165

Μηνιαία Σύναξη Εφημερίων Λαμίας και Πειχώρων

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Πέμπτη, 14 Δεκέμβριος, 2017 - 13:15

H τελευταία μηνιαία Σύναξη των Εφημερίων Λαμίας και περιχώρων για το έτος 2017 πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου  στην μεγάλη αίθουσα  του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας στη Λαμία.

                Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ανέπτυξε στους Ιερείς επίκαιρο θέμα για την μεγάλη Εορτή της Ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού και τους συμβούλεψε να  μην χάσουν το πνευματικό νόημα των Χριστουγέννων παρασυρόμενοι από τις μέριμνες των ημερών και να τηρήσουν επακριβώς την τάξη στη Θεία Λατρεία τελώντας όλες τις ακολουθίες όπως ορίζει το τυπικό της Εκκλησίας, μεταφέροντας σε όλους τους πιστούς το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων. Επίσης αναφέρθηκε στην δύσκολη οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση της χώρας και έδωσε τις απαραίτητες κατευθυντήριες οδηγίες για την πραγματοποίηση του φιλανθρωπικού έργου και τη σωστότερη οργάνωση των δεμάτων αγάπης ενόψει των εορτών.

          Μετά το διάλλειμα για πρωινό ακολούθησε το δεύτερο μέρος της συνάξεως κατά την διάρκεια του οποίου ο Ποιμενάρχης συζήτησε με τους ιερείς  τρέχοντα θέματα διοικητής και πνευματικής φύσεως και διηξήχθη όπως κάθε φορά ευρείς εποικοδομητικός διάλογος. Η σύναξη έκλεισε με ανταλλαγή ευχών για καλά Χριστούγεννα μεταξύ του Σεβασμιωτάτου και των Ιερέων και  διενεμήθη σε όλους έντυπο υλικό.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...