165

Η Ενορία του Αγίου Δημητρίου Λαμίας σε Μοναστήρια του Βόλου

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Τετάρτη, 11 Οκτώβριος, 2017 - 11:00

Η Ενορία του Αγίου Δημητρίου Λαμίας πραγματοποίησε την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 αποδημία σε Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

          Αρχικά οι προσκυνητές επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Ταξιαρχών Πηλίου στην οποία ασπάσθηκαν τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας, η οποία προήλθε εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.

          Προ της αναχωρήσεως τους οι Ιερείς του Ναού π. Δημοσθένης Κουτρομάνος και π. Αθανάσιος Σκαρμούτσος τέλεσαν τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Γέροντος και νέου κτίτορος της Μονής π. Αντωνίου Ζούπη, ο οποίος προσέφερε την ζωή του στην αναγέννηση του Ιστορικού αυτού Μοναστηριού.

          Στην συνέχεια οι εκδρομείς γευμάτισαν και ξεκουράστηκαν στην όμορφη και ηλιόλουστη παραλία του Βόλου.

          Επόμενος και τελευταίος προορισμός τους υπήρξε η Ιερά Γυναικεία Μονή κάτω Ξενιάς Αλμυρού, στην οποία μετά την ξενάγησή τους ετέλεσαν Ιερά Παράκληση προς τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου.

          Ιδιαίτερη ευλογία δε αποτέλεσε η προσκύνηση του τμήματος της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας, την οποία εκόμησε προς προσκύνηση η Οσιωτάτη Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Νυμφοδώρα.

          Τέλος οι προσκυνητές αργά το απόγευμα  επέστρεψαν στην πόλη της Λαμίας υπερπληρωμένοι ευλογιών και γεμάτοι χαρά, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη πνευματική τους εξόρμηση, η οποία θα διοργανωθεί προσεχώς.

Εκ της Ενορίας 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...