165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφή

Αριθμός δελτίου: 

2202

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τρίτη, 22 Φεβρουάριος, 2022

Tρίτη 22 Φεβρουαρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη της ευρέσεως των τιμίων λειψάνων των εν τοις Ευγενίου μαρτύρων και και των Αποστόλων Ανδρονίκου και Ιουνίας.Τη μνήμη των αγίων μαρτύρων Ανθούσης,των συν αυτή 12 οικετών, της αγίας νεομάρτυρος Θεοκτίστης του Βορονέζ της Ρωσίας και των αγίων Αρίστου επισκόπου Κύπρου και Συνετού.

Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των οσίων Τελεσφόρου επισκόπου Ρώμης, Αθανασίου ομολογητού του εν Παυλοπετρείω, Βααρδάτου, Βλασίου επισκόπου, Θαλασσίου και Λιμναίου του ελεήμονος.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου.

  (*) «Προσευχή, πίστη και εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού» ήταν κάποια από τα πατρικά λόγια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας προς τους δοκιμαζομένους εργαζόμενους του εργοστασίου της Λάρκο τόσο το πρωί της Κυριακής 20 Φεβρουαρίου στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λάρυμνας, όσο και το βράδυ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαλεσίνας.

(*) «Ο αθλητισμός είναι ειρήνη και αγάπη. Να τελειώσει επιτέλους αυτό το σαράκι της βίας που καταστρέφει την νεολαία» τόνισε ο Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος στα παιδιά που παρέστησαν στα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου της πόλεως του Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδος.

(*)Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου μάρτυρος Πολυκάρπου επισκόπου Σμύρνης θα τελεσθεί αύριο στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό Αγίου Πολυκάρπου παραλίας Λιβανατών.  Ο εσπερινός της εορτής θα τελεσθεί σήμερα στις 16.00 στο Ναό του Αγίου στη Μακρυρράχη Δομοκού.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

 (*) «Καταθέτω την κραυγή και την αγωνία ενός πατέρα για τα παιδιά του. Να παρακαλέσουμε και να προσευχηθούμε ο Θεός να φωτίσει και να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Κανένας άνθρωπος να μη μείνει χωρίς εργασία. Σας προτρέπω και σας παρακαλώ πατρικά, στον αγώνα μας αυτό πάνω απ’ όλα να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι».

          Με το βλέμμα, την καρδιά και το νου στραμμένα στον αγώνα και στις αγωνίες για το μέλλον εκατοντάδων ανθρώπων που εργάζονται στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ και στις οικογένειές τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, τόσο το πρωί της Κυριακής 20 Φεβρουαρίου με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λάρυμνας, δίπλα στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου, όσο και το βράδυ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαλεσίνας με την Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία, ως πνευματικός πατέρας, Επίσκοπος και Μητροπολίτης της Θεοσώστου Επαρχίας της Φθιώτιδος, στάθηκε για μία ακόμη φορά στο πλευρό των εργαζομένων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ανήκουν στο ποίμνιό του.

          «Προσευχή, πίστη και εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού» ήταν κάποια από τα πατρικά του λόγια προς τους δοκιμαζομένους εργαζόμενους του εργοστασίου, ενώ παρεκάλεσε για ακόμη μία φορά «να μείνουμε όλοι ενωμένοι στον κοινό μας αγώνα, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, εκφράζοντας δημόσια κραυγή αγωνίας για το μέλλον των εργαζομένων, το οποίο και θα κρίνει την ποιότητα και την αξιοπρέπεια της ζωής τόσο της προσωπικής τους, όσο και των οικογενειών και των παιδιών τους.           «Από την αρχή που ήρθα ως Επίσκοπος και Μητροπολίτης αυτής της επαρχίας, ζω και βιώνω μαζί με εσάς τον αγώνα σας, την αγωνία για την εργασία σας, για το σπίτι σας, την οικογένειά σας, την αξιοπρέπεια σας, διότι ο αγώνας των εργαζομέμων δεν είναι ένας αγώνας υπέρ των συμφερόντων κάποιων, αλλά είναι ο αγώνας για τον επιούσιο άρτο , για τα παιδιά τους για την οικογένειά τους και την αξιοπρέπεια τους.

