165

Το χωριό θα μείνει ο πιο γνήσιος τόπος και τρόπος της Ελληνικής ζωής

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 24 Ιανουάριος, 2016 - 08:15

Στο χωριό Άνυδρο της Στυλίδος μετέβη την Κυριακή 24 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, Ιερούργησε στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, κήρυξε τον θείο λόγο και ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αειμνήστου Πρεσβυτέρας Ιωάννας του εφημερίου του Ναού π. Ιωάννη Γεωργακόπουλου.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αφού ανέλυσε το Ευαγγελικό ανάγνωσμα εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στο χωρίο αυτό με την ευκαιρία του Μνημοσύνου, θέλοντας να στηρίξει την ιερατική οικογένεια και αναφερόμενος στην αξία του Ελληνικού χωριού είπε: «Εάν σβήσουν τα χωριά μας μαζί θα σβήσουν και ό, τι συνδέει τον ελληνισμό με την Ελληνοχριστιανική παράδοση, τον πολιτισμό και τα ήθη και έθιμα του Γένους. Το Ελληνικό χωριό διατηρεί και μεταδίδει την γνησιότητα του χαρακτήρος της φυλής μας, γι’ αυτό όλοι μας πρέπει να ενισχύσουμε με την παρουσία μας και τη στήριξή μας το χωριό μας, το οποίον επαναλαμβάνω είναι και θα μείνει ο πιο γνήσιος τόπος και τρόπος της Ελληνικής ζωής».

Στη θεία Λειτουργία έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες του χωριού, τους οποίους ο Σεβασμιώτατος επήνεσε και ευχαρίστησε για τη διακονία τους στο ιερό αναλόγιο και παρέστησαν πολλοί πιστοί από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι κατέκλυσαν το Ναό και τον προαύλιο χώρο.

Πριν αναχωρήσει για τη Λαμία ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το παρεκκλήσιο το Αγίου Γεωργίου, το οποίο είναι διατηρητέο μνημείο, κτίσμα του 19ου αιώνος και ενημερώθηκε από τον εφημέριο και τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους για την ιστορία του.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness