165

Θεία Λειτουργία - Μνημόσυνο π. Κωνσταντίνου Τετριμίδα στον Μώλο 9.12.2012

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 9 Δεκέμβριος, 2012 - 09:30

Ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη ενός καλού ιερέως ήταν η σημερινή Κυριακή 9 Δεκεμβρίου για την ενορία των Εισοδίων της Θεοτόκου Μώλου. Της Θείας Λειτουργίας που τελέσθηκε στον ως άνω Ιερό Ναό προεξήρχε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τα μηνύματα της  Ευαγγελικής περικοπής της συγκύπτουσας γυναικός, την οποία θεράπευσε  ο Χριστός και ετόνισε ότι η Εκκλησία είναι ο τόπος όπου οι άνθρωποι θεραπεύονται με τη συμμετοχή τους στη ζωή του Χριστού δια της Θείας Μεταλήψεως και ανακαινίζονται με τη Χάρη και δύναμη του Παναγίου Πνεύματος. Όπως η συγκύπτουσα γυναίκα υπερέβη κάθε σωματική δυσκολία προκειμένου να επικοινωνήσει με το Θεό μέσα στη Συναγωγή έτσι πρέπει κάθε χριστιανός να ξεπερνά κάθε δυσκολία για να εκκλησιάζεται την Κυριακή. Όποιος ποθεί το Θεό θέλει πάντοτε να είναι μαζί με το Θεό. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστες τον κ. Βασίλειο Σπαθούλα, επί πολλές δεκαετίες ιεροψάλτη της Ενορίας και τον κ. Βασίλειο Διαμαντόπουλο, νεότερο βοηθό ιεροψάλτη. Η εκκλησιαστική αυτή τιμή είπε ο Σεβασμιώτατος γίνεται σε δύο ανθρώπους που αγάπησαν τη θεία Λατρεία και υμνούν το Θεό με όλη τη δύναμη της ψυχής τους. Την ικανοποίησή του εξέφρασε ολόκληρο το εκκλησίασμα το οποίο βροντοφώναξε το άξιος.

Κατόπιν ετέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού π. Κωνσταντίνου Τετριμίδα, παλαιού εφημερίου του Ιερού Ναού επί τη συμπληρώσει τριακονταετίας από της εις Κύριον εκδημίας του.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν του μακαριστού π. Κωνσταντίνου στο νεοεγκαινιασθέν Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, την οποία οργάνωσε ο Δήμαρχος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου και υιός του μακαριστού ιερέως, κ. Ευάγγελος Τετριμίδας, όπου παρουσιάσθηκε μεταξύ άλλων ηχητικό απόσπασμα με την φωνή του π. Κωνσταντίνου να ψάλει και να τραγουδά παραδοσιακά τραγούδια. 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness