165

Έναρξη Πνευματικών Δραστηριοτήτων για το Νέο Εκκλησιαστικό Έτος

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Πέμπτη, 28 Σεπτέμβριος, 2017 - 13:00

Με την έναρξη της νέας Εκκλησιαστικής χρονιάς αρχίζουν και οι πνευματικές δραστηριότητες στην Ιερά Μητρόπολή μας.

        Πιο αναλυτικά:

 Η 8η Οκτωβρίου ημέρα Κυριακή ορίσθηκε κατ' εντολήν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ως ημέρα ενάρξεως των Κατηχητικών Σχολείων σε όλες τις Ενορίες της Μητροπόλεως μας όπου Θεολόγοι κληρικοί και λαϊκοί αλλά και όσοι θέλουν να υπηρετούν το κατηχητικό έργο εργάζονται με αγάπη και ζήλο για την εν Χριστώ διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος έχει προσκαλέσει  όλους τους κατηχητές και τις κατηχήτριες της Ιεράς Μητροπόλεως μας  το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στην μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού - Διοικητικού Κέντρου στην οποία θα πραγματοποιηθεί σύναξη όπου θα τους δώσει τις απαραίτητες οδηγίες προκειμένου και η φετινή κατηχητική χρονιά να είναι αποδοτική και καρποφόρα.

        Αναμφίβολα, το Κατηχητικό Σχολειό αποτελεί θεσμό στην Ελλαδική Εκκλησία και την Ελληνική κοινωνία, διότι ανέθρεψε επί σειρά δεκαετιών τις γε­νιές των ελληνοπαίδων, με το να τις εμπνέει  με το ορθόδοξο χριστιανικό ήθος.        

         Αξίζει να σημειωθεί ότι  τα τελευταία χρόνια στην Ιερά Μητρόπολή μας λειτουργεί η Σχολή Υποψηφίων Κατηχητών, η οποία με το ειδικώς κατηρτισμένο πρόγραμμα μαθημάτων, εκπαιδεύει και νέα στελέχη τα οποία πλαισιώνουν το κατηχητικό έργο και διδάσκουν ως κατηχητές στις Ενορίες μας.

        Την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου ξεκινούν οι Ενοριακές εσπερινές ομιλίες -  κύκλοι μελέτης της Αγίας Γραφής. Προ των ομιλιών θα τελείται η ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού κανόνος προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

        Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου  στις  10:00  το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας έχει προσκαλέσει τους κυκλάρχες και τις κυκλάρχισσες της Ιεράς Μητροπόλεως μας ώστε να τους δώσει τις σωστές κατευθύνσεις για να λειτουργήσουν και φέτος με επιτυχία οι εσπερινές ομιλίες στις οποίες ακούγεται και διδάσκεται ο λόγος του Θεού.

        Μπορείτε να ενημερωθείτε  για τις πνευματικές δραστηριότητες που ξεκινούν  στην  Ενορία σας ώστε με την συμμετοχή σας σε αυτές  να ωφεληθείτε πνευματικά.

       Επίσης από την προσεχή Κυριακή 1 Οκτωβρίου  2017 θα πραγματοποιείται  2η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

       Η Θεία Λειτουργία αυτή τελείται για τους πιστούς που για διαφόρους λόγους αδυνατούν να προσέλθουν το πρωί στην Εκκλησία, είτε είναι μικρά παιδιά, είτε είναι εργαζόμενοι, είτε είναι ηλικιωμένοι. Αρχίζει στις 11 το πρωί και ολοκληρώνεται γύρω στις 12 το μεσημέρι.

 Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...