          Να παρακαλέσουμε και να προσευχηθούμε ο Θεός να φωτίσει και να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Δεν μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα, αν δεν δοθούν σωστές απαντήσεις. Αν δεν υπάρχει η δύναμη να αναγνωρισθούν και  να ονοματισθούν οι ευθύνες, γιατί δυστυχώς στον δημόσιο βίο στην Ελλάδα, έχουμε μάθει να μιλούμε αορίστως. Θα πρέπει να υπάρξει ανδρισμός και ανάληψη ευθυνών, όπου και αν υπάρχουν αυτές και στη βάση αυτή μπορεί να σταθεί μια σχέση εμπιστοσύνης με τους εργαζόμενους που αγωνιούν και αγωνίζονται, με τα παιδιά που έχουν ερωτήματα και θα θέσουν πολλά γιατί και στα οποία οφείλουν να δοθούν απαντήσεις.

          Αγρυπνούμε προσευχόμενοι και με τις ταπεινές μου δυνάμεις ως Πνευματικός σας Πατέρας, διότι δεν είμαι εκπρόσωπος κάποιας κοσμικής συλλογικότητας ούτε αιρετός άρχοντας αυτού του κόσμου, αλλά πατέρας πνευματικός που πονώ και νοιάζομαι για τα παιδιά μου, για την ζωή τους, για την ζωή σας, για την αξιοπρέπειά σας, για την αναγνώριση των κόπων σας, αλλά και για το μέλλον σας και κυρίως των επομένων γενεών. Όχι γενικά και αφηρημένα για το μέλλον μιας περιοχής, αλλά για τον άνθρωπο. Ο κάθε άνθρωπος μας ενδιαφέρει. Οι άνθρωποι κάνουν τους τόπους. Θα μεταφέρω και θα λέω αυτό που είπα και στις 7 Ιανουαρίου. Κανένας άνθρωπος να μη μείνει χωρίς εργασία. Κανένας άνθρωπος να μην τεθεί στο περιθώριο, να μην αναγκαστεί στην εξορία , να μην βρεθεί και να μην νιώσει ότι εξοστρακίζεται, ότι εξοβελίζεται, ότι είναι σκουπίδι και πάει στον κάδο της ανακύκλωσης.

         Στον αγώνα μας αυτό δεν χωράει καμία διάκριση. Δεν υπάρχουν προβλήματα με χρώματα, αλλά ανθρώπινα προβλήματα. Και έτσι σαν μία οικογένεια και μια γροθιά να συνεχίσετε τον αγώνα, που είναι αγώνας για την ζωή.

                   Και στα εύκολα και στα δύσκολα θα είμαστε μαζί. Αυτή είναι η προοπτική των χριστιανών που αγαπιούνται, που είναι μέσα στην Εκκλησία του Χριστού και αισθάνονται οικογένεια και δεν είναι ο καθένας μόνος του μέσα στα κύματα να παλεύει. Με αυτή την ανθρώπινη και πολύ βαθιά όμως προσέγγιση και με αυτό το δικαίωμα, απευθύνομαι σήμερα δημόσια, αλλά θα απευθυνθώ και θεσμικά στα εξέχοντα αρμόδια πρόσωπα και θα καταθέσω την κραυγή και την αγωνία του πατέρα για τα παιδιά του, ο οποίος αγωνιά για το πνευματικό μέλλον και το πραγματικό τους μέλλον των πνευματικών του παιδιών και των οικογένειών τους. Εύχομαι να φύγει η καταχνιά και το σκοτάδι και να βγει ήλιος,  που θα φωτίσει το μέλλον της ζωής μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στη Λάρυμνα.

         Στην Ιερά Αγρυπνία  που τέλεσε στην Μαλεσίνα    με αφορμή το αποστολικό ανάγνωσμα ο κ. Συμεών σημείωσε:

          «Μπροστά σε ιδιαίτερες προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, όπως τώρα εδώ στην περιοχή της Λοκρίδος, όπου εκατοντάδες άνθρωποι εργάζεστε στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίο να βάλουμε μέσα μας αυτό, που μας λέει ο Απόστολος Παύλος: «Αλλήλων τα βάρη βαστάζετε». Να σηκώσουμε ο ένας τα βάρη του άλλου. Να γίνουμε μία γροθιά, να έχουμε ενότητα, να γίνουμε μία συμπαγής καρδιά και εν ενί στόματι και μία καρδία, όχι μόνο να δοξάζουμε το πάντιμον και μεγαλοπρεπές όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, αλλά εν ενί στόματι και μια καρδία να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, τα δικαιώματα των παιδιών μας, να υπερασπισθούμε τους κόπους, τους ιδρώτες, τον τόπο μας, το βιό μας, την ζωή μας.

          Όλα αυτά δεν μπορούν να καρποφορήσουν άνευ προσευχής και προσοχής. Καμία αρετή δεν μπορεί να εδραιωθεί, αν δεν είναι ποτισμένη με δάκρυα προσευχής και στεναγμούς καρδίας. Όταν οι άνθρωποι εγκαταλείπουμε την προσευχή και αφιέμεθα στην λογική, αυτή την οποία έχουμε, καταλαβαίνουμε ότι εν πολλοίς οι αποτυχίες μας οφείλονται σε δικά μας λάθη και παραλείψεις και σε δικές μας λάθος εκτιμήσεις. Πρέπει να διδασκόμεθα ότι είναι πεπερασμένη η δική μας λογική και οι δικές μας εκτιμήσεις, φτάνουν ως ένα σημείο αλλά πέρα από αυτό το σημείο υπάρχει ένα άλλο επιστητό, το οποίο μπορεί να το καλύψει η προσευχή και η εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού.

          Να προσευχηθούμε αδελφοί μου και να δώσουμε την υπόσχεση ενώπιον του Θεού, ότι θα συνεχίσουμε ενωμένοι και αγαπημένοι να δώσουμε τις μάχες σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις προκλήσεις, τις οποίες μας καλεί η ζωή να γίνουμε μαχητές για να βγούμε νικητές». Θα ακούσουμε το κήρυγμα στο τέλος του δελτίου μας..

          Σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, το διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους, καθώς και πολλοί πιστοί. Με όλους ο Σεβασμιώτατος είχε μία ουσιαστική επικοινωνία και σχέση πατρικής αγάπης, δίδοντας με την παρουσία του και τον ενισχυτικό του λόγο δύναμη και κουράγιο στους αγώνες τους.

          Πριν την τέλεση της Ιεράς Αρχιερατικής Αγρυπνίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών παραβρέθηκε στην τελετή και ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αμφίκλεια, παρουσία του Προέδρου της Κεντρικής Ενώσεως Δήμων Ελλάδος κ. Δημητρίου Παπαστεργίου, 25 Δημάρχων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, καθώς και αιρετών εκπροσώπων των Δήμων.

          Ο κ. Συμεών και σε αυτή την τελετή απέστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, προτρέποντας τους κ.κ. Δημάρχους της Στερεάς Ελλάδος να εκδώσουν από κοινού ένα ψήφισμα έμπρακτης στήριξης των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

 

(*)  Τον Αγιασμό των Εγκαινίων του ανακαινισμένου γηπέδου της πόλεως του Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδος τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, μετά από πρόσκληση του οικείου Δημάρχου Καμένων Βούρλων κ. Ιωάννου Συκιώτη.

          Στην τελετή παραβρέθηκαν: ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Οικονόμου, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, οι Δήμαρχοι Καμένων Βούρλων κ. Ιωάννης Συκιώτης και Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, τοπικοί φορείς και παράγοντες του Αθλητισμού της περιοχής, ποδοσφαιριστές τοπικών ομάδων, καθώς και πολλοί φίλαθλοι.

