165

Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα των αγρυπνιών στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Σάββατο, 5 Μάρτιος, 2022 - 14:15

Στην Ιερά Αγρυπνία που τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος επί τη μνήμη πάντων των εν ασκήσει λαμψάντων Αγίων ανδρών και γυναικών ωμίλησε το βράδυ της Παρασκευής 4 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών.

          Των Ιερών Ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας προηξήρχε ο Άγιος Καθηγούμενος της Μονής και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, πλαισιούμενος από τους πατέρες της Αδελφότητος.

          Το Ιερό Αναλόγιο διηκόνισε χορός Ιεροψαλτών και πατέρων υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαμίας και Καθηγητού κ. Σεραφείμ – Παναγιώτη Κυρίτση.

          Η Ιερά Αγρυπνία μεταδόθηκε απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

          Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών ωμίλησε για τους τιμωμένους Οσίους και τις Οσίες της Εκκλησίας μας, τους οποίους φέρνει ενώπιον μας η Αγία μας Εκκλησία λίγο πριν να περάσουμε το ευλογημένο κατώφλι της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, για να μας δώσει δύναμη και απάντηση στους λογισμούς για το πως θα καταφέρουμε να διαβούμε το πέλαγος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και να φθάσουμε αξίως να προσκυνήσουμε τα Άγια Πάθη και την Ζωηφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας, καθώς επίσης και για να ζητήσουμε την ευχή και την μεσιτεία τους 

          «Αληθινά φιλόσοφοι υπήρξαν όλοι οι Όσιοι και οι Ασκητές της Εκκλησίας μας και αντλούν πραγματικό νόημα ζωής από τον Χριστό. Εδώ, όπως και σε όλα τα μοναστήρια μας, τιμώνται όλοι οι Όσιοι και οι Όσιες της Εκκλησίας μας και στις Ιερές μας Μονές η ασκητική και η οσιακή ζωή βιώνεται έμπρακτα και πολύ σοφά ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος μας και Καθηγούμενος της Μονής π. Εφραίμ επέλεξε να τελέσουμε Ιερά Αγρυπνία αυτή την ημέρα, για να λάβουμε δύναμη και να ζήσουμε αυτό το στάδιο των πνευματικών αρετών. Να εκζητήσουμε το έλεος και την βοήθεια του Θεού. Να κάνουμε τον πνευματικό μας αγώνα και να είμαστε βέβαιοι ότι, ό,τι δεν μπορούμε να καταφέρουμε εμείς, το αναπληρώνει η Χάρις του Θεού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

          Επίσης, συνεχίζονται οι Ιερές Αγρυπνίες, βάσει του προγράμματος, το οποίο κατήρτισε η Ιερά Μητρόπολις μας για τις Ενορίες της Μητροπολιτικής Περιφέρειας κάθε Παρασκευή.

          Για την πόλη της Λαμίας η καθιερωμένη  Ιερά Αγρυπνία της Παρασκευής τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου και Τιμίου Προδρόμου στον Σ.Σ. Λιανοκλαδίου.

          Επίκαιρη ομιλία με θέμα: «Το Τριώδιο ως στάδιο πνευματικής προπαρασκευής της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ταπείνωση – Μετάνοια- Θεοποιός Αγάπη- Συγχωρητικότητα» πραγματοποίησε ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Γαλανέικων Λαμίας, Πρωτ. π. Δημήτριος Μανώλης, ο οποίος μετέφερε σε όλους τους παρευρισκομένους πιστούς τις πατρικές και εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου για καλή Μ. Τεσσαρακοστή.

          Για να δείτε το Πρόγραμμα των Ιερών Αγρυπνιών πατήστε εδώ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness