165

Αγιασμός στο Σχολείο Ενισχυτικής Διδασκαλίας της Μητροπόλεώς μας

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 7 Οκτώβριος, 2013 - 17:00 έως Τρίτη, 8 Οκτώβριος, 2013 - 16:45

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με την Χάρη του Θεού και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, ξεκίνησαν τα μα­θή­ματα του Σχολείου Ενισχυτικής Διδασκαλίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώ­τι­δος για το διδακτικό έτος 2013 – 2014.

Την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 5.00 το απόγευμα τελέσθηκε ο καθιε­ρω­μέ­νος αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Λαμίας, όπου παραδίδονται καθημερινά τα μαθήματα, παρουσία των Εφημερίων της Ενορίας, των δασκάλων, των μαθητών και των γονέων.

Στο συγκεκριμένο Σχολείο της Ιεράς Μητροπόλεως φοιτούν εντελώς δω­ρε­άν  μα­θη­τές Δημοτικού Σχολείου, όπου με την μέριμνα της υπευθύνου κας. Χριστίνας Κουτκιά, τ. προϊσταμένης της Α/θμίου Εκπαιδεύσεως και με την ενεργό βοή­θει­α 32  εμπείρων δασκάλων προσφέρουν στα παιδιά γνώσεις στα μαθήματα όλων των τάξεων του Δημοτικού, σε ξένες γλώσσες όπως τα αγγλικά και τα γαλλικά καθώς επίσης και μαθήματα λογοθεραπείας.

Στην σύντομη ομιλία του ο Ποιμενάρχης μας έδωσε χρήσιμες συμβουλές στους μαθητές για την πρόοδό τους και ανέφερε πως η τοπική μας Εκκλησία θα τους συμπαρασταθεί  σε ό,τι χρειαστούν. Απευ­θυ­νό­με­νος στις δα­σκά­λες τις ευχαρίστησε για τον χρόνο πού διαθέτουν, αλλά και για τον κόπο, στον οποίο υποβάλλονται και πως αυτό που επιτελούν αποτελεί θεάρεστο έργο και κοινωνική προσφορά.

Τέλος επέδωσε στους αριστεύσαντες μαθητές της περσινής σχολικής χρονιάς χρηματικά βραβεία ύψους 800Ευρώ και σχολικά είδη και σε όλα τα παιδιά μικρές ευλογίες.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η κ. Κουτκιά, η οποία με την σειρά της ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για την αμέριστη συμπαράσταση του σ΄ αυτό το μεγαλόπνοο εγχείρημα, τον Πρόεδρο, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου αλλά και το προσωπικό του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων για την πλούσια φιλοξενία, τις εκλεκτές δασκάλες, οι οποίες, όπως ανέφερε εκτός από γνώσεις προσφέρουν αγάπη και στοργή στα παιδιά και τέλος τους γονείς, που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στα χέρια της Εκκλησίας.

Άλμπουμ φωτογραφιών: 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness