165

Με αγιασμό ξεκίνησαν οι περιβαλλοντικές δράσεις της Ι.Μ. Φθιώτιδος

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 31 Μάιος, 2022 - 00:00

Ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος για την υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων εις εκτέλεση του σχετικού Εγκυκλίου Σημειώματος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ενόψει της Κυριακής 5ης Ιουνίου, Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τέλεσε Αγιασμό για την έναρξη της θερινής αντιπυρικής περιόδου 2022 παρουσία του  Διοικητού της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπυράρχου Κωνσταντίνου Θεοφιλόπουλου, του Συντονιστή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας Υποστράτηγου κ. Δημητρίου Καρασαββίδη και πολλών στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.

          Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε με αγάπη και σεβασμό  η ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της περιοχής μας στις εγκαταστάσεις της της ΠΕ.ΠΥ.Δ Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία όπου οι επικεφαλής τον ευχαρίστησαν για την αποδοχή της προσκλήσεως και για την έμπρακτη στήριξη και αγάπη του προς όλο το Πυροσβεστικό Σώμα.

          Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του 

          «Τελούμε τον αγιασμό για την αρχή μίας κρίσιμης περιόδου, όπως είναι η αντιπυρική περίοδος. Πάντοτε το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκεται στην προμετωπίδα της διαχείρισης των κρίσεων.  Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατεξοχήν υπάρχει για να διακονεί τον άνθρωπο και την δημιουργία του Θεού και σε στιγμές δύσκολες να προλαμβάνει, να καταστέλλει, να συμπαρίσταται και να εμπεδώνει το αίσθημα της ασφάλειας και το δικαίωμα της αειφορίας, σε ένα κόσμο ο οποίος βάλλεται, ο οποίος έχει επιβαρυνθεί περιβαλλοντικά και απαιτεί ακόμη μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης μπροστά στο μέλλον της κοινωνίας μας. Εύχομαι και προσεύχομαι να μην θρηνήσουμε κανένα άλλο μέλος του Πυροσβεστικού Σώματος, γιατί το Σώμα έχει θυσιάσει πολλούς άνδρες. Με αγάπη και ευγνωμοσύνη μνημονεύουμε όλους τους συναδέλφους σας που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος και φυσικά να ευχηθούμε όλοι να μην ξαναγίνει πάλι το περιβάλλον ένα εργαλείο και ένα θύμα για οποιεσδήποτε επιδιώξεις, πολιτικές,  γεωπολιτικές, μακροπολιτικές ή ψυχοπαθολογικές. Μία καταστροφή μπορεί να προέλθει ακόμη και από μία αρρωστημένη ψυχοπαθολογία και γι΄ αυτό χρειάζεται πάνω από όλα πρόληψη».

          Ο κ. Συμεών ανακοίνωσε μία σειρά περιβαλλοντικών δράσεων, τις οποίες θα υλοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς από σήμερα μέχρι και την Τρίτη 7 Ιουνίου, οι οποίες περιλαμβάνουν δράσεις καθαρισμού των ακτών, επισκέψεις σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, συναντήσεις με πρωτοβουλίες πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος, επισκέψεις σε πρότυπες μονάδες βιολογικών καλλιεργειών και καινοτόμων επιχειρήσεων φιλικών προς το περιβάλλον, και συγχρόνως δράσεις δενδροφύτευσης, περιπάτου και χρήσης του ποδηλάτου, αλλά και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις με επίκεντρο το περιβάλλον και την προστασία του.

        Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών με την ιδιότητα του Προέδρου Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρθηκε και στις κεντρικές εκδηλώσεις που θα υλοποιήσει η Ιερά Σύνοδος την προσεχή Κυριακή 5 Ιουνίου, με επίκεντρο μάλιστα τις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας αλλά και τις ακτές του Μαλιακού Κόλπου, παρουσία του ίδιου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου  και μελών της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας τη προνοία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.

          Τέλος, εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας απονεμήθηκαν στον Σεβασμιώτατο αναμνηστικά εις ένδειξιν τιμής και ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό του.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness