165

Τα Εγκαίνια του νέου κτιρίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Τετάρτη, 8 Νοέμβριος, 2017 - 13:15

Το νέο σπίτι της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας εγκαινίασε την Τρίτη το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

          Τα εγκαίνια τελέσθηκαν σε κλίμα χαράς, ενθουσιασμού και αισιοδοξίας,  παρουσία πολλών δημοτών, του Αντιπεριφερειάρχου Φθιώτιδος κ. Ευθυμίου Καραΐσκου και πολλών Περιφερειακών Συμβούλων, του Δημάρχου Λαμιέων κ. Νικολάου Σταυρογιάννη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζάχου Χαλβαντζή και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Προέδρου της Φιλαρμονικής και εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου κ. Μάρκου Τσιτσία,  του ιδιαιτέρως συγκινημένου Αρχιμουσικού και μαέστρου κ. Δημητρίου Μαντά και του Διοικητού του ΚΕΥΠ Ταξιάρχου Βασιλείου Μπέλου.

          Προ της ενάρξεως της ακολουθίας η Δημοτική Φιλαρμονική υπεδέχθη τον Ποιμενάρχη μας και τον κ. Δήμαρχο αποδίδοντας τις πρέπουσες τιμές, ενώ εις ένδειξιν σεβασμού ο κ. Μαντάς παρεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο και τον κ. Δήμαρχο να εναποθέσουν ο μεν Ποιμενάρχης μας την Ελληνική σημαία, ο δε κ. Δήμαρχος την σημαία της φιλαρμονικής εκατέρωθεν της εισόδου του νέου υπερσύγχρονου και καλαίσθητου κτιρίου.

          Την κίνηση αυτή επισφράγισαν ο Εθνικός μας Ύμνος και η φήμη του Σεβασμιωτάτου, τα οποία παιάνισε πανηγυρική σύσσωμη η Δημοτική Φιλαρμονική.

          Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τα εγκαίνια και στο τέλος συνεχάρη και  ευχήθηκε εγκαρδίως στον άοκνο εργάτη, μαέστρο κ. Μαντά και σε όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής να έχουν  υγεία, πλουσία την ευλογία του Θεού  και πάντα επιτυχίες για να χαρούν το νέο τους κτίριο.

          Ευχαριστήριο λόγο εξεφώνησε επίσης ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος αναφέρθηκε με περηφάνια στην Δημοτική Φιλαρμονική και στα 121 χρόνια παρουσίας της, η οποία συνεχίζει αφιλοκερδώς να διαφημίζει την πόλη της Λαμίας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

          Τέλος ο Αρχιμουσικός κ. Μαντάς εμφανώς συγκινημένος και ενθουσιασμένος ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας, τον κ. Δήμαρχο και τον Πρόεδρο κ. Μάρκο Τσιτσία για τα καλά τους λόγια και για την προσφορά τους ώστε το όνειρο τους να γίνει πραγματικότητα και να διαθέτει η φιλαρμονική πλέον δικό της κτίριο:

           «20 χρόνια στο υπόγειο τα παιδιά αυτά κατέθεσαν ψυχή, πιστεύω σε αυτούς τους ανθρώπους και τώρα με αυτόν τον χώρο θα πάρουν φτερά», ετόνισε  ο κ.  Δημήτρης Μαντάς.

          Η όμορφη αυτή εκδήλωση των εγκαινίων έκλεισε με ξενάγηση σε όλους τους χώρους του νέου κτιρίου.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...