165

Πρωτόκολλο Συνεργασίας Ι. Μ. Φθιώτιδος και Μυκηναϊκού Ιδρύματος

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Τετάρτη, 22 Δεκέμβριος, 2021 - 12:30

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψε χθες η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με το Μυκηναϊκό Ίδρυμα στο πλαίσιο των πολιτιστικών – εκπαιδευτικών δράσεων και των προγραμμάτων των αρχαιολογικών ανασκαφών, το οποίο θα υλοποιήσει το Μυκηναϊκό Ίδρυμα στην περιοχή μας το προσεχές καλοκαίρι, αλλά και τα επόμενα χρόνια.

          Ήδη, το Μυκηναϊκό Ίδρυμα έχει ξεκινήσει από ετών μία συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τον Δήμο Λαμιέων και τώρα έρχεται να προστεθεί στην συνεργασία και η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, με την αξιοποίηση  των εκπαιδευτικών δομών, τόσο του Κατασκηνωτικού Κέντρου «Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ» στο Καινούργιο Λοκρίδος, όσο και του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ», του Ωδείου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», αλλά και των Κατηχητικών Σχολείων των κατά τόπους Ενοριών.

          Μετά την υπογραφή του Συμφώνου, τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, όσο και ο Πρόεδρος του Μυκηναϊκού Ιδρύματος Καθηγητής  κ. Χριστοφίλης Μαγγίδης επισκέφθηκαν το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, μίλησαν στα παιδιά για τον σχεδιασμό κοινών δράσεων Μητροπόλεως και Μυκηναϊκού Ιδρύματος και απηύθυναν πρόσκληση σε όλα τα παιδιά, να αποτελέσει η συμμετοχή τους σε αυτά τα προγράμματα τον πυρήνα εθελοντικής συμμετοχής σε ανασκαφές και εκπαιδευτικά προγράμματα, μία δράση πολύ σημαντική, διότι οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έρθουν σε επαφή με άλλα παιδιά Ελληνικής καταγωγής από άλλες χώρες.

          Σε δηλώσεις τους προς τα τοπικά ΜΜΕ και στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm), ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε:

          «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος σήμερα διότι υπογράψαμε Σύμφωνο Συνεργασίας με το Μυκηναϊκό Ίδρυμα, με ένα Ίδρυμα το οποίο είναι αφιερωμένο στην αρχαιολογική έρευνα και η Ιερά Μητρόπολη έρχεται να σταθεί και αυτή αρωγός στις συνεργασίες που ήδη έχουν ξεκινήσει,  ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας καθώς το κάλεσμα των εποχών και της κοινωνίας και της αναγκαιότητας για πρόοδο στην εκπαίδευση και στην έρευνα επιβάλλει πρόοδο και συνεργασία. Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με τις δομές, τις οποίες έχει, θα σταθεί κοντά στο Μυκηναϊκό Ίδρυμα».

          Ο κ. Μαγγίδης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών και σε σχετική δήλωσή του υπογράμμισε:

          «Θα σταθούμε στο πλευρό της Μητροπόλεως Φθιώτιδος και στο θεάρεστο έργο που επιτελεί ο κ. Συμεών, όχι μόνο στις ερευνητικές προσπάθειες, αλλά σε κάθε άλλη διακονία. Η Εκκλησία είναι η ψυχή μας. Όλη η πνευματική ανάπτυξη του Ελληνισμού συμβαίνει γύρω από την Εκκλησία. Η χαρά μου είναι μεγάλη, διότι γνωρίσαμε τον Σεβασμιώτατο, έναν τόσο σπουδαίο άνθρωπο και τον ευχαριστούμε γιατί μας δίνει την δυνατότητα να βοηθήσουμε κι εμείς με κάθε τρόπο την κοινωνία». 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...