165

Σεβασμιώτατος: «Η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται να μας οδηγεί στην σωστή πλευρά της ιστορίας»

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Παρασκευή, 6 Μάιος, 2022 - 12:30

Στην ιστορική πόλη των Δελφών μετέβη χθες το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προκειμένου να συμμετάσχει στην έναρξη εργασιών του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας και Εκπαίδευσης με θέμα: «Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου», της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος, μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Ελένης Μπενιάτας.

          Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, παρουσία των Διευθυντών και Στελεχών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως όλων των Νομών της Στερεάς Ελλάδος, πολλών εκπαιδευτικών και άλλων επισήμων.

          Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την πρόσκληση την ερίτιμο κ. Μπενιάτα και συνεχάρη την οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου για την άρτια διοργάνωση.

          Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

          «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εκπαιδευτική κοινότητα για το έργο που επιτελεί στην περιοχή μας, στην Στερεά Ελλάδα,  ένα έργο πρωτοποριακό, το οποίο διακονεί την συλλογική αυτογνωσία στην προοπτική της οικουμενικής μας ταυτότητας.

Είναι πολύ σημαντικό το σχολείο μας, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαιδεύσεως και η εκπαιδευτική κοινότητα εν γένει, να είναι το φως, το οποίο θα οδηγεί το μέλλον, στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Βρισκόμαστε συνέχεια ενώπιον προκλήσεων και καλούμεθα να πάρουμε την σωστή πλευρά της ιστορίας».

          Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

         

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...