165

«Λαμία. Πορεία στον χρόνο και στον χώρο»

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Παρασκευή, 10 Δεκέμβριος, 2021 - 22:30

Ανάμεσα στους ιερείς, στους φορείς και στους απλούς πολίτες που δέχθηκε στο γραφείο του σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Ποιμενάρχη μας επισκέφθηκε και ο πολιός και σεβάσμιος εκπαιδευτικός ξένων γλωσσών της πόλεως Λαμίας, ρέκτης ιστορίας και πολιτισμού, συγγραφέας, αλλά και άξιος βοηθός ιεροψάλτης στο Δεξιό Αναλόγιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας κ. Νικόλαος Δαβανέλλος.

          Ο κ. Δαβανέλλος επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο και του επέδωσε τιμητικώς το ιστορικό του λεύκωμα με τίτλο: «Λαμία. Πορεία στον χρόνο και στον χώρο», το οποίο και ολοκληρώθηκε μετά από 10 χρόνια σκληρής, δουλειάς και έρευνας.

          Αποτελείται από 352 αδημοσίευτες φωτογραφίες της Λαμίας καθώς και από 400 αρχειακά έγγραφα μέσα  από τα οποία διαφαίνεται η καθημερινότητα της πόλεως διακόσια χρόνια πριν!

          Την αμέριστή χαρά και τιμή που αισθάνθηκε κατά την επίσκεψή του στον Σεβασμιώτατο ο κ. Δαβανέλλος αποτύπωσε σε συνέντευξή του προς τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως (89,4 Fm).

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...