165

Ο Σεβασμιώτατος στην Υπάτη για το ετήσιο μνημόσυνο του Σωτηρίου Δελήμπαση

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Σάββατο, 12 Αύγουστος, 2017 - 17:15

Στην μαρτυρική πόλη της Υπάτης μετέβη το Σάββατο 12 Αυγούστου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, όπου χοροστάτησε και ωμίλησε στην Θεία Λειτουργία που τελούνταν στον Ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και κατόπιν ετέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου Σωτηρίου Δελήμπαση, υιού του π. Δημητρίου Δελήμπαση.

            Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ,προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στο πικρό ποτήριο του θανάτου, το οποίο βιώνει μια οικογένεια όταν φεύγει ένας μέλος της. Η παρηγοριά στο πένθος έρχεται μόνο όταν ο άνθρωπος έχει πίστη στον Θεό και ζει  μέσα  στην Εκκλησία. Η πίστη απαλύνει τον πόνο του ανθρώπου και με την Ανάσταση του ο Κύριος  μας διαβεβαιώνει ότι «ὕπνος ἀναδέδεικται τῶν πιστευόντων ὁ θάνατος». Σε λίγες μέρες θα εορτάσουμε την ζωοκοίμητο μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία όπως και ο Κύριος έτσι κι’ εκείνη δεν εγκατέλειψε ποτέ τον κόσμο, αλλά πάντοτε στέκεται αρρωγός και προστάτης και παραμυθεί όλα τα παιδιά της που θλίβονται και πενθούν», ετόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

            Στην συνέχεια συνεχάρη όλους τους κατοίκους της Υπάτης, διότι ως πιστά μέλη της Εκκλησίας συμπαραστέκονται στο βαρύ πένθος του π. Δημητρίου Δελήμπαση, ο οποίος έχασε από την επάρατο νόσο την πρεσβυτέρα του και σε λίγους μήνες και το παιδί του, και  εφαρμόζουν το: χαίρειν μετὰ χαιρόντων καὶ κλαίειν μετὰ κλαιόντων¨, γνώρισμα των ορθοδόξων πιστών μελών της Εκκλησίας.

            Ακολούθως  ο Ποιμενάρχης μας ετέλεσε σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα  το ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου Σωτηρίου Δελήμπαση, παρουσία πολλών συγγενών και φίλων της οικογένειας, και πιστών κατοίκων της Υπάτης και ευχήθηκε ο Κύριος να αναπαύει την ψυχή του, στον πατέρα του  π. Δημήτριο να χαρίζει δύναμη πίστεως και ιώβεια υπομονή και στα αδέλφια του την εξ ύψους παρηγορία.

            Μετά το πέρας του ιερού μνημοσύνου η οικογένεια προσέφερε καφέ στη μνήμη του Σωτήρη στην πλατεία του χωριού.

            Στην Θεία Λειτουργία και στο μνημόσυνο παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αινιάνες κα Μαρία Λαϊνά και πλήθος πιστών.

            Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη την Ιερά Μονή Παναγία Αγάθωνος και αφού  προσεκύνησε την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας, το άφθαρτο και ευωδιάζων σκήνωμα του οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου , ευχήθηκε στον Καθηγούμενο π. Γερμανό και στους Πατέρες Καλή Παναγιά.   

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...