165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2168

Ημερομηνία έκδοσης: 

Δευτέρα, 20 Σεπτέμβριος, 2021

Δευτέρα  18 Σεπτεμβρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδίας αυτού, Θεοπίστης της συζὐγου του, Αγαπίου και Θεοπίστου των παιδιών του.

Σήμερα εορτάζουμε και τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Αρτεμιδώρου και Θαλλού.Των Οσιομαρτύρων Ιωάννου του Αιγυπτίου, εκ των μεγίστων και των συν αυτώ 40 μαρτύρων και Ιλαρίωνος του Κρητός ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1804.Εορτάζουμε τη μνήμη των εν αγίοις πατέρων ημών και ομολογητών Μαρτίνου πάπα Ρώμης, Υπατίου επισκόπου, Ανδρέου πρεσβυτέρου, Αναστασίου, Θεοδώρου, Ευπρεπίου και Μαξίμου του Σοφοτάτου. Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των οσίων πατέρων ημών Μελετίου επισκόπου Σίτης και Ιωάννου του εν Κρήτη.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου

(*) «Πραγματική ελευθερία είναι να πάψει να ζει μέσα μας το εγώ και να ζει ο Χριστός». Τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τέλεσε χθες στο Καστρί της Δυτικής Φθιώτιδος.

 (*) Αγιασμό για την έναρξη της χειμερινής λειτουργίας των συσσιτίων αγάπης, που λειτουργούν στην πόλη της Λαμίας, αλλά και σε άλλα σημεία της Μητροπόλεως τέλεσε το Σάββατο το πρωί ο Ποιμενάρχης μας κ Συμεών στο Ενοριακό Κέντρο Αγάπης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, καταθέτοντας στις δεκάδες εθελόντριες κυρίες  το ευχαριστώ της καρδιάς του για την σπουδαία τους διακονία.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

  (*)Για το μυστήριο της αληθινής ελευθερίας, το οποίο εκπηγάζει από τον Σταυρό του Χριστού μας, ωμίλησε την Κυριακή μετά την Ύψωση 19 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Καστρί της Δυτικής Φθιώτιδος όπου και ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

          Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου, ενώ οι κάτοικοι του όμορφου χωριού επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Ποιμενάρχη τους κ. Συμεών. 

          Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε ο Εφημέριος του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Μακρακώμης –Τυμφρηστού Πρωτ. π. Ηλίας Σκαρλάτος, πατέρας του δευτερεύοντος Διακόνου της Μητροπόλεως π. Δημητρίου.

          Στο κήρυγμά του ο κ. Συμεών χαρακτηριστικά ανέφερε:

          «Η ζωή του Σταυρού είναι η ζωή της πραγματικής και αληθινής ελευθερίας. Έχει πολλή μεγάλη σημασία να καταλάβουμε ότι το μεγαλύτερο μυστήριο, το οποίο ξεπηδά και ξεχύνεται από τον Σταυρό του Χριστού, είναι το μυστήριο της ελευθερίας.

          Η ελευθερία καταξιώνεται εκεί όπου υπάρχει η δυνατότητα επιλογής, εκεί που μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στο καλό και στο κακό, τότε ένας άνθρωπος είναι πραγματικά ελεύθερος, όταν του δίνονται τα περιθώρια να αποφασίσει ο ίδιος, να διαμορφώσει ο ίδιος την τύχη της ζωής του.

       Ο δικός μας Θεός και Πατέρας, είναι ο Θεός της ελευθερίας και θέλει να έχουμε σχέση ελευθερίας μαζί Του. Δεν θέλει να γεννηθούμε στον κόσμο καταδικασμένοι να ζούμε το καλό και το αγαθό. Μια τέτοια καταδίκη δεν την θέλει ο Θεός για εμάς. Το καλό και το αγαθό αποκτά αξία, όταν καρποφορεί εν ελευθερία.

         Η ελευθερία για άλλους ανθρώπους είναι δώρο και για άλλους ανθρώπους είναι άχθος, είναι βάρος. Υπάρχουν δυστυχώς άνθρωποι που δεν μπορούν να διαχειριστούν σωστά την ελευθερία και βλέπουν την δυνατότητα επιλογής ως μία δυνατότητα να επιλέξουν το κακό και την αυτοκαταστροφή τους αντί του αγαθού.

           Ο Σταυρός του Χριστού είναι το προσκλητήριο της ελευθερίας. Ο Εσταυρωμένος Κύριος μας, μας απευθύνει την πρόσκληση της ελευθερίας. «ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἀκολουθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι». Αυτή είναι η ελευθερία: να επιλέξει κανείς εκούσια και θεληματικά, όχι με το ζόρι, αλλά γιατί πιστεύει πραγματικά στο Χριστό. 

             Όταν κανείς απαρνείται τον εαυτό του, τότε μπορεί να άρει και τον σταυρό του. 

            Σηκώνω τον σταυρό μου σημαίνει ότι έχω την δύναμη να ταπεινωθώ και να υποφέρω ακόμη και όταν δεν φταίω, γιατί ο Χριστός ανέβηκε στο Σταυρό από αγάπη για εμάς. Κάθε δοκιμασία, κάθε θλίψη, κάθε δυσκολία είναι σταυρός όταν γίνεται εκούσια, χάρην της ομόνοιας, της αγάπης, της συνεργασίας, της επιλογής μας να ζήσουμε αγαπημένοι. 

          Ο σύγχρονος κόσμος προσπάθησε να πείσει τους ανθρώπους ότι η ελευθερία ταυτίζεται μονάχα με την διεκδίκηση δικαιωμάτων, την διεκδίκηση υλικών αγαθών. Αποδείχτηκε και αποδεικνύεται συνέχεια ότι ένα τέτοιο οικοδόμημα μπορεί να καταρρεύσει.

           Η αληθινή ελευθερία βρίσκεται όταν διεκδικείς την διάθεση να προσφέρεις, να διακονείς και όχι να σε διακονούν. Αληθινή ελευθερία είναι να αγαπάς, να προσφέρεις, να στέκεσαι πλάι σε αυτόν που πονά και σε έχει ανάγκη. Κριτήριο της αληθινής ελευθερίας είναι η καρδιά μας και η συνείδησή μας. Πραγματική ελευθερία είναι να πάψει να ζει μέσα μας το εγώ και να ζει ο Χριστός.

            Να παρακαλέσουμε τον Εσταυρωμένο Κύριο μας, να μας χαρίσει την δυνατότητα, να δούμε το πραγματικό μας συμφέρον και όχι αυτό που νομίζουμε ότι μας συμφέρει. Πραγματικό μας συμφέρον είναι να ζει ο Χριστός μέσα μας: «ζῶ δὲ οὐκέτι ἐγώ, ζῇ δὲ ἐν ἐμοὶ Χριστός·».

              Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος είχε μία ευχάριστη και ουσιαστική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Μακρακώμης κ. Γεώργιο Χαντζή, τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους του Καστρίου.

              Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, μετέβη στο Κάστρο της πόλεως Λαμίας, ευλογώντας την σεμνή τελετή βράβευσης των πρώτων αριστούχων των Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων της Φθιώτιδος, οι οποίοι αρίστευσαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα ΑΕΙ το έτος 2021.

           Ο κ. Συμεών είχε επίσης την ευκαιρία για ακόμη μία φορά να ευλογήσει την πόλη από ψηλά, αλλά και ξεναγήθηκε από τον ίδιο τον Δήμαρχο Λαμιεών κ. Ευθύμιο Καραΐσκο στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Κάστρου της Λαμίας. Φωτογραφίες δημοσιευονται στην ιστοσελίδα της ΙΜ

(*) Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, διερχόμενος  από το Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία προς το Κατασκηνωτικό Κέντρο «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος, για να τελέσει το πρώτο μυστήριο γάμου στο παραθαλάσσιο Ιερό Ναό της Κατασκήνωσης, επισκέφθηκε για λίγη ώρα τον κλειστό αθλητικό χώρο του Δ.Α.Κ. «Χαλκιοπούλειο», μετά από πρόσκληση της Διοικήσεως του Αθλητικού Ομίλου Λαμίας 2013 στο πλαίσιο του προγράμματος τουρνούα «ΛΕΩΝΙΔΕΙΑ 2021».

          Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την προσπάθεια αυτή και ευχήθηκε πατρικά και αγαπητικά.

(*) Στο Ενοριακό Κέντρο Αγάπης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, πλάι στο Ιερό Επισκοπείο, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, συμπαραστατούμενος από τους άμεσους συνεργάτες του Κληρικούς, παρουσία των τοπικών αρχόντων, αιρετών και θεσμικών, τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη της χειμερινής λειτουργίας των συσσιτίων αγάπης, που λειτουργούν στην πόλη της Λαμίας, αλλά και σε άλλα σημεία της Μητροπόλεως για τους άστεγους και εμπερίστατους αδελφούς.

            Η διανομή καθημερινού, ζεστού και φρέσκου φαγητού, δεν σταμάτησε ούτε το καλοκαίρι, αλλά όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, συνεχίστηκε και τους θερινούς μήνες σε διάφορα σημεία της πόλεως, με κεντρικό σημείο το Ραχούτειο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως στην οδό Έσλιν 22, σε ειδικό χώρο διανομής, αυτόνομο από τον χώρο της φροντίδας των ηλικιωμένων.

          «Σε μία χρονιά που φαίνεται ότι δεν θα είναι εύκολη η Εκκλησία είναι παρούσα και ανοίγει την αγκαλιά της σε κάθε πονεμένο και αναγκεμένο αδελφό μας.

    Αυτό που ζητούν να αισθανθούν οι άνθρωποι είναι η αγάπη και η στοργή. Αυτό το χαμόγελο που εισπράττουν από εσάς. Είστε οι μανούλες των φτωχών και δυσκολεμένων αδελφών μας.

     Αξίζει κάθε τιμή, έπαινο και ευχαριστία σε εσάς, διότι με την διακονία σας καταπραΰνετε, δίνετε κουράγιο και ελπίδα και απορροφάτε πολλούς κραδασμούς της κοινωνίας μας.

    Όλα τα καλά έργα κρύβουν μέσα τους ενότητα και συνεργασία. Είμαστε πολλοί. Σας καταθέτω σήμερα το ευχαριστώ της καρδιάς μου».

    Με αυτά τα λόγια ο κ. Συμεών ευχαρίστησε τις δεκάδες εθελόντριες του Κέντρου Αγάπης, στις οποίες επέδωσε και την απόφαση αποδοχής της εθελοντικής τους διακονίας, στο πλαίσιο της καλύτερης και συστηματικότερης οργάνωσης του εθελοντισμού στην Μητρόπολη Φθιώτιδος.

   Την ευγνωμοσύνη της τοπικής κοινωνίας της Λαμίας κατέθεσαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, μεταφέροντας και τις ευχές και τα συγχαρητήρια του Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανού, όσο και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος.

   «Η ποιότητα των ανθρώπων μιας πόλεως φαίνεται από την συμπεριφορά τους σε αυτούς που έχουν ανάγκη», τόνισαν από κοινού τόσο ο  κ. Καρακάντζας όσο και ο κ. Καραΐσκος.

    «Εκφράζουμε το ευχαριστώ της τοπικής κοινωνίας προς την Ιερά Μητρόπολη για το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται υπό τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών».

     Στην Ακολουθία του Αγιασμού παραβρέθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λαμιεών κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλίας Σανίδας, ο Αντιδήμαρχος, Αναπληρωτής του Δημάρχου κ. Θεόδωρος Ντούζγος, ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδος Αρχιπύραρχος Νικόλαος Μπάλσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος Δημήτριος Φούρλας, η Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας κ. Σταυρούλα Μπονέ, εκπρόσωπος του Φρουράρχου Λαμίας, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων του τόπου.

(*)Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου 2021, στο Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης, η επετειακή εκδήλωση του Δήμου Λαμιέων σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Υπάτης και τον Εκπολιτιστικό – Επιμορφωτικό Σύλλογο Υπαταίων «Οι Αινιάνες», για τη συμβολή της Μονής Αγάθωνος στον Αγώνα του 1821.

    Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, ο οποίος, παρά το βεβαρυμμένο ποιμαντικό πρόγραμμά του, βρέθηκε στην Υπάτη δείχνοντας για ακόμη μια φορά την έμπρακτη αγάπη του για την Αγιοτόκο και Μαρτυρική Πόλη.

    Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Υπάτης κ. Βασιλική Παπανάγνου, η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη σπουδαία προσφορά των μοναστηριών στον Αγώνα για την Ανεξαρτησία αλλά και τη σημασία την οποία έχουν οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις.

    Ακολούθως, χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιδήμαρχος κ. Αμαλία Ποντίκα, εκ μέρους του Δήμου Λαμιέων, και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γερμανός Γιαντσίδης. Η κ. Ποντίκα αναφέρθηκε στην σημασία που δίνει ο Δήμος για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και στη καθοριστική σημασία που διαδραμάτισε στον Αγώνα του ’21 η Μονή Αγάθωνος, ευχαριστώντας παράλληλα την Τοπική Κοινότητα και τον Σύλλογο «Οι Αινιάνες» για τη συνεργασία. Από τη πλευρά του ο Ηγούμενος της Μονής ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμητική αυτή εκδήλωση για την ιστορική Μονή η οποία τα μέγιστα συνέβαλε ώστε να ευοδωθεί ο Απελευθερωτικός αγώνας του 1821.

    Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Νικόλαος Ζαΐμης, θεολόγος - δημοσιογράφος στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr) και την PEMPTOUSIA.TV, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ιερά Μονή Αγάθωνος, το ενδιαίτημα της επαναστατημένης Φθιώτιδας». Ο κ. Ζαΐμης στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στη συμβολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του μοναχισμού κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Στη συνέχεια ο ομιλητής, στηριζόμενος στις πηγές, τόνισε τον καθοριστικό ρόλο της Μονής στη πνευματική αφύπνιση των υπόδουλων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, καθώς εκεί λειτούργησε από τον 16ο αιώνα η περίφημη Σχολή της Αγάθωνης. Επίσης, αναλυτική αναφορά έγινε στη στήριξη που παρείχε η Μονή στους κλεφταρματολούς και οπλαρχηγούς για την προετοιμασία του Αγώνα, στις μάχες της Υπάτης και τη συμμετοχή σε αυτές των μοναχών, στη μάχη της Αγάθωνης που δόθηκε τον Μάιο του 1822, αλλά και στις μορφές των αγωνιστών μοναχών που διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια της Επαναστατικής περιόδου, με ιδιαίτερη αναφορά να γίνεται στον Ηγούμενο Γρηγόριο Ιωάννου.

    Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας, μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός», υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή της Σχολής κ. Ανάργυρου Βλάχου, απέδωσαν ύμνους και τραγούδια εμπλουτίζοντας έτσι καλλιτεχνικά την εκδήλωση.

    Συγκινητική υπήρξε η στιγμή όταν η Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Αινιάνες» κ. Μαρία Λαϊνά επέδωσε στον Ηγούμενο της Μονής π. Γερμανό μια χρυσοκέντητη εικόνα της Αγίας Βαρβάρας η οποία σώθηκε κατά τη διάρκεια της πυρπόλησης της Υπάτης από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούνιο του 1944. «Το δώρο αυτό π. Γερμανέ έχει ιδιαίτερη αξία για εμένα γιατί αποτελεί οικογενειακό κειμήλιο καθώς το φιλοτέχνησε η γιαγιά μου στις αρχές τις δεκαετίας του ’30. Πλέον θα αποτελεί κειμήλιο για τη Μονή σας», υπογράμμισε η κ. Λαϊνά.

    Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη σπουδαιότητα και την αξία που έχουν αυτές οι εκδηλώσεις για να διατηρείται άσβεστη η ιστορική μνήμη, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο της Εκκλησίας στον Αγώνα. Ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και ιδιαιτέρως τον ομιλητή για την εισήγησή του αλλά και τη διακονία του, όπως σημείωσε, στην εκκλησιαστική ενημέρωση. Τέλος, έδωσε συγχαρητήρια στη χορωδία των μαθητών «ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ», η οποία με το έργο που παράγει στηρίζει κάθε τέτοια πρωτοβουλία.    

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Υπάτης Αρχιμανδρίτης π. Ηρωδίων Ρίζος, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Υπάτης Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Καραγιάννης, ο πρώην Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Διευθυντής του Γενικού Εκκλησιαστικού Γυμνασίου - Λυκείου Λαμίας κ. Ιωάννης Ζαχαράκης και ο Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ», Δρ. Ανδρέας Ιωακείμ. 

(*)Με επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα  των επετειακών εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.            Οι εκδηλώσεις είναι ήδη διαθέσιμες στο επίσημο κανάλι της Μητροπόλεως στο Youtube, και θα προβληθούν και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό (89,4 Fm), καθώς και από τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube και στο Twitter, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών της δράσεων.

         Ο τηλεοπτικός σταθμός «Star Κεντρικής Ελλάδος κάθε μέρα στην πρωινή ζώνη  μεταδίδει όλες τις επετειακές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως σε επανάληψη,  οι οποίες και έχουν πραγματοποιηθεί από την αρχή του έτους 2021.

         Αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα την  Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 20:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας θα πραγματοποιηθεί η 44η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Το Ζητούνι στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και της Επαναστάσεως».

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness