165

Προσκυνητές από την Κύπρο στην Ιερά Μητρόπολη μας

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 11 Ιούλιος, 2017 - 13:00

Ευλαβείς προσκυνητές από το Παραλίμνι της Κύπρου, επισκέφθηκαν την Τρίτη 11 Ιουλίου  την Ιερά Μητρόπολή μας, προκειμένου να προσκυνήσουν δύο Ιστορικές Μονές,  Ιερά Προσκυνήματα της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

          Τους πενήντα Κυπρίους προσκυνητές, οι οποίοι συνοδεύονται από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου, π. Ανδρέα Χριστοδούλου, υποδέχθηκε και καλωσόρισε εγκαρδίως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος στην Ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας.

          Αφού προσκύνησαν την Θαυματουργό εικόνα της Παναγίας και τέλεσαν δέηση στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους της Ιεράς Μονής και ο Σεβασμιώτατος τους ωμίλησε για το πολύ σημαντικό Ιστορικό της Μονής. Κατόπιν δέχτηκαν την φιλοξενία της αδελφότητος.

          Εις ανάμνησιν της επισκέψεως ο π. Ανδρέας προσέφερε στον Σεβασμιώτατο μια εικόνα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, προστάτου της Ενορίας τους.

          Ο Ποιμενάρχης μας κατά την  διάρκεια του κεράσματος είχε και πάλι την ευκαιρία να συνομιλήσει με όλους τους προσκυνητές και συνεχάρη τον π. Ανδρέα για την ιερά αυτή αποδημία.

          Ακολούθως διένειμε ευλογίες της Ιεράς Μητροπόλεως μας προς όλους και τους ενημέρωσε και για το ιστορικό της Ιεράς Μονής  Αγάθωνος την, οποία επρόκειτο αμέσως μετά να επισκεφθούν.

          Επόμενός σταθμός των εκδρομέων ήταν η Ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Αγάθωνος, στην οποία προσκύνησαν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας, το άφθαρτο σκήνωμα του πατρός Βησσαρίωνος και δέχτηκαν την αβραμιαία φιλοξενία των πατέρων της Μονής, οι οποίοι τους παρέθεσαν γεύμα.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...