          Στην σύντομη προσλαλιά του ο κ. Συμεών αρχικά προέτρεψε όλους τους παρευρισκόμενους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη, του νέου αυτού παιδιού από την Θεσσαλονίκη, που λίγο καιρό πριν δολοφονήθηκε άνανδρα και άδικα από ανθρώπους,  δυστυχώς νέους, που προβάλλουν τον αθλητισμό, που προσβάλλουν το ποδόσφαιρο, που προσβάλλουν την ανθρωπιά», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

          «Να αφιερώσουμε ένα λεπτό προσευχής για τον Άλκη και για όλα τα αθώα θύματα της βίας, γιατί στη βία μόνο αθώα θύματα υπάρχουν».

          Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών  απευθυνόμενος στα παιδιά χαρακτηριστικά σημείωσε και ευχήθηκε:

          «Παιδιά εσείς να είστε οι εγγυητές της ειρήνης μέσα στα γήπεδα και της ειρήνης μέσα στην κοινωνία. Να είναι αυτός ο χώρος πραγματικά αθλητισμού και όχι χώρος βλακείας, ανοησίας, εγωπάθειας και κάθε είδους τρέλας και ψυχοπάθειας.

          Ο αθλητισμός είναι υγεία, είναι ζωή, είναι φιλία, είναι χαρά και χαμόγελο και η πραγματική άμυλα και σχέση μεταξύ των ανθρώπων. Αυτό εύχομαι  και γι’αυτό το γήπεδο και για κάθε αθλητική δραστηριότητα. Ο αθλητισμός είναι ειρήνη και αγάπη. Να τελειώσει επιτέλους αυτό το σαράκι της βίας που καταστρέφει την νεολαία».

(*)Μέσα στην ηλιόλουστη Δευτέρα, την αρχή της εβδομάδος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών χθες το πρωί, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Ωδείου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο 5ο  Ενιαίο Λύκειο Λαμίας μετά από πρόσκληση του Διευθυντού του Σχολείου Δρ. Θεολογίας κ. Κωνσταντίνο Σπαλιώρα και του Συλλόγου των Καθηγητών.

          Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τις 15 (!!!)  Βασιλόπιτες όλων των τμημάτων του Σχολείου και εξέφρασε την χαρά του, που ευλόγησε τόσες πολλές βασιλόπιτες μαζί, ενώ προσεκάλεσε να κόψουν κάθε μία ξεχωριστά με τον Πρόεδρο του μαθητικού συμβουλίου  κάθε τάξης, αντιπρόσωπο του τμήματος.

          Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικά τόσο στους μαθητές και στις μαθήτριες όσο και στους Εκπαιδευτικούς η νέα χρονιά να φέρει σε όλους υγεία, αισιοδοξία, αλλά και να φέρει πολλές γλυκές στιγμές.

          Με αφορμή το έθιμο της βασιλόπιτας, ο κ. Συμεών παρότρυνε τα παιδιά να αναζητήσουν και να  ανακαλύψουν τους θησαυρούς της καρδιάς τους και να τους αναδεικνύουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο.

«Αυτούς τους θησαυρούς που  είναι η αγάπη τους ενός για τον άλλο, ο σεβασμός, η κατανόηση, είναι όλα τα όμορφα συναισθήματα, που κάνουν όμορφη την ζωή μας.

          Σε μία εποχή που ιδιαίτερα μία λέξη ταλαιπωρεί την καθημερινότητα μας και μας δημιουργεί άσχημα συναισθήματα,  η λέξη βία. Βία στα σχολεία, βία στα γήπεδα, βία παντού. Εμείς οφείλουμε στην βία παιδιά μου να απαντήσουμε με την αγάπη, με την συνεργασία, με το ομαδικό πνεύμα,  με την ειρήνη και με τον σεβασμό μας προς τον κάθε συνάνθρωπό μας, με την αναγνώριση της διαφορετικότητος και της μοναδικότητος του άλλου και αυτό οφείλουμε να το σεβόμαστε.

