165

Η τελευταία Ακολουθία της Παρακλήσεως στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας των Βαρδατών

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 14 Αύγουστος, 2017 - 01:15

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 13 Αυγούστου οι ευλογημένες ιερές ακολουθίες των Παρακλήσεων στην Υπεραγία Θεοτόκο, κατά την διάρκεια των οποίων οι πιστοί καθημερινά κατέκλυζαν τους Ιερούς Ναούς προσκειμένου να ικετεύσουν την φιλέσπλαχνη Μητέρα Παναγία για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αλλά και για να δοξάσουν το άγιο όνομά της για όλες τις ευεργεσίες που παρέχει στο ανθρώπινο γένος.

            Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος  κατά τον τελευταίο Μέγα Παρακλητικό Κανόνα χοροστάτησε και ωμίλησε στην ακολουθία που τελέσθηκε στο όμορφα ανακαινισμένο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Προυσιωτίσσης Βαρδατών.

            Την ακολουθία έψαλλε ο Ποιμενάρχης μας  συμπαραστατούμενος από τους διακόνους του π. Ευστάθιο και π. Δημήτριο και συμμετείχαν με μεγάλη ευλάβεια αρκετοί πιστοί από το χωριό Βαρδάτες και από την πόλη της Λαμίας.

            Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε για το πρόσωπο της Παναγίας και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην θαυματουργική δύναμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

            « Επιλέξαμε αδελφοί μου την τελευταία Ιερά Παράκληση να την τελέσουμε εδώ στο ευλογημένο προσκύνημα της Παναγίας, το οποίο είναι η τρανή απόδειξη της θαυματουργικής επεμβάσεως της Θεοτόκου, καθώς το προσκύνημα  αυτό το έκτισαν οι Σιδηροδρομικοί ευγνωμονώντας την   Παναγία, όταν εκείνη  εκράτησε το τραίνο μετά από ένα εκτροχιασμό που συνέβη ακριβώς πάνω από τον προυπάρχοντα σπηλαιώδη Ναό και έτσι οι επιβάτες δεν έπαθαν απολύτως κανένα κακό.

            Σε όλες τις ανάγκες της ζωής μας η Παναγία Μητέρα είναι το καταφύγιο όλων των χριστιανών. Καταφεύγουμε στην αγκαλιά και στην αγάπη της, η οποία ως πλατυτέρα των ουρανών δεν έχει τέλος. Κοντά στην Παναγία αδελφοί μου αισθανόμαστε πιο δυνατοί και έχουμε την βεβαιότητα της πραγματοποίησης σε ότι της ζητήσουμε. Η αγκαλιά της είναι πάντοτε ανοιχτή για όλους τους ανθρώπους».

            Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους δωρητές, οι οποίοι προσέφεραν για την ανακαίνιση του Ναού και της αυλής του Ιερού Προσκυνήματος και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ακολουθήσουν κι’ άλλα  έργα εξωραϊσμού όλων των κτιρίων που περιβάλλουν το Ιερό προσκύνημα.

            Τέλος ευχήθηκε σε όλους να έχουν πλουσία την ευλογία της Παναγίας και με υγεία να αξιωθούμε να εορτάσουμε το Πάσχα του Καλοκαιριού, την αγία κοίμησή της.

            Αμέσως μετά την ακολουθία ο Σεβασμιώτατος εκάθισε στον προαύλιο χώρο του προσκυνήματος και είχε την ευκαιρία για αρκετή ώρα να συνομιλήσει με τους παρευρισκόμενους πιστούς, στους οποίους τα μέλη της Επιτροπής προσέφεραν κέρασμα.

            Φωτό imfth & Δημήτριος Ανάγνου

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...