ο Διοικητής του κλιμακίου της ΒΙΠΕ Λαμίας.

(*) Αρχίζουν αύριο οι εσπερινές ομιλίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας από τις 6:00 έως τις 7:00 το απόγευμα. Στην ομιλία του ερμηνεύει και αναλύει το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο στη βάση των σύγχρονων θεολογικών δεδομένων αλλά και της εμπειρίας των Πατέρων της Εκκλησίας. Της ομιλίας προηγείται Ιερά Παράκληση στη Υπεραγία Θεοτόκο.

(*)Εκδήλωση με καφέ και τσάι θα πραγματοποιήσουν τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία της Λαμίας τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις 5:30 το απόγευμα στο κέντρο ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ στην Αγρηλιά Λαμίας. Η εκδήλωση αυτή αποσκοπεί στην αλληλογνωριμία, στη σύσφιξη σχέσεων και στη εξασφάλιση πόρων για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου και θα πλαισιωθεί με την χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Γερμανός ο Μελωδός» και με χορευτικά συγκροτήματα της Ιεράς Μητροπόλεως. Η τιμή προσκλήσεως είναι 5 ευρώ και μπορείτε να την προμηθευτείτε από τα Ενορικά Φιλόπτωχα Ταμεία. Στο σημείο αυτό θα ακούσουμε την συνέντευξη που παρεχώρησε στον τοπικό μας ραδιοφωνικό σταθμό η κ Χριστίνα Κουτκιά συνταξιούχος εκπαιδευτικός και μέλος του γενικού φιλοπτώχου ταμείου της Ι Μ...........

(*) Μόλις κυκλοφόρησε η εφημερίδα της Ιεράς Μητροπόλεως «Φθιωτική Εκ­κλη­σιαστική Φωνή». Στην 1η σελίδα της εφημερίδος αρθρογραφεί όπως πά­ντα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος. Στις ε­πό­μενες σελίδες της εφημερίδος δημοσιεύονται πληροφορίες για το 32ο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως και για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. Επίσης, οι αναγνώστες μεταξύ των άλλων θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για την ανακομιδή των κεκοιμημένων που είναι παράδοση της Εκκλησίας και τη δήλωση του Μητροπολίτου μας για την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Δημοσιεύονται ακόμα οι δωρεές ευσεβών χριστιανών προς τα ιδρύματα αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες ειδήσεις και ανακοινώσεις. Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα της Ιεράς Μητροπόλεως δωρεάν από τους Ιερούς Ναούς μας και από το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως «ΕΝΘΕΟΝ», στην πλατεία Πάρκου.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(*) Σήμερα η εκκλησία μας εόρτασε και τη μνήμη του Οσίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Ιερό λείψανο του Αγίου φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νέας Βράχας το οποίο τέθηκε προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών.

(*) Την ανάμνηση των εγκαινίων του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας θα πανηγυρίσει αύριο η ομώνυμη ενορία της Λαμίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού σήμερα στις 5:00 το απόγευμα θα τελεσθεί εσπερινός και αύριο το πρωί Ορθρος και Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία. Να σας θυμίσουμε ότι τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 9 Ιανουαρίου του 2000 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ Νικόλαο.

(*) Η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία της Παρασκευής για την πόλη της Λαμίας θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Aγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Μαγνησίας. Η ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Ενοριακή σύναξη νέων πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στις 7:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαμίας υπό την ευθύνη του Στρατιωτικού και Θεολόγου κυρίου Χρήστου Βάρσου. Κατά την διάρκεια της συνάξεως αναπτύσσονται διάφορα θεολογικά και επίκαιρα θέματα.

(*) Μαθήματα χορωδιακού τραγουδιού παραδίδονται κάθε Τρίτη στις 6:00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Κων/νου και Ελένης στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος. Τα μαθήματα παραδίδει ο μουσικός όμιλος Ορφέας και τα παρακολουθούν 35 ενδιαφερόμενοι.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερώτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness