165

Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 8 – 14 Αυγούστου 2022

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 8 Αύγουστος, 2022 - 00:15

Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 8 – 14 Αυγούστου 2022

 

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Θεσσαλονίκη

 

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Θεσσαλονίκη

 

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Θεσσαλονίκη

 

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

19:00 μ.μ. Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νεοχωρίου Υπάτης.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

 

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

17:55 μ.μ. Δέηση επί τη υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νιχωρίου Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδος.

18:00 μ.μ. Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος από τον Ιερό Ναό με προορισμό το λιμάνι στην περιοχή «ΛΕΒΕΝΤΗΣ» στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος.

18:35 μ.μ. Επιβίβαση σε πλοιάρια και εν πλω Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος στη θάλασσα του Μαλιακού συνοδεία σκαφών με κατεύθυνση το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδος.

18:50 μ.μ. Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στο Λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου και Ιερά Λιτανεία μέχρι τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της πόλεως Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδος.

19:00 μ.μ. Ιερά Αρχιερατική Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Λοκρίδος.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

  • Η Ιερά και Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας αποτελεί κειμήλιο (1869) και προέρχεται από το Τέμπλο του Καθολικού της παλαιάς Ιεράς Μονής του Μεγάλου Κωσταντίνου, η οποία ήταν χτισμένη εκεί όπου βρίσκεται σήμερα ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λοκρίδος.   

21:30 μ.μ. Μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Τραγουδώντας και χορεύοντας για τις αλησμόνητες πατρίδες» σε συνδιοργάνωση  του Εκπολιτιστικού – Επιμορφωτικού Συλλόγου Υπάτης «ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ»  και την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Φθιώτιδος στην Μαρτυρική πόλη της Υπάτης.

          Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ».

23:00 μ.μ. Ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί στην απομακρυσμένη Πάππα της ορεινής Δυτικής Φθιώτιδος για να ευλογήσει τις εκδηλώσεις «Τα Παππιώτικα 2021» στις οποίες θα συμμετάσχει η λαϊκή ορχήστρα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» .

 

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

09:30 π.μ. Ιερό Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Λαμίας.

19:00 μ.μ. Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αργυρίων. Επιμνημόσυνη δέηση και επίκαιρη ομιλία για τους πεσόντες αγωνιστές του 1821 στο Ηρώον στην πλατεία του χωριού.

20:00 μ.μ. Εκδήλωση - Αφιέρωμα στον ορειβάτη Κώστα Τζιβελέκα, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Κώστα Αποστολόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και μέλος της αποστολής Hellas Everest 2004 σε συνδιοργάνωση της Κοινότητας Κολοκυθιάς και του Συλλόγου Κολοκυθιωτών «Η Κοίμησις της Θεοτόκου».

22:30 μ.μ. Μουσικοχορευτική Εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από τον Χορευτικό Όμιλο του Αγίου Κωσταντίνου Λοκρίδος «Η ΑΡΕΘΟΥΣΑ» στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδος.

 

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παναγιάς Δομοκού

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

19:00 μ.μ. Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στο Όρος Βέρμιο Ημαθίας, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness