165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2134

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τρίτη, 08 Ιούνιος, 2021

Τρίτη 8 Ιουνίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη της Αγίας Μάρτυρος Καλλιόπης. την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου. Τη μνήμη των αγίων μαρτύρων Νικάνδρου, Μαρκιανού και Μάρκου. Του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοφάνους, του εν Κπόλει. Τη μνήμη των Οσίων Αθρέ, Θεοφίλου του Αγιορείτου και Παύλου του ομολογητού καθώς και  τη μνήμη της Οσίας Μελάνειας.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου
  

(*) Στά παιδιά μας καί ἰδιαίτερα σέ αὐτά, τά ὁποῖα θά συμμετάσχουν στίς Πανελλαδικές Ἐξετάσεις αφιερώνει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος ὅλη τήν ἑβδομάδα  ἕως καί τήν Κυριακή 13 Ἰουνίου και τελεί καθημερινά Θεία Λειτουργία και Ιερά Παράκληση μέ σκοπό τόν φωτισμό, τήν ἐνίσχυση καί ἐπιτυχία τῶν παιδιῶν μας.

(*) Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί σήμερα στις 9:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας για την Εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα. Αύριο το βράδυ την ίδια ώρα ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Ομβριακής.

(*) Στον λαμπρό εορτασμό που θα τελεσθεί στον ιερό ναό του αγίου Γεωργίου Λαμίας επί τη μνήμη του Αγίου  Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας θα προεξάρχει ο Ποιμενάρχης μας κ Συμεών και την Πέμπτη στις 21:00 μ.μ. θα τελέσει το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

(*)Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λάρυμνας, ιερούργησε την Κυριακή του Τυφλού 6 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. Στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε διάφορα στερεότυπα, τα οποία αποδομεί ο Λόγος του Θεού τονίζοντας ότι την ελευθερία θα την βρούμε όταν αποφασίσουμε εμείς να αναθεωρήσουμε το δικό μας παρελθόν και να ξεκινήσουμε μία νέα ζωή.

 ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ  

 

(*)Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών

 από 8 - 13 Ιουνίου 2021

Τρίτη 8  Ιουνίου 2021

07:00 π.μ Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Εφραίμ στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Ν. Άμπλιανη Λαμίας.

(ραδιοφωνική –διαδικτυακή μετάδοση)

09:00 π.μ. - 14:30  μ.μ. Ακροάσεις Ιερού Κλήρου, φορέων και πολιτών από τον Σεβασμιώτατο.

15:00 μ.μ. Αγιασμός για την επανέναρξη της λειτουργίας με φυσική παρουσία των παιδιών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ»

19:00 μ.μ. Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αναστάσεως του Κυρίου στην παραλία Πελασγίας.

21:00 μ.μ. Νυκτερινή Θεία Λειτουργία για την Εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας.

(ραδιοφωνική –διαδικτυακή μετάδοση) 

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

09:30 π.μ. «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη» Συνέχιση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας και στήριξης των αδυνάμων με διανομή 7.296 γευμάτων.

12:00 μ.μ. Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας. Επίδοση χρηματικών βραβείων στους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες του Β’ Τετραμήνου.

21:00 μ.μ. Νυκτερινή Θεία Λειτουργία για την Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ομβριακής.

(ραδιοφωνική –διαδικτυακή μετάδοση) 

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

07:30 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(ραδιοφωνική –διαδικτυακή μετάδοση)

13:00 μ.μ. Εκδήλωση για την παραλαβή πρότυπου ιατρικού μηχανήματος για τις τρεις Μονάδες Φροντίδος Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.

21:00 μ.μ. Νυκτερινή Θεία Λειτουργία για την Πανήγυρη του Αγίου  Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λαμίας.

(ραδιοφωνική –διαδικτυακή μετάδοση) 

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

07:00 π.μ Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Εφραίμ στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Ν. Άμπλιανη Λαμίας.

(ραδιοφωνική –διαδικτυακή μετάδοση)

10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. Εργασίες στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στο Καινούργιο Λοκρίδος.

19:00 μ.μ. Ιερά Παράκληση υπέρ των μαθητών και μαθητριών που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις στον Ιερό Ναό Αγίου Εφραίμ στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Ν. Άμπλιανη Λαμίας.

(ραδιοφωνική –διαδικτυακή μετάδοση) 

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

07:00 π.μ Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φραντζή Λαμίας.

09:45 π.μ. Τέλεση Ιερού Μνημοσύνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Μεξιατών.

19:00 μ.μ. Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και ειδική Προσευχή για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις από τον Σεβαμσιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών. Ομιλία στο πλαίσιο της σειράς ομιλιών «Αύριο είναι Κυριακή».

 (ραδιοφωνική –διαδικτυακή μετάδοση)

20:30 μ.μ. Σύναξη των επιτελικών στελεχών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. (Οδός Σκληβανιώτη 3 – 5). 

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μοσχοχωρίου.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

19:00 μ.μ. Ιερά Παράκληση υπέρ των μαθητών και μαθητριών, που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά Πολιούχου Λαμίας ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.Δημοσιευεται στην ιστοσελίδα της Ι. Μ

 (*) Συνεχίζουμε με μια ανακοίνωση της Ι.Μ.Στίς 14 Ἰουνίου ξεκινᾶ μία μεγάλη καί σημαντική δοκιμασία γιά τούς μαθητές καί τίς μαθήτριες τῆς Γ΄Λυκείου, ἀλλά καί γιά τίς οἰκογένειές τους: ἡ δοκιμασία τῶν Πανελλαδικῶν Ἐξετάσεων.

Ἡ προετοιμασία, μάλιστα, τῶν παιδιῶν τά δύο τελευταῖα σχολικά ἔτη, ἀντιμετώπισε ἰδιαίτερες δυσχέρειες λόγῳ τῆς πανδημίας τοῦ κορωνοϊοῦ καί τῆς ἀναγκαστικῆς τηλε-εκπαίδευσης, τόσο στό σχολεῖο, ὅσο καί στά φροντιστήρια.

Ἐμεῖς πάντοτε προσευχόμαστε γιά τά παιδιά μας, ἀλλά ἰδιαίτερα τήν περίοδο αὐτή, ἐνόψει τῆς κομβικῆς αὐτῆς δοκιμασίας γιά τή ζωή τους, θά ἐντείνουμε τήν προσευχή μας καί τήν ἀγάπη μας.

Γιά τό λόγο αὐτό, η Ιερά Μητρόπολη με ανακοίνωση μας ενημερώνει ότι ὅλη την ἑβδομάδα πρίν ἀπό τίς ἐξετάσεις, ἀπό τήν Δευτέρα 7 Ἰουνίου ἕως καί τήν Κυριακή 13 Ἰουνίου, τήν ἀφιερώνουμε στά παιδιά μας καί ἰδιαίτερα σέ αὐτά, τά ὁποῖα θά συμμετάσχουν στίς Πανελλαδικές Ἐξετάσεις.

Τό πρόγραμμα τῆς Προσευχῆς μας ἔχει ὡς ἑξῆς: καθημερινά έως την Παρασκευή στον ιερό Ναό του Αγίου Εφραίμ τελείται Θεία Λειτουργία το πρωί 7-9 και το απόγευμα στις 7 τελείται Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο ὑπέρ τῶν μαθητῶν καί μαθητριῶν

   Σάββατο 12 Ἰουνίου 2021

07:00 π.μ. Θεία Λειτουργία σέ ὅλους τούς Ἐνοριακούς Ναούς τῆς Ἱερᾶς Μητρο­πόλεως, ἀφιερωμένη στούς μαθητές καί τίς μαθήτριες.

19:00 μ.μ. Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός καί εἰδική Προσευχή γιά τά παιδιά ἀπό τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών, στόν Ἱερό Μητροπο­λι­τικό Ναό Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Λαμίας.

   Κυριακή 13 Ἰουνίου 2021

Σέ ὅλους τούς Ἐνοριακούς Ναούς καί τίς Ἱερές Μονές, μέ βάσει τό πρόγραμμα, πού θά ἀνακοινώσει ὁ κάθε Ναός ἤ Μονή, θά γίνει εἰδική προσευχή γιά τούς μαθητές, τίς μαθήτριες καί τίς οἰκογένειές τους.

Εἰδικότερα, ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών στίς 19:00 μ.μ., θά τελέσει Παράκληση στόν Ἱερό Ναό τοῦ Εὐαγγελιστοῦ Λουκᾶ, Πολιούχου Λαμίας, ἐνώπιον τοῦ Ἱεροῦ Λειψάνου τοῦ Ἁγίου Λουκᾶ.                           

(*)Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λάρυμνας, στο νότιο άκρο της Φθιώτιδος,  ετέλεσε την Κυριακή του Τυφλού 6 Ιουνίου, την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και διακόνησε και το Μυστήριο του Θείου Λόγου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών σε απευθείας τηλεοπτική, ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση.

 

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών αναλύοντας και τις δύο περικοπές της ημέρας, τόσο την Αποστολική όσο και την Ευαγγελική περικοπή, αναφέρθηκε σε διάφορα στερεότυπα, τα οποία αποδομεί ο Λόγος του Θεού και χαρακτηριστικά τόνισε:

          «Σήμερα, για μία ακόμη φορά ο Λόγος του Θεού, η διδασκαλία του Ευαγγελίου της Εκκλησίας μας, έρχεται να διαλύσει στερεότυπα, να διαλύσει κατεστημένες αντιλήψεις, να ανατρέψει παγιωμένες καταστάσεις. Αυτές που οδηγούν τον άνθρωπο σε μία στασιμότητα, αυτές οι οποίες κρατούν τον άνθρωπο καθηλωμένο στο παρελθόν, αγκιστρωμένο γύρω από κάποιες αντιλήψεις που φαίνονται να είναι παραδοσιακές, που φαίνονται να είναι σταθερές, αλλά που στο βάθος τον κρατούν σε ένα βάλτο  και ο επαναστατικός Λόγος του Χριστού που είναι το πραγματικό μήνυμα της αλλαγής στη ζωή μας, της πραγματικής ανακαίνισης, της πραγματικής μεταμόρφωσης, της πραγματικής ανανέωσης, έρχεται πραγματικά να αποδείξει ότι ο Λόγος του Θεού είναι αυτός που πραγματικά διαλύει και αποδομεί στερεότυπα. Μπορεί να ακούμε στη σύγχρονη εποχή και είναι λίγο και της μόδας και κάποιοι το προτείνουν μάλιστα ως τίτλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων ή δημόσιου διαλόγου, το πώς θα ξεπεράσουμε και θα σπάσουμε τα στερεότυπα, βλέπουμε όμως ότι τα στερεότυπα αποτινάσσονται  στο Ευαγγέλιο του Χριστού.

         Πρώτο στερεότυπο που γκρεμίζεται, η αντίληψη ότι η ασθένεια προκαλείται από την αμαρτία. Έρχεται  ο Χριστός  και απαντά στους ίδιους τους μαθητές Του, ότι ούτε οι γονείς, ούτε ο τυφλός ο εκ γενετής, φταίνε, ευθύνονται, αμάρτησαν για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αλλά για να φανερωθεί η Δόξα του Θεού.

         Δεύτερο στερεότυπο το Σάββατο. Ο Χριστός πραγματοποιεί αυτό το θαύμα ημέρα Σάββατο και έρχεται να σκανδαλίσει τους Φαρισαίους, τους Ιουδαίους, τους συμπατριώτες του, τους ομοπίστους του, οι οποίοι τηρούν την αργία του Σαββάτου με έναν τρόπο γραμματικής προσεγγίσεως και όχι πνευματικής προσεγγίσεως, με έναν τρόπο ο οποίος αποκτείνει και δεν ζωοποιεί.

            Έρχεται και αποδομεί και ένα άλλο στερεότυπο. Την απαξίωση του αμαρτωλού. Οι Φαρισαίοι συναντώντας τον τυφλό,  αποκαλούν τον Χριστό αμαρτωλό και του λένε: «Μα πώς είναι δυνατόν ένας αμαρτωλός άνθρωπος να σε θεραπεύσει εσένα;». Μία απαξίωση του ανθρώπινου προσώπου, μια υποβάθμιση του ανθρώπινου προσώπου, μία κατηγοριοποίηση με εξωτερικά γνωρίσματα της ανθρώπινης προσωπικότητας, που έρχεται και αυτό να αποδομήσει το Ευαγγέλιο του Χριστού, που ελευθερώνει τον άνθρωπο από οποιοδήποτε στιγματισμό, από  οποιαδήποτε ταμπέλα, από οποιαδήποτε προκατάληψη από οποιαδήποτε ιδεολογική ή οποιασδήποτε άλλης μορφής αγκύλωση.

             Γκρεμίζεται κι’ άλλο  στερεότυπο . Η κοινωνική εικόνα των γονέων, της κοινωνίας. Οι γονείς του τυφλού, ερωτώμενοι, αποφεύγουν να πάρουν θέση διότι  υπάρχει ο φόβος της κοινωνικής απομονώσεως, του κοινωνικού αποκλεισμού.  Για να μην βρεθούν στο περιθώριο.  Ο φόβος της περιθωριοποίησης.

               Και έρχεται να γκρεμίσει και ένα άλλο στερεότυπο, το οποίο έχει να κάνει επίσης με την αντίληψη, που είχαν οι Φαρισαίοι ότι αποτελούν μία αυθεντία, μία θρησκευτική αυθεντία, η οποία δεν επιδέχεται καμία κριτική.

            Και από την άλλη στο Αποστολικό ανάγνωσμα πάλι και εκεί βλέπουμε να διαλύονται και να γκρεμίζονται ένα-ένα τα κατεστημένα και τα στερεότυπα. Πρώτο στερεότυπο η δεισιδαιμονία,  η μαγεία και η μαντεία.

             Και έρχεται ο Παύλος, προσεύχεται στον Θεό και βγάζει αυτό το πνεύμα, το μαντικό πνεύμα από αυτή την ψυχή. Την απελευθερώνει. Και αντί αυτό το γεγονός να γίνει αφορμή ευγνωμοσύνης, δοξολογίας,  να πανηγυρίζει η κοινωνία, να το χαρεί,  δημιουργεί αναστάτωση, διότι πίσω από την κοπέλα και πίσω πολλές φορές από τέτοιες αντιλήψεις, από μαγείες, από προκαταλήψεις,  πολλές φορές βρίσκονται άνθρωποι της εξουσίας,  της οικονομικής ισχύος.

                Άνθρωποι ανασφαλείς, άνθρωποι άρρωστοι, άνθρωποι δούλοι, που  μπορεί να ζουν με τέτοιες προλήψεις και με τέτοια ανελευθερία».

                Συνεχίζοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

        «Μου κάνει εντύπωση στον δημόσιο διάλογο, ακούω πολλές φορές διάφορους εκσυγχρονιστές, να τα βάζουν με την Εκκλησία, ότι τάχατες είναι οπισθοδρομική, τα βάζουν και με τον Χριστό, κατηγορούν την Εκκλησία ότι εκπροσωπεί την συντήρηση και δεν άκουσα μια φορά, από αυτούς τους εκσυγχρονιστές, τους προοδευτικούς. Να πουν: «Βρε παιδιά είμαστε στο 21ο αιώνα., ακόμα σε φλιτζάνια, σε ζάρια και σε άστρα θα βλέπουμε την ζωή μας; Που είναι ο εκσυγχρονισμός σας, που είναι ο ορθός λόγος, η επιστήμη; Πόσο υποκρισία μπορεί να κρύβουμε, ακόμα και όταν μιλούμε για χειραφέτηση, για εκσυγχρονισμό, για πρόοδο, για πίστη στην επιστήμη».

           Τι ενοχλεί τελικά; Η Εκκλησία; Ο υγιής πνευματικός λόγος, ο οποίος έρχεται να μιλήσει για αγάπη, για προσευχή, για λατρεία στον Θεό, για επικοινωνία. Αυτό ενοχλεί;

             Η Εκκλησία ξυπνά τον άνθρωπο, ελευθερώνει τον άνθρωπο. Του λέει ότι μπορεί να αντλείς ζωή από την αγάπη και όχι από την τύχη, από την επικοινωνία, από την ελεημοσύνη, την σχέση, την δημιουργικότητα, την συγχωρητικότητα. Μην περιμένεις να  σου δείξει το φλιτζάνι, αλλά να πιάσεις την ζωή στα χέρια σου, άνοιξε την καρδιά σου, την ύπαρξή σου και ζήσε πραγματικά ελεύθερος από στερεότυπα και αντιλήψεις».

               Κλείνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ανέφερε:

            «Η αγάπη του Θεού ήλθε στην ζωή μας για να μας ελευθερώσει, για να μας απελευθερώσει. Την ελευθερία δεν θα την βρούμε πίσω από συνθήματα, από ιδεολογίες, πίσω από συστήματα και αγκυλώσεις. Την ελευθερία θα την βρούμε όταν αποφασίσουμε εμείς να αναθεωρήσουμε το δικό μας παρελθόν, να βάλουμε ένα Χ και να ξεκινήσουμε μία νέα ζωή. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, για να θυμηθούμε και την επέτειο την οποία εορτάζουμε φέτος. Πράγματι ναι! Θέλει την αρετή του Χριστού η ελευθερία και την τόλμη να μπορείς να ξεπερνάς, να διαγράφεις, να αναθεωρείς, να αναστοχάζεσαι, α αναπροσαρμόζεσαι, να επανανοηματοδοτείς την ζωή σου.».

            Προ της απολύσεως ο πολιός και σεβάσμιος συνταξιούχος εφημέριος της Ενορίας π. Γεώργιος Κούρος καλωσόρισε με καρδιακούς λόγους περισσής αγάπης και σεβασμού τον Σεβασμιώτατο στην ακριτική Ενορία της Λάρυμνας και του ευχήθηκε υγεία, δύναμη και καλλίκαρπη Αρχιερατεία..

         Ο Σεβασμιώτατος αντιφωνώντας τον λόγο του γέροντος π. Γεωργίου τον ευχαρίστησε για τα καρδιακά λόγια αλλά και για την πολυετή διακονία του στην Ενορία, η οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε δεν είναι διακονία πολλών ετών, αλλά διακονία μιας ολόκληρης ζωής». Επίσης τον ευχαρίστησε για το γεγονός, ότι παρά την συνταξιοδότηση του, συνεχίζει να διακονεί το Ιερό θυσιαστήριο της Λάρυμνας και τον πιστό λαό της.

            Επίσης ο κ. Συμεών, αναφέρθηκε σε μία μεγάλη του αγωνία, στην διατήρηση της εργασίας και την περιφρούρηση της υγείας των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ. «Μπορώ να σηκώνω τα χέρια στον Θεό και να προσεύχομαι και ελπίζω να λαμβάνονται οι πιο δίκαιες και σωστές αποφάσεις, οι οποίες να αναπαύουν το συμφέρον των πολλών και όχι των λίγων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

         Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστησαν: ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, συνοδευόμενος από μέλη του Δημοτικού και του τοπικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του Λιμενικού Σώματος Λάρυμνας Υποπλοίαρχος κ. Νικόλαος Παΐσιος και  εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων.

 (*) Αναρτήθηκε στο διαδικτυακό κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο Youtube η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών από τον κύκλο των Εσπερινών ομιλιών «Αύριο είναι Κυριακή».

    Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στον Αρχιερατικό Αναστάσιμο Εσπερινό της Κυριακής του Τυφλού, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ο οποίος τελέσθηκε σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

 (*) Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα θα τελεσθεί σήμερα 8 Ιουνίου σε αρκετούς ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας. Μεταξύ αυτών στους ιερούς Ναού Αγίου Αθανασίου και Αγίου Δημητρίου Λαμίας όπου θα τελεσθεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Εισοδίων Θεοτόκου Σταυρού, Αγίου Ευσταθίου Αμφικλείας και στην Υπάτη στον ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας.

(*) Τη μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού και θαυματουργού θα πανηγυρίσουν στις 10 και 11 Ιουνίου ενορίες της πόλεως Λαμίας. Η ενορία του Αγίου Γεωργίου Λαμίας στο ενοριακό πνευματικό κέντρο της, έχει ιερό παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Αγιο Λουκά το οποίο εγκαινιάσθηκε στις 12 Ιουνίου του έτους 2016. Σύμφωνα με το εορταστικό πρόγραμμα την Πέμπτη 10 του μηνός θα τελεθεί Ιερά ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Την Παρασκευή κυριώνυμο ημέρα στις 10 το πρωί θα τελεσθεί το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου και το απόγευμα στις 7 Ιερά Παράκληση στον Αγιο Λουκά τον ιατρό.

 Στην ενορία των Αγίων Αποστόλων Λαμίας θα τελεσθεί την Παρασκευή πανηγυρικός εορτασμός με αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου Λουκά και της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Αξιον Εστί μιας και στον Ιερό Ναό φυλάσσεται αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος. Να προσθέσουμε ότι στον ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων κάθε Πέμπτη στις 7 το απόγευμα τελείται ιερά Παράκληση στους Αγίους Αποστόλους μέχρι την πανηγυρη του Ναού στις 29 Ιουνίου.

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness