165

Πρωτ. π. Σπυρίδων Βασιλάκος: «Από την εικόνα στο κατ' εικόνα»

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 14 Μάρτιος, 2022 - 00:00

Χθες το απόγευμα,  Κυριακή της Ορθοδοξίας 13 Μαρτίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναού Λαμίας τελέσθηκε ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, παρουσία κληρικών της Μητροπόλεως και πολλών πιστών.

          Προσκεκλημένος από τον Σεβασμιώτατο για να ομιλήσει  ήταν ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Σπυρίδων Βασιλάκος, λόγιος κληρικός της γείτονος Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, ο οποίος και ωμίλησε με θέμα: «Από την εικόνα στο κατ' εικόνα».

          Την επόμενη Κυριακή Β’ Νηστειών 20 Μαρτίου (Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά), Εορτή της Συνάξεως των Φθιώτων Αγίων, στον Κατανυκτικό Εσπερινό θα χοροστατήσει ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος. Διευθυντής του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου,   συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

         Προσκεκλημένος ομιλητής υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Καρσιώτης, Ιεροκήρυκας του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αθηνών «ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», Κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος και θα ομιλήσει με θέμα:  «Θεολογικά και Ανθρωπολογικά μηνύματα του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά».

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...