165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2112

Ημερομηνία έκδοσης: 

Παρασκευή, 23 Απρίλιος, 2021

Παρασκευή 23 Απριλίου σήμερα και η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Αγίων Ενδόξων και Καλλινίκων Μαρτύρων Αθανασίου του από μάγων, Ανατολίου, Γλυκερίου του γεωργού, Δονάτου, Θερινού, Πρωτολέοντος του στρατηλάτου και Ουαλερίου.

Τη μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων Γεωργίου  του Κυπρίου, του εν Πτολεμαίδι ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1752 και Λαζάρου Βουλγάρεως του εν Περγάμω ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1802.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου

(*) Με Εγκύκλιο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ενημερώνει τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες για τις αποφάσεις της και τον τρόπο  λειτουργίας τῶν Ἱερῶν Ναῶν κατά τήν περίοδο τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδος καί τοῦ Πάσχα» και ἐκφράζει μεγάλη χαρά γιά τό γεγονός ὅτι σέ ἀντίθεση μέ τήν περσινή χρονιά, ὅλοι οἱ Ἱεροί Ναοί θά παραμένουν ἀνοικτοί γιά τούς πιστούς.

 (*) Διπλές και τριπλές ακολουθίες θα τελεί καθημερινά ο Ποιμενάρχης μας  κ Συμεών τις ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος σε διάφορους Ναούς της Ιεράς μας Μητροπόλεώς.

 (*) Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλλαν το μεσημέρι στον Ποιμενάρχη μας μαθητές και μαθήτριες του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Λυκείου Λαμίας.

(*) Μια επίκαιρη πολιτιστική πνευματική εκδήλωση για το Άγιο Πάσχα θα μεταδώσει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος την Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου , στις 11:00 πμ μέσα από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο.Την εκδήλωση τιμά με τη συμμετοχή του, ο δημοφιλής  ηθοποιός κ. Θανάσης Βισκαδουράκης.

(*) «Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε την δύναμη να υλοποιήσω προσωπικά όλη αυτή την διανομή τροφίμων επισκεπτόμενος περισσότερα από 150 σημεία της Μητροπόλεως μας, σπίτι - σπίτι, πόρτα - πόρτα». δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετά τη διανομή 20.000 γευμάτων στην Ανατ. Φθιώτιδα και στην πόλη της Λαμίας από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»,τον Όμιλο «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» και  την Ι. Μ. Φθιώτιδος στο πλαίσιο του προγράμματος «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ».

(*) «Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στα παιδιά των Ορφανοτροφείων Θηλέων και Αρρένων της πόλεως Λαμίας γιατί σκοπός μας είναι να έχουν όλα τα εχέγγυα για την πρόοδο στην ζωή τους» τόνισαν από κοινού ο Ποιμενάρχης μας κ Συμεών και ο κ Δήμτσας  Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος λαμβάνοντας υπόψη τα έκτακτα μέτρα προστασίας για τον κορωνϊο αποφάσισε να μεταφέρει χρονικά την ώρα των Ιερών Ακολουθιών την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, στις 6.30 τα απογεύματα από την Κυριακή των Βαΐων έως την Μεγάλη Τετάρτη, την Μεγάλη Πέμπτη στις 5.30 μ.μ. και την Μεγάλη Παρασκευή στις 6.00 μ.μ. με την αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα αλλά και την τέλεση της Ανάστασης στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο προαύλιο των Ιερών Ναών, και εν συνεχεία της Ἀναστάσιμης Θείας Λειτουργίας εντός των ιερών Ναών. Η Ιερά Σύνοδος με Εγκύκλιο ενημερώνει τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες για τις αποφάσεις της και τον τρόπο  λειτουργίας τῶν Ἱερῶν Ναῶν κατά τήν περίοδο τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδος καί τοῦ Πάσχα» και ἐκφράζει μεγάλη χαρά γιά τό γεγονός ὅτι σέ ἀντίθεση μέ τήν περσινή χρονιά, ὅλοι οἱ Ἱεροί Ναοί θά παραμένουν ἀνοικτοί γιά τούς πιστούς σέ ὅλες τίς Ἱερές Ἀκολουθίες καί πρός τοῦτο προτρέπει ὅλα τά μέλη τῆς σεπτῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, καί τούς εὐλαβεῖς Κληρικούς καί τόν πιστό Ὀρθόδοξο Ἑλληνικό Λαό, γιά τήν πιστή ἐφαρμογή ὅλων τῶν μέτρων, ὡς πρός τήν τέλεση τῆς Θείας Λατρείας, προκειμένου νά μή δημιουργηθεῖ κατά τήν περίοδο αὐτήν τό ὁποιοδήποτε ζήτημα, τό ὁποῖο μπορεῖ νά ἐξελιχθεῖ σέ πειρασμό κατά τῆς Ἁγίας μας Ἐκκλησίας.

Παρακαλεῖσθε, ἀκόμη, ὅπως ἐντείνετε τίς προσευχές καί ἱκεσίες πρός τόν Τριαδικό Θεό γιά τήν ταχεῖα θεραπεία τῶν ἀσθενῶν, γιά τόν φωτισμό καί τήν ἐνίσχυση τῶν ἰατρῶν, τοῦ νοσηλευτικοῦ προσωπικοῦ καί τῶν εἰδικῶν ἐπιστημόνων, ὅπως ἐπίσης καί γιά τήν ἀνάπαυση ὅσων ἔφυγαν ἀπό τήν ζωή ἐξαιτίας τοῦ κορωνοϊοῦ, ἀλλά καί γιά τήν γρήγορη ἀπαλλαγή τῆς Οἰκουμένης ἀπό τήν πανδημία τῆς ὀλέθριας ἀσθένειας τοῦ Covid-19.

Τέλος εύχεται καλή δύναμη γιά τήν Μεγάλη Ἑβδομάδα καί καλή Ἀνάσταση.

(*) Ας δούμε πως διαμορφώνεται αγαπητοί ακροατές το Λειτουργικό Πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών την

Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα. Την Κυριακή Βαΐων 25 Απριλίου

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης.(τηλεοπτική - ραδιοφωνική - διαδικτυακή μετάδοση)

 

16:00 μ.μ. Α’ Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μ. Δευτέρας) στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Άγναντης Λοκρίδος.

17:30 μ.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Πυροσβεστών στα Καμένα Βούρλα.

18:00 μ.μ. Β’ Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μ. Δευτέρας) στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων.

(τηλεοπτική - ραδιοφωνική - διαδικτυακή μετάδοση)

Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου

07:30 π.μ. Αρχιερατική Χοροστασία στην Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαμίας.

(ραδιοφωνική - διαδικτυακή μετάδοση)

16:00 μ.μ. Α’ Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μ. Τρίτης) στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αμαλώτας Υπάτης.

18:00 μ.μ. Β’ Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μ. Τρίτης) στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κομποτάδων.

(τηλεοπτική - ραδιοφωνική - διαδικτυακή μετάδοση)

Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου 2021

07:30 π.μ. Αρχιερατική Χοροστασία στην Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας.

(ραδιοφωνική - διαδικτυακή μετάδοση)

16:00 μ.μ. Α’ Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μ. Τετάρτης) στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγριλιάς.

18:00 μ.μ. Β’ Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μ. Τετάρτης) στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Γαλανέϊκων Λαμίας.

(τηλεοπτική - ραδιοφωνική - διαδικτυακή μετάδοση)

 (*) Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλλαν το μεσημέρι στον Ποιμενάρχη μας μαθητές και μαθήτριες του Εκκλησιαστικού γυμνασίου Λυκείου Λαμίας. Τα παιδιά συνόδευαν ο Διευθυντής του σχολείου κ Ιωάννης Ζαχαράκης και καθηγητές μεταξύ αυτών ο καθηγητής μουσικής κ Ανάργυρος Βλάχος υπο την διευθυνση του οποίου τα παιδιά έψαλλαν τα κάλαντα. Ο κ Ζαχαράκης μετέφερε στον Σεβασμιώτατο τις ευχές όλων των μαθητών και του προσωπικό για Καλή Ανάσταση και του προσέφερε δώρα. Με τη σειρά του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους μικρούς και μεγάλους επισκεπτες για την πολύ όμορφη και γιορτινή επίσκεψη και τους προσέφερε μαζί με το κέρασμα ένα χρηματικό δώρο. Επίσης τόνισε ότι η πόρτα του γραφείου του θα είναι πάντα ανοικτή σε κάθε παιδί.

