165

Ραδιοφωνικό Δελτίο

Εκτυπώσιμη μορφή

Αριθμός δελτίου: 

2201

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τρίτη, 15 Φεβρουάριος, 2022

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ονησίμου. Τη μνήμη του Αγίου μάρτυρος Μαίωρος, και ετέρων δυο εν Θράκη.

Τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του εν Θεσσαλονίκη ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1776 και του Οσίου Ανθίμου του Βαγιανού, του εν Χίω.

Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Ευσεβίου, του εν τω βουνώ.

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ.

(*)Με επίκεντρο τους αγώνες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, καθώς και το μέλλον της ΛΑΡΚΟ δημοσιεύθηκε το νέο πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών. Σήμερα στις 19:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Μαλεσίνας ο Ποιμενάρχης μας θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους όλων των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

          (*) Στην Λάρυμνα και στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου θα ιερουργήσει για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών την προσεχή Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα τελέσει Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου & Ελένης Μαλεσίνας. Και οι δύο Αρχιερατικές Θείες Λειτουργίες θα είναι αφιερωμένες στον αγώνα και στις αγωνίες των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους.

          (*) Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μαλεσίνας και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Μαλεσίνας Πρωτ. π. Αθανάσιος Λατσούδης θα μας ενημερώσει στο αυριανό μας Δελτίο για τις αγωνίες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και θα μας μεταφέρει το κλίμα της αποψινής συνάντησης με τον Ποιμενάρχη μας κ. Συμεών.

          (*) Συνεχίζονται οι δράσεις έμπρακτης στήριξης του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως μας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πληθυσμού και σε οικογένειες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Την Πέμπτη θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα στήριξης «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ» υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών  στην περιοχή της Αμφίκλειας.

          (*) Ιερές Αγρυπνίες επί τη μνήμη της Οσίας Φιλοθέης της Κυράς των Αθηνών θα τελεσθούν την προσεχή Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στην πόλη της Λαμίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λιανοκλαδίου.

          (*) Ιερό Ευχέλαιο για την πνευματική ενίσχυση και ευλογία των πιστών θα τελεσθεί αύριο Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στις 17:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Λαμίας.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Επιστρέφει σήμερα από την Πρωτεύουσα της Αιγύπτου την όμορφη πόλη του Καΐρου απ΄όπου ευρισκόταν επί τριήμερον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών.

          Ο Ποιμενάρχης μας είχε την ευλογία να λάβει μέρος στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία υπό του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου του Β’ και στην υπό Αυτού εις Επίσκοπον Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας κ. Νεκταρίου, με τον οποίο συνδέονται από ετών με δεσμούς αδελφικής αγάπης, την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στον Ιερό Πατριαχρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καΐρου.

          Χθες ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε σύντομη προσκυνηματική περιήγηση στο Κάϊρο και είχε πνευματικές συναντήσεις με αδελφούς κληρικούς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

          Ο Σεβασμιώτατος κατέθεσε στον Ιεραπόστολο Πατριάρχη την αγάπη και τον βαθύτατο σεβασμό του, τόσο του ιδίου προσωπικά, όσο και του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς ποιμνίου της τοπικής Εκκλησίας, ενώ δέχθηκε την αγάπη και την αναγνώριση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ. Θεοδώρου όχι μόνο για την επίσκεψη, αλλά και για το Ιεραποστολικό έργο της Μητροπόλεως Φθιώτιδος στην Μαύρη Ήπειρο.

(*) Με επίκεντρο τους αγώνες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, καθώς και το μέλλον της ΛΑΡΚΟ δημοσιεύθηκε το νέο πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών.

          Σήμερα στις 19:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Μαλεσίνας ο Ποιμενάρχης μας θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους όλων των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών θα τελέσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα τελέσει Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου & Ελένης Μαλεσίνας. Και οι δύο Αρχιερατικές Θείες Λειτουργίες θα είναι αφιερωμένες στον αγώνα και στις αγωνίες των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους.

          Στο αυριανό μας Δελτίο αγαπητοί ακροατές θα έχουμε την ευκαιρία εδώ ζωντανά από το studio του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού να έχουμε μαζί μας τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μαλεσίνας και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Μαλεσίνας Πρωτ. π. Αθανάσιο Λατσούδης, ο οποίος  θα μας ενημερώσει για τις αγωνίες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και θα μας μεταφέρει το κλίμα της αποψινής συνάντησης με τον Ποιμενάρχη μας κ. Συμεών.

          (*) Ας δούμε στο σημείο αυτό το υπόλοιπο πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών για την εβδομάδα που διανύουμε, το οποίο και δημοσιεύεται στην Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

          (*) Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

13:00 - 18:30 μ.μ. Υπηρεσιακές συναντήσεις στην Αθήνα για θέματα της Ιεράς Μητροπόλεως.

19:30 μ.μ. Σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Μαλεσίνας για το θέμα των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022            

11:00 π.μ. Ευλογία Βασιλόπιτας του Συλλόγου Φροντιστών Φθιώτιδος, Φωκίδος και Ευρυτανίας.

17:30 μ.μ. Ευλογία Βασιλόπιτας σε κεντρικό Κρεοπωλείο της πόλης της Λαμίας.

20:30 μ.μ. Ευλογία Βασιλόπιτας της Ενώσεως Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής

 

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Υλοποίηση του προγράμματος «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη» της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, της «Αποστολής» και του Ομίλου «Μασούτης» στις πόλεις και σε χωριά του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

21:00 μ.μ. Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία επί τη μνήμη της Οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Αταλάντης.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

 

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

11:00 π.μ. Ποιμαντική επίσκεψη και ευλογία Βασιλόπιτας στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας.

18.00 μ.μ. Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» Λαμίας.

Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών με θέμα:  «Αύριο είναι Κυριακή».

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

 

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λάρυμνας αφιερωμένη στον αγώνα και στις αγωνίες των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

13:30 μ.μ. Εόρτια συνάντηση με τον Διευθυντή, τους καθηγητές και τις καθηγήτριες του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός».

19:00 μ.μ. Ευλογία Βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενώσεως Δήμων Στερεάς Ελλάδος στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμφικλείας.

21:00 μ.μ. Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Μαλεσίνας αφιερωμένη στον αγώνα και στις αγωνίες των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

 (*) Συνεπής στην δέσμευσή του να στηρίζει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της παιδείας και του πολιτισμού, από όπου και αν προέρχεται αυτή,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών βρέθηκε στο ιδιωτικό Μουσικό Ωδείο της πόλεως «Εν Ωδαίς» και ευλόγησε την σημαντική αυτή ιδιωτική πρωτοβουλία.

          Μετά από ευγενική πρόσκληση του Διευθυντού του Ωδείου και μαέστρου κ. Δημητρίου Λόζου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας επισκέφθηκε το Ωδείο στην καρδιά της πόλεως Λαμίας, τέλεσε τον Αγιασμό και ευλόγησε την Βασιλόπιτα ευχόμενος καλή χρονιά, με υγεία, όρεξη για μάθηση και μουσική παιδεία, χαρακτηρίζοντας για ακόμη μία φορά την μουσική ως την γλώσσα των Αγγέλων, η οποία ταξιδεύει και αναπαύει την ανθρώπινη ψυχή και το νου και η οποία αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του ανθρώπου αλλά και υγεία πνευματική και σωματική.

       Ο κ. Λόζος ευχαρίστησε τον κ. Συμεών με λόγια συγκινητικά και υιικού σεβασμού για την τιμητική και αγιαστική παρουσία του στο Ωδείο, αλλά και για την εν γένει πατρική του αγάπη με την οποία αγκαλιάζει και εμπνέει  τους πάντες και κυρίως τους μαθητές, οι οποίοι προσελκύονται από αυτή την αγάπη για προσφορά και διακονία.

          Ακολούθως η συμφωνική ορχήστρα βιολιών του Ωδείου και άλλων οργάνων υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Λόζου παρουσίασε ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια του αειμνήστου Μίκη Θεοδωράκη προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών.

(*) Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι Φιλανθρωπικές δράσεις του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, ενισχύοντας έμπρακτα συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και οικογένειες σε όλο το εύρος της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας που στερούνται ακόμα και αυτό το αναγκαίο καθημερινό φαγητό.

          Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών θα διανείμει ο ίδιος τρόφιμα και την πατρική του ευλογία και στήριξη σε οικογένειες και αναγκεμένους συναθρώπους μας σε πόλεις και χωριά της Αμφίκλειας , υλοποιώντας το πρόγραμμα  «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη» της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, της «Αποστολής» και του Ομίλου «Μασούτης».

          Πριν λίγες μέρες, πραγματοποιήθηκε άλλη μία μεγάλη φιλανθρωπική δράση με την έναρξη και αυτού του έτους 2022 στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με σκοπό την ενίσχυση ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού του Νομού Φθιώτιδος.

          Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο με επικεφαλής τον Διευθυντή π. Παναγιώτη Σερέτη και τον Αναπληρωτή Διευθυντή π. Δημήτριο Νασόπουλο μερίμνησαν για την διανομή και την στήριξη και ελπίδα σε πολλές οικογένειες με ανήλικα τέκνα.

          Πρόκειται για το πρόγραμμα στήριξης  «ΣΥΝ - ΕΝΩΣΙΣ» της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, το οποίο απευθύνεται σε μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες με ανήλικα τέκνα και οικογενειακό ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο των 9.000 € και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

          Δεκάδες μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες με εκατοντάδες μέλη έλαβαν σε αυτή την διανομή πακέτα στήριξης, τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής και πρώτης ανάγκης.

          Η διανομή πραγματοποιήθηκε στο «Αποθετήριο της Αγάπης»  της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία, με την τήρηση όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων και οι ωφελούμενοι του προγράμματος έλαβαν μαζί με την υλική στήριξη, την αγάπη και το ουσιαστικό ενδιαφέρον της τοπικής Εκκλησίας και του ιδίου του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών προσωπικά.

          Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο απευθύνουν σε όλους μας ένα συνεχές προσκλητήριο αγάπης και προσφοράς. Οι δυσκολίες της καθημερινότητος και τα προβλήματα τα οποία καθημερινά εμφανίζονται γεννούν μεγάλες ανάγκες και έτσι δυστυχώς αυξάνονται καθημερινά οι  συνάνθρωποι μας, που φτάνουν στα όρια της φτώχειας και δεν μπορούν να έχουν ούτε το καθημερινό φαγητό.

          Μπορείτε σε καθημερινή βάση να απευθύνεστε στα Γραφεία της Μητροπόλεως Φθιώτιδος και στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο. Κάθε βοήθεια είναι αναγκαία. Ας ζήσουμε όλοι μας την χαρά της προσφοράς στον συνάνθρωπο και την αληθινή και έμπρακτη αγάπη, η οποία είναι κοινωνία αγάπης με τον Ίδιο τον Θεό.

          Συνεχίζουμε το δελτίο μας με ενοριακές ειδήσεις.

          (*) Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου θα τελεσθεί αύριο στις 17:00 μ.μ. Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 με σκοπό την πνευματική στήριξη και τον αγιασμό των πιστών στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Λαμίας.

          (*) Δύο Ιερές Αγρυπνίες στην Δημοτική Ενότητα Λαμιέων θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 επί τη μνήμη της Οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας.

          Στην πόλη της Λαμίας, η Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας. Θα αρχίσει στις 21:00 μ.μ και θα ολοκληρωθεί στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα. Τις Ιερές Ακολουθίες θα τελέσει ο Καθηγούμενος της Μονής Αγάθωνος Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, ο οποίος θα κηρύξει επικαίρως και τον Θείο Λόγο.

          Επίσης, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λιανοκλαδίου την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη της Οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας. Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, το οποίο και θα παραμείνει στην Ενορία μέχρι την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου.

          Οι Ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 21:00 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 01:00 π.μ.

          Των Ιερών Ακολουθιών θα προστεί ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Αγάθωνος Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Αναστασίου, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείο Λόγο.

          Σύμφωνα με το πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών της Ενορίας επί τη φιλοξενία και παραμονή του Αγίου Λειψάνου του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στις 10:30 π.μ. θα ψαλεί Ιερά Παράκληση στον Άγιο Γεώργιο και το απόγευμα στις 17:00 ο Αναστάσιμος Εσπερινός. Το πρωί της Κυριακής στις 07:00 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, παρουσία του Ιερού Λειψάνου.  

Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness