165

Η Εορτή του Αγίου Μάρτυρος Αγαθονίκου στην Ιερά Μονή Αντινίτσης

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 22 Αύγουστος, 2017 - 15:15

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε το πρωί της Τρίτης 22 Αυγούστου  στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Γεννεσίου της Θεοτόκου Αντινίτσης επί τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Αγαθονίκου.

    Στο δεξίο κλίτος του Καθολικού υπάρχει παρεκκλήσιο αφιερωμνένο στον Άγιο Αγαθόνικο, το οποίο είχε ανεγείρει επ' ονοματί του Αγίου  ο μακαριστός Ηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Αγαθόνικος Αναγνωστόπουλος.

        Στην Ιερά Μονή μετέβη  και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και παρέστη συμπροσευχόμενος στην Θεία Λειτουργία. Τον θείο Λόγο εκήρυξε ο παριστάμενος εορτάζοντας π. Αγαθόνικος Βενετσάνος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Νεραϊδος Στυλίδος και εφημέριος της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Ευρυτανίας.

          Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος με τους πατέρες ετέλεσαν τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Καθηγουμένου π. Αγαθονίκου και ευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής του.

          Εν συνεχεία η αδελφότητα της Μονής προσέφερε κέρασμα στον αυλή του Μοναστηριού, κατά την διάρκεια του οποίου ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε εις τον εορτάζοντα π. Αγαθόνικο έτη πολλά και εις τους πατέρες της Μονής να έχουν ακοίμητες τις πρεσβείες της Παναγίας,  του Αγίου Αγαθονίκου καθώς και την ευχή του μακαριστού Γέροντος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...