 (*) Αξιοποιώντας η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και τηρώντας με απόλυτη αυστηρότητα και ακρίβεια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα παρουσιάσει την Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου 2021, στις 11:00 πμ, μέσα από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο επίκαιρη πολιτιστική πνευματική εκδήλωση για το Άγιο Πάσχα με τη συμμετοχή των μουσικών σχημάτων της Μητροπόλεως από το Ωδείο «Γερμανός ο Μελωδός», από τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Φθιώτιδος «Νικόλαος Δοχειαρίτης» και άλλων καλλιτεχνών.

        Την εκδήλωση τιμά με τη συμμετοχή του, μετά από πρόσκληση του κ. Συμεών, ο δημοφιλής στη νεολαία ηθοποιός κ. Θανάσης Βισκαδουράκης.

        Για το λόγο αυτό ο κ. Βισκαδουράκης βρέθηκε στην πόλη της Λαμίας για τα γυρίσματα της εκδήλωσης, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις Ιερές Μονές Αγάθωνος, Αντινίτσης και Δαμάστας.

        Ο κ. Βισκαδουράκης είχε την ευκαιρία, στο περιθώριο των γυρισμάτων, να συνοδεύσει τον Σεβασμιώτατο στην Ακολουθία του Μ. Αποδείπνου στην Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος, αλλά και να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου στον Άγιο Εφραίμ στην Νέα Άμπλιανη.

(*) Η συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και τον Όμιλο «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» για μία ακόμη φορά, σκόρπισε αγάπη και ελπίδα σε αδύναμους συνανθρώπους στην περιοχή της Φθιώτιδος με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

          Αυτή την φορά και εν όψει των Αγίων ημερών του Πάσχα και με όλες τις δυσκολίες της πανδημίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας και οι Πρωτ. π. Παναγιώτης Σερέτης και π. Δημήτριος Νασόπουλος, εκ του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, μαζί με άλλους Πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως, διέσχισαν χωριό - χωριό, σπιθαμή προς σπιθαμή 18 περιοχές της Ανατολικής Φθιώτιδος,  και  του κέντρου της πόλεως Λαμίας, προκειμένου να διανείμουν, αυτή την φορά 20.000 έτοιμα γεύματα, προσφορά του Ομίλου «ΜΑΣΟΥΤΗ», στρατηγικού εταίρου του έργου της αγάπης της Εκκλησίας.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, εξέφρασε την ικανοποίησή του που συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», χάρη στην ευλογία του Πρόεδρου της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και των σεβαστών μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου, ανακουφίζει τις ανάγκες αναγκεμένων αδελφών μας, ιδιαίτερα στην δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας, ώστε μετά και από αυτή την διανομή, το πρόγραμμα «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ» έχει ανέλθει σε 33.312 έτοιμα γεύματα σε όλη την Φθιώτιδα.

          Ο κ. Συμεών υπογράμμισε χαρακτηριστικά υπογράμμισε:

          «Ευχαριστώ για ακόμη μία φορά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας κ. Ιερώνυμο, τον αγαπητό μου αδελφό κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, τον εκλεκτό συμπατριώτη και φίλο κ. Ιωάννη Μασούτη, που σκεπάζουν και αγκαλιάζουν την Φθιώτιδα, το έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, το οποίο αναπτύσσει ένα πλήθος προγραμμάτων στήριξης, προκειμένου να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών και να δώσουμε την δυνατότητα σε όλους τους αδελφούς μας, να διάγουν την καθημερινότητα τους με όσο το δυνατόν περισσότερη αξιοπρέπεια και με όρους ασφαλούς υγειονομικά και κοινωνικά διαβίωσης. Σήμερα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του μεγάλου προγράμματος «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και του «ΜΑΣΟΥΤΗ», σε όλο το φάσμα του Νομού μα και ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε την δύναμη να υλοποιήσω προσωπικά όλη αυτή την διανομή επισκεπτόμενος περισσότερα από 150 σημεία της Μητροπόλεως μας, σπίτι - σπίτι, πόρτα - πόρτα και με τον κορωνοϊό ως τώρα μακριά μου».

          Ο  Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας σε δηλώσεις του τόνισε: « Η συνεργασία της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος  και τον Όμιλο «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» αποτελεί ένα ακόμη άλμα στη συστράτευση  όλων των δυνάμεων κοινωφελούς προσφοράς. Στόχος μας είναι να σταθούμε δίπλα  στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της πανδημίας και ως άλλοι Κυρηναίοι να σηκώσουμε ένα μικρό μέρος των υποχρεώσεων που τους βαρύνουν. Διαρκή μας επιδίωξη η δημιουργία νέων πρωτοβουλιών ή  αναπτύσσοντας τις ήδη υπάρχουσες, διευρύνοντας με  αυτόν τον τρόπο την εμβέλεια της κοινωφελούς μας δράσης. Με ορόσημο τα λόγια του Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου κανείς αβοήθητος, κανείς χωρίς φαγητό, γιατρό και φάρμακα, αυτό το αναγκαίο τρίπτυχο που αφουγκράζεται τις βασικές ανάγκες επιβίωσης θα συνεχίσουμε και με τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών την επανεξέταση προσεγγίσεων  αναφορικά με τις  σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις  συμβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης». Φωτογραφίες δημοσιευονται στην ιστοσελίδα της ΙΜ

(*)Τα Ορφανοτροφεία Θηλέων και Αρρένων της πόλεως Λαμίας, επέλεξε να επισκεφθεί για ακόμη μία φορά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, αυτή τη φορά συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωστή Δήμτσα και τους εργαζομένους του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» της «Αποστολής» και της Ι.Μ. Φθιώτιδος, προκειμένου να ευχηθούν καλό Πάσχα στα παιδιά και στο προσωπικό των κοινωφελών αυτών Ιδρυμάτων και να τους προσφέρουν γλυκίσματα και δώρα, λαμπάδες για την Ανάσταση, υγειονομικό υλικό, σχολικά είδη αλλά και το πολύ επίκαιρο βιβλίο «Μια φορά κι’ έναν κορωνοϊό» που έγραψαν οι μαθήτριες Λιέττα Ιωάννου και η Θάλεια Σιούτου και πολλές πολλές ευχές.

Η μητέρα του Ορφανοτροφείου Θηλέων κ. Σταυρούλα Πελέκη αλλά και ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, στο οποίο ανήκει το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού κ. Δημήτριος Δρακάκης εξέφρασαν την συγκίνησή τους γι’ αυτήν την όμορφη κίνηση.          Με αφορμή τις επισκέψεις αυτές ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών σε δηλώσεις του υπογράμμισε:

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος σήμερα εν μέσῳ της πανδημίας και λίγο πριν το Πάσχα κάνει μια εκστρατεία αγάπης, μια επίσκεψη αγάπης, ένα ταξίδι αγάπης μέσα στην πόλη, μέσα σε κάποια άλλα παιδάκια, τα οποία βρίσκονται στο Ορφανοτροφείο Θηλέων, αλλά και στο Ορφανοτροφείο Αρρένων μοιράζοντας δώρα, μοιράζοντας ευχές, μοιράζοντας λαμπάδες για το Πάσχα και κυρίως στέλνοντας ένα μήνυμα αγάπης, αδελφοσύνης και μιας οικογένειας. Γιατί όλα τα παιδιά του κόσμου, όλα είναι μέλη μιας οικογένειας, γιατί έχουν κοινό Πατέρα τον Θεό Πατέρα μας, Μητέρα την Παναγία μας και προστάτες όλους τους Αγίους μας.

Έτσι λοιπόν σήμερα το προσωπικό του Κ.Δ.Α.Π. «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ», μαζί με τον Διευθυντή της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», τον κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, ο οποίος έκανε τον κόπο να έλθει για μια ακόμη φορά από την Αθήνα, καθώς η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» είναι συνεχώς παρούσα εδώ στην Μητρόπολη μας, επισκεφθήκαμε αυτά τα σπίτια της αγάπης, που όπως έχω πει και άλλες φορές δεν είναι Ιδρύματα, δεν είναι χώροι ιδρυματικοί, αλλά είναι χώροι σπιτιού. Τα παιδιά εδώ είναι στο σπίτι τους, και μάλιστα στο Ορφανοτροφείο Θηλέων ιδιαίτερα έχουν μια ευλογημένη μάνα, την κυρία Σταυρούλα, της οποίας όλοι φιλούμε το χέρι, της καταθέτουμε τον σεβασμό μας, γιατί αν δεν υπήρχε αυτή η γυναίκα, και μόνο αυτή η γυναίκα, δεν θα υπήρχε αυτό το σπίτι και δεν θα υπήρχε αυτή η θαλπωρή και αυτή η αγάπη. Νομίζω ότι η πόλη μας ολόκληρη οφείλει από τώρα ένα αιώνιο ευχαριστώ σε αυτή την υπέροχη γυναίκα, την Σταυρούλα Πελέκη».

          Ο κ. Δήμτσας επίσης σε δηλώσεις του ανέφερε:

          «Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος βρισκόμαστε σήμερα στην Λαμία σε μια επίσκεψη αγάπης. Πρωταρχικός στόχος είναι να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτή την δύσκολη περίοδο. Αλλά η έκπληξη ήταν η επίσκεψη σ’ αυτό το σπίτι, σ’ αυτή την αγκαλιά, που έχει μικρά κορίτσια και η επόμενη επίσκεψη στα μικρά αγόρια, τα Ορφανοτροφεία της πόλης, τα οποία δεν είναι τίποτε άλλο  από σπίτια αγάπης. Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», ο Αρχιεπίσκοπος θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σ’ αυτά τα παιδιά και σκοπός μας είναι να έχουν όλα τα εχέγγυα για την πρόοδο στην ζωή τους».

Να σημειωθεί ότι όλα τα στελέχη του ΚΔΑΠ «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ», που συμμετείχαν στην εκδήλωση, έχουν ήδη εμβολιαστεί στο πρόγραμμα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, ενώ όλοι είχαν υποβληθεί προηγουμένως σε διαγνωστικό τεστ κορωνοϊού.

(*)Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι εκδηλώσεις της Ιεράς Συνόδου και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο της συμπληρώσεως των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προφυλάξεως κατά της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου, τιμά τη μνήμη του Γεωργίου Καραϊσκάκη, ο οποίος εξέπνευσε στις 23 Απριλίου 1827, αφού δέχθηκε θανάσιμο τραύμα στις 22 Απριλίου, στη σημερινή περιοχή του Νέου Φαλήρου.

Στις 11:00 τελέσθηκε Τρισάγιο εις μνήμην του ήρωος ενώπιον του μνημείου του στο Νέο Φάληρο (μπροστά από το Στάδιο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”). Το Τρισάγιο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και είχαν προσκληθεί να παραστούν ολιγάριθμοι εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών.

Στις 18:00 το απόγευμα σήμερα θα μεταδοθεί από τον ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, η Επιστημονική Ημερίδα της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς για τη μάχη των Αθηνών με έμφαση στη συμβολή του Γεωργίου Καραϊσκάκη και του Ιωάννου Μακρυγιάννη. Η Ημερίδα θα αρχίσει με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Εισηγήσεις θα παρουσιάσουν ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων και συγγραφεύς, ο κ. Χαράλαμπος Μηνάογλου, Δρ Σύγχρονης Ιστορίας και Διευθυντής του Λυκείου της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής, και ο κ. Στέφανος Μίλεσης, Ιστορικός Ερευνητής. Θα συντονίσει ο Πανοσοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νήφων Καπογιάννης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Αύριο Σάββατο 24 Απριλίου, η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα τιμήσει την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου (Απρίλιος 1826) με Εσπερινό και ομιλία του Δημάρχου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνου Λύρου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου. Θα επακολουθήσει η αναπαράσταση της Εξόδου με διαδικτυακή αναμετάδοση και τηρουμένων όλων των υγειονομικών περιορισμών.

Την Κυριακή 25 Απριλίου και ώρα 10:00 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ Κοσμάς θα προστεί της Δοξολογίας για την Ημέρα Μνήμης της Εξόδου του Μεσολογγίου, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στον Κήπο των Ηρώων. Θα γίνει τηλεοπτική αναμετάδοση.

Κατά τη Δοξολογία θα αναγνωσθεί μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών δράσεων του έτους αυτού, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube (@ekklisia1821).

  Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness