165

Ο Σεβασμιώτατος στην Σπερχειάδα

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Παρασκευή, 18 Μάρτιος, 2022 - 13:30

Ποιμαντική επίσκεψη στην Δυτική Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στην πόλη της Σπερχειάδος, πραγματοποίησε για ακόμη μία φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

          Σήμερα το πρωί,  ο Σεβασμιώτατος αρχικά χοροστάτησε και ωμίλησε στην Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σπερχειάδος, επί τη μνήμη του Αγίου Κυρίλλου Πατριάρχου Ιεροσολύμων, την οποία ετέλεσε ο εορτάζων Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. π. Κύριλλος Πάρης.

          Στην Θεία Λειτουργία εκκλησιάστηκαν και πολλοί Ιερείς της Σπερχειάδος και της Δυτικής Φθιώτιδος, καθώς και πολλοί πιστοί.

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών αναφέρθηκε στην αρετή της υπομονής, με την οποία, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, μας καλεί η Εκκλησία να οπλιστούμε, για να αξιωθούμε να συναντήσουμε τον Χριστό, αυτό το οποίο ποθεί κάθε χριστιανός.

          Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε:

         «Μονάχα δια της υπομονής μπορούμε να αποκτήσουμε τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος. Ιδιαίτερα μάλιστα αυτή την περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής φέρνει ενώπιον μας, ιδιαίτερα με τα αναγνώσματα της Παλαιάς Διαθήκης, κατεξοχήν προσωπα υπομονής.

          «Ευρήκαμεν τον Μεσσίαν», αυτός είναι ο πόθος, ο οποίος γεννά την υπομονή, διότι για να υπομείνει κανείς στην ζωή του, προϋποθέτει να έχει πόθο. Τον πόθο συνάντησης με τον Χριστό».

          Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικά στον π. Κύριλλο να έχει έτη πολλά, υγιή και ευλογημένα, ώστε με την Χάρη του Θεού και οπλισμένος με υπομονή και άσβεστο τον πόθο της συνάντησης με το Νυμφίο Χριστό να διακονεί το Ιερό Θυσιαστήριο,  να διακονεί και να αναπαύει τους αδελφούς του και να γίνεται ο ίδιος παράδειγμα φωτεινό του πόθου της συνάντησης με τον Χριστό.

          Ο Σεβασμιώτατος επίσης, ανακοίνωσε με χαρά και προσεκάλεσε όλους τους ιερείς και τους πιστούς κατοίκους της Σπερχειάδος και όλης της Δυτικής Φθιώτιδος, να συμμετάσχουν σε ένα ακόμη γεγονός πνευματικής χαράς της τοπικής μας Εκκλησίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 το απόγευμα  και αφορά  στην πρώτη κουρά νέου μοναχού στη νεοσύστατη Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Περιβλέπτου, την οποία θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος μαζί με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.

          Ακολούθως ο κ. Συμεών είχε μία ευχάριστη πνευματική επικοινωνία με τους παρισταμένους ιερείς και τους πιστούς κατοίκους της Σπερχειάδος, καθώς και με καταστηματάρχες και με τους πολίτες, τους οποίους συνάντησε κατά την περιοδεία του στην πόλη της Σπερχειάδος.

Επίσης, ο κ. Συμεών επισκέφτηκε και τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Σπερχειάδος και το Παρεκκλήσιο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, του οποίου τα εγκαίνια προγραμματίζονται σύντομα.

          Στην Θεία Λειτουργία μεταξύ των πιστών παραβρέθηκαν: ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης, καθώς και ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητος Σπερχειάδος κ. Νικόλαος Τζιβελέκας.

          Τέλος, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα Σπερχειάδος», όπου επιμελήθηκε λειτουργικά ζητήματα του Ιδρύματος και είχε μία ευχάριστη επικοινωνία με τον Διευθυντή κ. Παναγιώτη Κυρίτση, τους εργαζομένους και τους τροφίμους, ανταλλάσσοντας και ευχές για καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μ. Τεσσαρακοστής.

Επίσης, ο κ. Συμεών ανακοίνωσε και το πρόγραμμα τελέσεως των Ιερών Μυστηρίων, ιδίως της Εξομολογήσεως, για τις ανάγκες των τροφίμων του Ιδρύματος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...