165

«Υπάτη μου περήφανη» Μία ταινία από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Στυλίδος.

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Πέμπτη, 16 Ιούνιος, 2022 - 12:30

Στην πολύ επιτυχημένη εκδήλωση του Γυμνασίου Στυλίδος,  η οποία έγινε με αφορμή την πανελλήνια διάκριση του Γυμνασίου σε διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους του Υπουργείου Παιδείας με την ταινία «Ευανθία Καΐρη: η Μούσα του 1821», καθώς και την υλοποίηση της νέας ταινίας «Υπάτη μου περήφανη»,  που αφορά στο ολοκαύτωμα της Υπάτης από τους Γερμανούς το 1944, ενόψει και της επετείου του Ολοκαυτώματος της Υπάτης,  παραβρέθηκε χθες το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών στο κτίριο του ΟΣΚ στο Πάρκο του Λαού στη Στυλίδα.

    Η ταινία με πρωταγωνιστές και παραγωγούς τα ίδια τα παιδιά αποτελούσε μία τεκμηρίωση, ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, μέσα στο οποίο γίνεται αναπαράσταση των γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Υπάτη την τραγική μέρα της 17ης Ιουνίου του 1944 και περιείχε μεταξύ άλλων αυθεντικές μαρτυρίες επιζώντων του ολοκαυτώματος. Βασίστηκε σε ενδελεχή ιστορική έρευνα, η οποία περιελάμβανε μεταξύ άλλων αναζήτηση σε βιβλιογραφία και διασωθέντα ιστορικά αρχεία και τεκμήρια του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Υπάτης «Αινιάνες» και του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λαμίας.

    Η δημιουργία των ταινιών καθώς και η επιμέλεια της εκδήλωσης έγινε από τις εκπαιδευτικούς κ. Ξανδθή Τσαπάρα και κ. Γεωργία Ζαζά.

    Ο Σεβασμιώτατος και όλοι οι παρευρισκόμενοι καταχειροκρότησαν τους μαθητές και τους υπεύθυνους καθηγητές για την πραγματικά υποδειγματική εργασία τους, την δημιουργία μιας κινηματογραφικής ταινίας, η οποία όπως σημείωσε ο Σεβασμιώτατος δεν έλαβε μόνο τον έπαινο και το χειροκρότημα πάντων αλλά απέσπασε βραβείο «Oskar».

     Ο Ποιμενάρχης μας ευλόγησε και συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές του Γυμνασίου Στυλίδος και εκφράζοντας τα συναισθήματα του ενθουσιασμού πάντων για το αποτέλεσμα της ταινίας και όλης της προσπάθειας των παιδιών, υπογράμμισε:

     «Πόσο λάθος κάνουμε εμείς οι μεγάλοι, όταν συγκρίνουμε τα δικά μας μαθητικά χρόνια με τα παιδιά του σήμερα και βεβιασμένα βγάζουμε το συμπέρασμα ότι σήμερα δεν υπάρχει σωστή παιδεία στα σχολεία και ότι όλα άλλαξαν!

     Η σημερινή εκδήλωση είναι μία ακόμη τρανή απόδειξη ότι τα παιδιά μας έχουν και παιδεία και μόρφωση και αξίες και πολιτισμό και ανησυχίες αλλά πάνω απ’ όλα εμπνέονται και δημιουργούν και διδάσκουν όλους εμάς. Επίσης είναι μία ακόμη απόδειξη ότι οι καθηγητές και οι δάσκαλοί των παιδιών μας είναι άξιοι συγχαρητηρίων και επαίνων για την διακονία τους στα σχολεία και το περιεχόμενο της διαπαιδαγώγησης.

    Πολλές φορές Μπράβο σε όλους σας!»

Φωτογραφίες: Αθανάσιος Τσίγας

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness