165

Ο Μέγας Εσπερινός της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου κάτω απ' τα πλατάνια

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 15 Αύγουστος, 2017 - 01:00

Στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέσθηκε  στο όμορφο και γραφικό δισυπόστατο Παρεκκλήσιο,  αφιερωμένο στην Κοίμηση  της Παναγίας και στην Ανάληψη του Κυρίου, στο 2ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Μακρακώμης-Τσούκας, ιδιοκτησίας της οικογενείας του Στρατηγού ε.α κ. Γεωργίου Λιασκώνη,  το οποίο ευρίσκεται στην σκιά δροσερών πλατανιών χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την παραμονή της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 14 Αυγούστου, αποδεχόμενος την ευγενική πρόσκληση του κ. Λιασκώνη.

            Στον Αρχιερατικό Εσπερινό τον Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ιερείς από την Μακρακώμη και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδος, παρέστη δε  πλήθος ευσεβών πιστών και αποστράτων υψηλόβαθμων στρατιωτικών, οι οποίοι ήταν προσκεκλημένοι του κ. Λιασκώνη. Έψαλε δε Βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας  κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

            Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε καλωσορίζοντας τον ο Στρατηγός κ. Λιασκώνης  και εις ανάμνησιν της ημέρας του εδώρησε μια χειροποίητη εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου.

            Ο Ποιμενάρχης μας αφού ευχαρίστησε εγκαρδίως τον κ. Λιασκώνη και για την πρόσκληση και για το δώρο,  στην συνέχεια προσέφερε ευλογίες στα μικρά παιδιά, τα οποία έτρεξαν να πάρουν την ευχή του.

            Ακολούθως  τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Κοιμήσεως στην δροσερή σκιά των πλατανιών. Την επιμέλεια της Πανηγύρεως ανέλαβε προσωπικά ο κ. Λιασκώνης, ο οποίος είχε τα πάντα κατά την πρέπουσα τάξη.

            Αμέσως μετά την ευλόγηση των άρτων ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα για το Ιερό πρόσωπο της Παναγίας και για την Μεγάλη Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. « Η Παναγία αδελφοί μου είναι η μητέρα όλων των ανθρώπων και έχει πάντα την αγκαλιά της ανοιχτή. Είναι η μεσίτρια και πρέσβειρα μας στον Κύριο. Αύριο ξημερώνει το Πάσχα του Καλοκαιριού και σε όλα τα Ιερά Προσκυνήματα της Παναγίας, τα οποία είναι διάσπαρτα στην Πατρίδα μας, συρρέουν χιλιάδες πιστοί απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης,  προκειμένου να ικετεύσουν και να δοξάσουν το Πανάγιο όνομά της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

            Κλείνοντας με μεγάλη συγκίνηση αναφέρθηκε σε περιστατικά θαυμάτων, τα οποία έζησε ο ίδιος στο Πανίερο Ίδρυμα της Ευαγγελιστρίας στην Ιερά Νήσο Τήνο και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και πάντοτε η Παναγία να σκέπει και να περιφρουρεί όλους τους ανθρώπους. Ιδιαιτέρως ευχήθηκε στον Στρατηγό κ. Γεώργιο Λιασκώνη και στην οικογένεια του η Υπεραγία Θεοτόκος να είναι ακοίμητη  προστάτης τους και να τους ευλογεί χαρίζοντας τους υγεία και ευτυχία.  

            Προ της απολύσεως ο κ. Λιασκώνης προσεφώνησε τον Ποιμενάρχη μας και δι’ ολίγον αναφέρθηκε στο πολυποίκιλο πνευματικό, φιλανθρωπικό και ποιμαντικό έργο, το οποίο επιτελεί αδιάκοπα 21 χρόνια στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος. Τον ευχαρίστησε μέσα απ’ τα βάθη της ψυχής του για την τιμητική και ευλογημένη παρουσία του και του ευχήθηκε να έχει έτη πολλά, γεμάτα υγεία και δύναμη από τον Θεό και την προστάτιδά του Υπεραγία Θεοτόκο για να συνεχίσει την Θεάρεστο Αρχιερατεία του.

            Ακολούθως εκ μέρους της οικογενείας του Στρατηγού,  σε όλους διενεμήθη ο ευλογημένος άρτος και νηστίσιμο κέρασμα, τα οποία συνοδευόταν από τις εγκάρδιες ευχαριστίες και ευχές του κ. Λιακώνη.

            Στον Πανηγυρικό Εσπερινό παρέστησαν:  ο Δήμαρχος Μακρακώμης – Σπερχειάδος κ. Ευθύμιος Παπαευθυμίου συνοδευόμενος από τους  Αντιδημάρχους Μακρακώμης, Σπερχειάδος και Αγίου Γεωργίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος του Δ.Δ Μακρακώμης κ. Δημήτριος Τσούμας, οι τ. Δήμαρχοι Μακρακώμης κ. Κωνσταντίνος Κρητικός, Αμφίκλειας κ. Ευστάθιος Στρογγυλάκος, Φουρνάς κ. Ηλίας Παπουτσόπουλος, οι Στρατηγοί ε.α. κ. Δημήτριος Ντζοϊδος τ. Διοικητής ΑΣΔΕΝ, κ. Νικόλαος Ζαφείρης, κ. Γεώργιος Τριανταφύλλου και κ. Ευθύμιος Σκούρας, ο τ. Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Νικόλαος Διαμαντής, ο τ. Πτέραρχος κ. Παναγιώτης Στεφανής, ο Αντιστράτηγος ε.α κ. Γεώργιος Φλώρος, ο τ. Γενικός Αρχίατρος του 401 Στρ. Νοσοκομείου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Λιασκώνης και η Υποδ/της της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μακρακώμης κα Παναγιώτα Μανιώτη.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...