165

Σχολεῖον ὑποστηρίξεως μαθητῶν

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου λειτουργεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το τμήμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για μαθητές του Δημοτικού Σχολείου στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Λαμίας.

Το τμήμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας λειτουργεί καθημερινά και κατά την απογευματινή ώρα 5 – 6.

Σκοπός του ενισχυτικού αυτού προγράμματος είναι η υλοποίηση της αρχής της ισότητας με τη μορφή των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση παρέχοντας βοήθεια στους μαθητές, που παρουσιάζουν μαθησιακές ελλείψεις στα μαθήματα της γλώσσας και των Μαθηματικών, καθώς και η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς μαθητές. Λειτουργεῖ στό Πνευματικό Κέντρο τῶν Ἁγίων Θεοδώρων Λαμίας. Μαθηταί: 30 .  Ὑπεύθυνη: κ. Χριστίνα Κουτκιᾶ, ἐκπαιδευτικός.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε μαθητές, των οποίων οι γονείς αδυνατούν να βοηθήσουν είτε γιατί είναι και οι δύο εργαζόμενοι είτε γιατί δε διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις.

Συγκινητική είναι η συνεχής προσέλευση δασκάλων, που ανέρχονται σε 26, εκ των οποίων οι 4 είναι εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών, Αγγλικής και Γαλλικής.

Η λειτουργία του τμήματος Ενισχυτικής διδασκαλίας τελεί υπό την επίβλεψη της κ. Κουτκιά Χριστίνας, τέως Προϊσταμένου της Α/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδος.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση του προγράμματος κατά την περσινή χρονιά 2011 – 2012 διαπιστώθηκε ότι το τμήμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία. Η επίδοση των μαθητών στα μαθήματα  βελτιωνόταν συνεχώς, σύμφωνα με τις ομολογίες γονιών και εκπαιδευτικών των σχολείων.

Με τη βοήθεια και συμπαράσταση των δασκάλων του προγράμματος πολλοί μαθητές κατάφεραν να ξεπεράσουν  τα προβλήματα της απόρριψης, που δημιουργήθηκαν από τις συνεχείς αποτυχίες στην τάξη, την ψυχική ένταση και την απέχθεια προς το σχολείο. Έτσι οι μαθητές εντάχθηκαν ισότιμα στη σχολική διαδικασία και γεύθηκαν τη χαρά της επιτυχίας.

Η λειτουργία αυτού του τμήματος της Ενισχυτικής Διδασκαλίας της Εκκλησίας μας αποτελεί το 1ο Σχολείο της Εκκλησίας στη Μητρόπολη Φθιώτιδος, σημαντικός πυρήνας μόρφωσης και δημιουργικών δραστηριοτήτων, που συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων. Επίσης αποτελεί ένα πρωτοποριακό, καινοτόμο πρόγραμμα, και πολλά έχει να προσφέρει στην τοπική μας κοινωνία, καθότι μέσα στη δύσκολη εποχή, που ζούμε, με τα μύρια προβλήματα, η επίβλεψη του παιδιού στα μαθήματα είναι μια ανακούφιση για την οικογένεια.

Ιδιαίτερα δε για τους αλλοδαπούς μαθητές αποτελεί ένα διαβατήριο επιτυχούς ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία και κατ’ επέκταση στην παραγωγική διαδικασία.

Στοιχεία επικοινωνίας
Ὑπεύθυνηκ. Χριστίνα Κουτκιᾶ, ἐκπαιδευτικός
ΤόποςΠνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Λαμίας
Ώρες λειτουργίαςΚαθημερινά και κατά την απογευματινή ώρα 5 – 6
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...