165

Η παιδική χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 6 Νοέμβριος, 2017 - 11:30

Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως, τα οποία θα στελεχώσουν την παιδική χορωδία της τοπικής μας Εκκλησίας, συναντήθηκαν χθες Κυριακή 5 Νοεμβρίου το απόγευμα για πρώτη φορά στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεως με την τριμελή επιτροπή, η οποία υποδέχτηκε με εγκαρδιότητα τα παιδιά και τα καλωσόρισε στη νέα αυτή δραστηριότητα της Μητροπόλεως.

        Τα παιδιά συνοδευόμενα από τους κατηχητές και τους γονείς τους προσήλθαν στο ζεστό και όμορφο χώρο του Αμφιθεάτρου και το καθένα ξεχωριστά ανέβηκε στη σκηνή και  με την αγγελική φωνή του απέδωσε κάποιο τραγούδι που είχε ετοιμάσει ή κάποιο που του υπέδειξε η επιτροπή. Την τριμελή επιτροπή απάρτιζαν: ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ανδρέας Ιωακείμ, ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος π. Ευστάθιος Κατόπης και ο καθηγητής της Σχολής κ. Ανάργυρος Βλάχος.

        Ο κ. Ιωακείμ εκ μέρους και των υπόλοιπων μελών της επιτροπής καλωσόρισε τα παιδιά στην εκδήλωση αυτή της ακροάσεως και τα προέτρεψε να παρακολουθούν και να συμμετέχουν ενεργά στην παιδική χορωδία, της οποίας υπεύθυνος έχει οριστεί ο π. Ευστάθιος, ο οποίος εκτός από την καλλιφωνία διαθέτει και  Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής, και η οποία στο μέλλον θα καλύπτει λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της Μητροπόλεως.

       Επίσης ο κ. Ιωακείμ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα της μουσικής στη ζωή του ανθρώπου, με την οποία γαληνεύει η ψυχή και αναγάγει πνευματικά τον άνθρωπο.

       Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, όλα τα παιδιά ανέβηκαν επί σκηνής για την καθιερωμένη φωτογραφία και αναχώρησαν ενθουσιασμένα  λαμβάνοντας κέρασμα εκ μέρους της Μητροπόλεως. 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...