           Θέλω να ευχηθώ σε όλους σας να έχετε υγεία, πρόοδο και χαρά και να δημιουργήσετε δυνατές φιλίες. Με τη φιλία νικάμε την βία. Όταν έχει κανείς δυνατές σχέσεις φιλίας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Το σύνθημά μας είναι αυτό και σας παρακαλώ κρατήστε το: «Με την φιλία νικάμε την βία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης μας.

          Ο Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, ευχαρίστησε δια πολλών τον Σεβασμιώτατο που για άλλη μία φορά επισκέφθηκε το σχολείο και ευλόγησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και  εκ μέρους όλων των καθηγητών και των μαθητών έδωσε στον Σεβασμιώτατο μία εικόνα του Χριστού, η οποία απεικονίζει την Άμπελο, συνοδευόμενη από την ευχή, «ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός να του χαρίζει έτη πολλά,  υγεία και δύναμη για να συνεχίσει την Ποιμαντορία του και το πολυποίκιλο έργο του στην Μητρόπολη της Φθιώτιδος και στην Εκκλησία του Χριστού, ως η κεφαλή και ως ο πρωτεργάτης του Αμπελώνος του Κυρίου».

          Ο Σεβασμιώτατος για αρκετή ώρα είχε μία ευχάριστη και ουσιαστική πνευματική επικοινωνία με όλα τα παιδιά και με τον Σύλλογο Διδασκόντων  και ευχήθηκε ιδιαίτερα καλή δύναμη στον αγώνα τους και καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι θα διαγωνισθούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις. 

(*) Αναρτήθηκε στο διαδικτυακό κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο Youtube η αποψινή ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών από τον κύκλο των Εσπερινών ομιλιών «Αύριο είναι Κυριακή».

    Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στον Αναστάσιμο Αρχιερατικό Εσπερινό, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(*)Ποιμαντικό και Λειτουργικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 21 – 27 Φεβρουαρίου 2022

 Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

10:00 π.μ. Ποιμαντική επίσκεψη στην περιοχή της Αμφίκλειας. 

16:00 μ.μ. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μακρυρράχης Δομοκού.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό Αγίου Πολυκάρπου παραλίας Λιβανατών.  

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

 14:00 μ.μ. Ευλογία Βασιλόπιτας στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

10:30 π.μ. Ποιμαντικές επισκέψεις στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας Λαμίας. 

11:30 π.μ. Ποιμαντική επίσκεψη στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας.

12:30 μ.μ. Συνεδρίαση Σχολικής Εφορείας του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας.

13:30 μ.μ. Βράβευση αριστούχων μαθητών Α’ Τετραμήνου   του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας.

14:00 μ.μ. Συνεστίαση του Σεβασμιωτάτου μετά των Θεολόγων Εκπαιδευτικών της Π.Ε. Φθιώτιδος.

20:00 μ.μ. Ευλογία Βασιλόπιτας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Παραρτήματος Λαμίας. 

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

10:00 π.μ. Συνεδρίαση της Διοικούσης Επιτροπής του Βρεφονηπιακού Σταθμού και Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Αττικής του Ιδρύματος Προστασίας Μητρικών έργων Σταμάτη & Ελένης Βαφειαδάκη. 

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον   Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Παναγίας Ξηριώτισσας. 

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

10:00 π.μ. Γενικό Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων  των κεκοιμημένων, που αναπαύονται στο Δημοτικό Κοιμητήριο Λαμίας. 

 10:30 π.μ. Ειδικό Μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων Αστυνομικών της Αστυνομικής Περιφερειακής Διευθύνσεως Στερεάς Ελλάδος.

 11:00 π.μ. Ειδικό Μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων Αξιωματικών και Οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων. 

11:30 π.μ. Επίσκεψη στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας.

12:00 μ.μ. Ευλογία Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Βιομηχάνων Λαμίας. 

 18.00 μ.μ. Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» Λαμίας.

Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών με θέμα:  «Αύριο είναι Κυριακή».

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας για τα ονομαστήρια του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

17:00 μ.μ. Κουρά Μοναχής στη νεοσύστατη Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Παλαιοχωρίου Δυτικής Φθιώτιδος.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση).

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

   (*) Ενοριακές εσπερινές ομιλίες πραγματοποιούνται  στις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως κάθε Δευτέρα και Τετάρτη. Οι ομιλητές αντλούν τα θέματά τους από το βιβλίο του Μητροπολίτου Πισιδίας Σωτηρίου Τράμπα «Ορθόδοξη Πίστη και Ζωή». Προ των ομιλιών τελείται η ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου. Οι ομιλίες αυτές αποτελούν μια ακόμη ποιμαντική-κατηχητική δράση της Εκκλησίας με σκοπό τη συνεχή και εμπεριστατωμένη κατάρτιση των πιστών πάνω σε βασικά θέματα της Ορθοδόξου Πίστεως.

Συνεχίζουμε το δελτίο μας με ενοριακές ειδήσεις.

(*) Την ανάμνηση της 1ης και 2ης  ευρέσεως της Τιμίας κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου θα πανηγυρίσει την Πέμπτη 24 του μηνός η ενορία της Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού αύριο στις 5 θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός στον ιερό ναό της Παναγίας Δεσποίνης και την Πέμπτη το πρωί Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου που βρίσκεται στην οδό Μίνωος. Να παραμείνουμε λίγο ακόμα στην ενορία της παναγίας Δεσποίνης και να σας ενημερώσουμε ότι κάθε Δευτέρα στις 4.30μμ στο παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου τελείται η ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως στον Άγιο φανούριο. Επίσης κάθε Τετάρτη στις 4.30μμ και πάλι στο ιερό παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων στο Κάστρο τελείται Ιερά παράκληση στους Αγίου Αναργύρους.

(*) Την ανάμνηση των εγκαινίων του ιερού Ναού της θα εορτάσει αύριο η ενορία του Αγίου Κοσμά Εργατικών Κατοικιών Νέας Μαγνησίας και το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τα εγκαίνια του Ναού τελέσθηκαν στις 23 Φεβρουαρίου του έτους 2003 Κυριακή του Ασώτου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

 

Τιμώμενη Περιφέρεια η Στερεά Ελλάδα στην έκθεση τροφίμων και ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2022

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε ως τιμώμενη Περιφέρεια στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2022 που διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας στην Αττική από 18 έως 20 Φεβρουαρίου 2022.

Αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία ενίσχυσης της περιφερειακής οικονομίας οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν τα μοναδικά τοπικά προϊόντα τους σε αυτό το εκθεσιακό γεγονός υψηλής απήχησης.

Με την υποστήριξη του Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ) της ΠΣΤΕ συντονίστηκε επιχειρηματική αποστολή  25 επιχειρήσεων, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν την αξία και την ποιότητα των προϊόντων τους μέσα από τις επαγγελματικές συναντήσεις που πραγματοποίησαν.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στην επιχειρηματική αποστολή φιλοξενήθηκαν με μηδενικό κόστος συμμετοχής 9 επιχειρήσεις της Βορείου Ευβοίας οι οποίες επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κος Ευάγγελος Κούκουζας δήλωσε « Έχοντας ως πυξίδα τον στρατηγικό σχεδιασμό για την επιχειρηματικότητα που επιμελήθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κος Φάνης Σπανός, υλοποιούμε το εκθεσιακό μας πρόγραμμα και στεκόμαστε στο πλάι των Στερεοελλαδιτών επιχειρηματιών στον καθημερινό τους αγώνα. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες της πραγματικής οικονομίας και προσπαθούμε με έργα να ενδυναμώσουμε τη ρευστότητα τους εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή τους σε μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα με υψηλή επισκεψιμότητα με στόχο τη σύναψη επωφελών εμπορικών συμφωνιών και τη δημιουργία νέων και σταθερών θέσεων εργασίας».                                                                                             

Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδο

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness