165

16 Νέα πιστά μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας! (Φωτό & Video)

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Πέμπτη, 11 Ιανουάριος, 2018 - 15:45

Σε κλίμα χαράς και μυσταγωγίας τελέσθηκαν οι Βαπτίσεις δεκαέξι (16) νέων κατηχουμένων ενηλίκων αλλοδαπών  αδελφών μας, το πρωί της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου , στο Βαπτιστήριο Ενηλίκων και Αλλοδαπών, το οποίο ευρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρου του  Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Λαμίας.

        Το Μυστήριο του  Βαπτίσματος ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος πλαισιούμενος από ιερείς και τον Αρχιδιάκονό του ,  παρουσία πολλών συγγενών και φίλων των νεοφωτίστων και των αναδόχων τους.

        Με τις βαπτίσεις αυτές,  ο αριθμός των νέων χριστιανών  αδελφών μας ανέρχεται στους 410 αποδεικνύοντας το  πόσο αποδοτική ποιμαντική ενέργεια ήταν η ίδρυση από τον Ποιμενάρχη μας της  Σχολής Κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία προετοιμάζει κατάλληλα  τους  Κατηχουμένους, ώστε να προσέρχονται ηθελημένα  και με πλήρη επίγνωση των αληθειών της Ορθοδόξου Πίστεως μας, στο Μέγα Μυστήριο του Βαπτίσματος και αναγεννήσεως τους, το οποίο δέχονται όλοι ανεξαιρέτως με πολύ  σεβασμό και αγάπη στον Θεό. Απόδειξη αυτού είναι η έκδηλη χαρά, η οποία είναι πάντοτε ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των νεοφωτίστων και των αναδόχων τους,  καθώς  και τα λαμπερά πρόσωπά τους, σημεία, τα οποία είναι καρπός της χάριτος του Θεού, όπως ετόνισε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης μας.  

        Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του, δοξάζοντας το Όνομα του Τριαδικού Θεού,  που για ακόμη μια φορά ετέλεσε το Μυστήριο του Βαπτίσματος, κατηχουμένων αδελφών μας και απηύθυνε στους βαπτισθέντες και στους αναδόχους τους, τις  πατρικές του συμβουλές και οδηγίες για τη νέα  πνευματική τους ζωή μέσα στο Σώμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις Ευαγγελικές εντολές.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...