165

Αρχιερατική Χοροστασία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 12 Νοέμβριος, 2017 - 19:45

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Καλλιμάρμαρο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, εν όψει της επετείου της θαυματουργικής διασώσεως των κατοίκων  της πόλεως από την θανατηφόρα γρίπη το έτος 1918, μετά από θαυματουργική επέμβαση των Αγίων Αναργύρων.

            Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναλύσας την ευαγγελική περικοπή του καλού Σαμαρείτη ετόνισε  την έλλειψη αληθινής αγάπης και φιλανθρωπίας που ταλανίζει την σημερινή σύγχρονη εποχή.

            Αναφερόμενος στη σωτήρια επέμβαση των αγίων και θαυματουργών Αναργύρων προς τους κατοίκους της Αταλάντης. Επεσήμανε ότι οι εορτές αυτές είναι ιστορικοί σταθμοί και ευκαιρίες αναβάσεως και ανατάσεως για όλους και προέτρεψε τους πιστούς να μένουν πιστοί στην παράδοση της Εκκλησίας μας και των προγόνων μας .

Τέλος ευχήθηκε οι Άγιοι να σκεπάζουν την πόλη και την Ιερά Μητρόπολη και να μας χαρίζουν τη δύναμη να βοηθούμε τους πάσχοντες αδελφούς μας.

            Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αταλάντης Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δημήτριος Ζελιαναίος ανέγνωσε την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας για τον φετινό  Έρανο της Αγάπης, ο οποίος συν Θεώ θα διεξαχθεί από την Κυριακή 19 Νοεμβρίου έως τις 26 του μηνός.

            

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...