165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2174

Ημερομηνία έκδοσης: 

Δευτέρα, 04 Οκτώβριος, 2021

 Δευτέρα 4 Οκτωβρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ιεροθέου του Αρεοπαγίτου, πρώτου επισκόπου Αθηνών.

 τη μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Πέτρου, του από Καπιτωλίων, των Αγίων μαρτύρων Αδαύκτου και Καλλισθένης της αυτού θυγατρός.

Τη μνήμη της αγίας Δομνίνης  και των θυγατέρων αυτής, Βερίνης και Προσδόκης,  των Οσίων πατέρων ημών Αμμούν του Αιγυπτίου,  Θεοδώρου του Ταμασού και Ιωάννου του λαμπαδιστού των εν Κύπρω.

Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει την ανάμνηση της ευρέσεως των Ιερών λειψάνων των Αγίων μαρτύρων Βαρσανουφίου και Γουρία των εν Κοζάνη.

 Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου

(*) Στην Αθήνα  βρίσκεται για μια εβδομάδα ο Ποιμενάρχης μας κ Συμεών λόγω της τακτικής συγκλήσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

(*) «Λιτανεύουμε τον Πολιούχο μας για να πλημμυρίσει η ζωή μας από την χάρη του δικού μας Ιατρού, του Καλλιτέχνη Αγίου μας. Λιτανεύουμε την χαρά και την ελπίδα μέσα στον Οκτώβριο της πανδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφερόμενος στον 1ο Παμφθιωτικό Εορτασμό του Αγίου Λουκά πολιούχο Λαμίας.

(*)  «Είμαι περήφανος για την τόσο σπουδαία πρόοδο του Ωδείου, που αυτή την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, παρά το ότι ήταν χρονιά πανδημίας, οι μαθητές του Ωδείου μας είχαν τόσο μεγάλη πρόοδο, αλλά και τόσες επιτυχίες». Τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στον Αγιασμό για την έναρξη του νέου Ακαδημαϊκού έτους του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ».

 (*) Νέες ποιοτικές εκπομπές εμπλουτίζουν το πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μ. Φθιώτιδος. Σήμερα στη 13.00 το μεσημέρι θα μεταδοθεί η νέα εκπομπή «Λογοτεχνικά μονοπάτια» του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*)Με Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία ολοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου,  η πρώτη ημέρα του 1ου Παμφθιωτικού Εορτασμού του Προστάτου και Εφόρου της πόλεως Λαμίας και ολοκλήρου της Φθιώτιδος,  Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού.

      «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς» είναι το σύνθημα αυτής Παμφθιωτικής Λιτανείας, η οποία τη εμπνεύσει και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών,   θα διαρκέσει όλο τον ευλογημένο μήνα Οκτώβριο, τον μήνα της Φθιώτιδος,  σε όλο το Νομό, και από φέτος θα γίνεται κάθε χρόνο με στόχο τα ιερά θησαυρίσματα της Φθιωτικής Εκκλησίας να φτάσουν σε κάθε γωνιά της φθιωτικής γης.

          «Λιτανεύουμε τον Πολιούχο μας για να πλημμυρίσει η ζωή μας από την χάρη του δικού μας Ιατρού, του Καλλιτέχνη Αγίου μας, του Αγίου της χαράς και της ελπίδος. Λιτανεύουμε την χαρά και την ελπίδα μέσα στον Οκτώβριο της πανδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών.

          Στο καλλιμάρμαρο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ, στην καρδιά των Διοικητικών Υπηρεσιών της Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο στη Λαμία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, πλαισιούμενος από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο, τον Προϊστάμενο του Ναού του Πολιούχου Πρωτ. π. Παναγιώτη Λιτόπουλο και τον Αρχιδιάκονό του π. Νικόλαο Πολυζώη, συμπροσευχομένων και άλλων κληρικών και λαϊκών συνεργατών του, ετέλεσε ενώπιον των Ιερών Θησαυρισμάτων και των Πνευματικών Κειμηλίων Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία.

          Οι Ιερές Ακολουθίες, μεταδόθηκαν απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου, ενώ χορός Ιεροψαλτών αποτελούμενος από καθηγητές και μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» υπό τον Διευθυντή Δρ. Ανδρέα Ιωακείμ διηκόνισε το Ιερό Αναλόγιο.

          Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών εδόξασε το όνομα του Τριαδικού Θεού, «η αγάπη του οποίου μας δίνει απλόχερα την ευλογία τέτοιων ουράνιων Θείων Λειτουργιών» και αναφερόμενος στην μνήμη των εορταζομένων Αγίων,  του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυπριανού και της Αγίας Ιουστίνας της Παρθένου, καθώς και στην παρουσία του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά,   χαρακτηριστικά σημείωσε:

          «Κάποιοι ταλαίπωροι άνθρωποι μέσα στον κόσμο, αντί να καταφεύγουν στο λιμάνι της ησυχίας του Θεού επιλέγουν δυστυχώς να καταφεύγουν σε μαγείες και μαντείες.

          Ασφαλώς ο μισόκαλος διάβολος υπάρχει και μηχανεύεται τα πάντα, για να μας οικειοποιηθεί, αλλά όταν είμαστε αφοσιωμένοι στην αγάπη του Θεού τότε δεν μας ακουμπάει τίποτα.

          Να καταφεύγουμε λοιπόν στην Χάρη των Αγίων μας, εκεί είναι η ελπίδα μας, η ζωή μας και η παρηγοριά μας. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι στο φως του Χριστού.

          Η Εκκλησία μας είναι νοσοκομείο και οι ιατροί είναι οι Άγιοι μας. Ο Ευαγγελιστής ο δικός μας ο Ιατρός έχει την ειδικότητα να σκορπίζει την χαρά μέσα στον κόσμο. Ξεκινάμε φέτος και καθιερώνουμε κάθε χρόνο όλο τον μήνα Οκτώβριο να λιτανευούμε τον Ευαγγελιστή Άγιο Λουκά.

          Έχουμε τα καταφύγια μας. Να μην έχουμε καμία φοβία και καμία ανασφάλεια».

          Το πρόγραμμα του Παμφθιωτικού Εορτασμού συνεχίζεται.

          Σήμερα το απόγευμα στις 6 θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μακρακώμης όπου θα τελεσθούν εσπερινός και ιερά Παράκληση. Αύριο το απόγευμα την ίδια ώρα στον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων αταλάντης

(*)Τον Αγιασμό για την έναρξη του νέου Ακαδημαϊκού έτους 2021 – 2022 του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ωδείου,  ημέρα μνήμης δύο μεγάλων μελωδών Πατέρων της Εκκλησίας μας, του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού και του Αγίου Ιωάννου του Κουκουζέλους,  στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.

           Τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών στην Ακολουθία του Αγιασμού πλαισίωσαν οι υπεύθυνοι ιερείς των οκτώ παραρτημάτων του Ωδείου, στην Αταλάντη, στα Καμένα Βούρλα, στη Μαλεσίνα, στη Στυλίδα, στην Πελασγία, στην Τιθορέα, στην Μακρακώμη – Σπερχειάδα, καθώς και το νέο παράστημα στην Ομβριακή, το οποίο θα εγκαινιαστεί προσεχώς, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, στις 17:30 μ.μ.

          Την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους του Ωδείου της Μητροπόλεως τίμησαν με την παρουσία τους, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Ηλίας Κυρμανίδης, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, εκπρόσωποι των Δημάρχων Λοκρών και Στυλίδος,  η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ελένη Μπενιάτα, η Διευθύντρια Β/μιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Δήμητρα Τσιάκα, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Β/μιας Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνη Καλογήρου, ο Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδος Δρ. Χρίστος Μαρκαντώνης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος, Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος Δημήτριος Φούρλας, ο Διοικητής Α.Τ. Λαμίας κ. Ευάγγελος Αλεξανδρής, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδος Αρχιπύραρχος Νικόλαος Μπάλσης, η Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας κ. Σταυρούλα Μπονέ, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Προστασίας ΑΜΕΑ Φθιώτιδος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδος  κ. Δημήτριος Δρακάκης, ο Σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Φθιώτιδος "Νικόλαος Δοχειαρείτης" κ. Γεώργιος Παλιούρας,   ενώ παραβρέθηκαν οι μαθητές του Ωδείου με τους γονείς τους, λαμβάνοντας όλοι την ευλογία του Σεβασμιωτάτου και ένα μικρό δώρο για τη νέα χρονιά.

          Τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησε ο Διευθυντής του Ωδείου Δρ. Ανδρέας Ιωακείμ, ο οποίος μεταξύ άλλων ετόνισε:

          «Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας για ανάπτυξη και καλλιέργεια της αγωγής και της παιδείας σε όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους νέους, προκειμένου να φωτιστούν ολόπλευρα και πολύτροπα.

Είναι η αγκαλιά, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα ασφαλές λιμάνι μέσα σε όλες τις δοκιμασίες της καθημερινής ζωής και  έχοντας ως  κέντρο της την πόλη της Λαμίας, εκτείνεται μέσα από τα 8 παραρτήματά μας σε όλη την Φθιώτιδα. Ευγνωμονούμε τους ιερείς που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή του Ωδείου, με πολύ κόπο και αγάπη και οι οποίοι σήμερα είναι κοντά μας προκειμένου να συμμετέχουν στον αγιασμό για το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Φέτος το Ωδείο μας λειτουργεί όλες τις σχολές και έχει στο δυναμικό του 250 περίπου μαθητές στην έδρα του και άλλους τόσους στα παραρτήματά του και 18 καθηγητές. »

          Το υπέροχο ταξίδι της μουσικής, στην αρχή του δημιουργεί εύλογες απορίες και ερωτήματα. Στα τόσα χρόνια που υπηρετούμε τη μουσική παιδεία, παρατηρούμε πως οι μαθητές έχουν κοινές απορίες και αγωνίες, στις οποίες αναζητούν άμεσες απαντήσεις. Αφουγκραζόμενοι τον προβληματισμό τους, με την έμπνευση και την καθοδήγηση του Μητροπολίτου μας, εκδώσαμε Οδηγό Σπουδών, στον οποίο περιέχονται αναλυτικές πληροφορίες για να μπορέσουν οι μαθητές μας να λύσουν απορίες και προβληματισμούς, να επιλέξουν τη Σχολή στην οποία θα φοιτήσουν αλλά και να γνωρίζουν το χρονικό διάστημα των σπουδών τους και τις δυνατότητες που τους παρέχονται μετά την αποφοίτησή τους.

          Σεβασμιώτατε, συμπορευόμαστε από τα πρώτα χρόνια της αρχιερατικής σας πορείας στη Φθιώτιδα. Κι αυτό για μας είναι δύναμη και πηγή ελπίδας. Βιώνουμε καθημερινά τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας. Κι αυτό για μας είναι σπουδαίο.

          Θα ολοκληρώσω πάλι με τον αρχαίο φιλόσοφο Πλάτωνα ο οποίος επισημαίνει πως η μουσική είναι η κίνηση του ήχου για να φτάσει την ψυχή και να της διδάξει την αρετή. Ευχηθείτε Σεβασμιώτατε να προοδεύουν οι μαθητές, να ψάλλουν και να τραγουδούν εν ευθυμία και προσευχόμενοι, δοξάζοντας το πανάγιο όνομα της Αγίας Τριάδος. Αμήν».

          Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τους νέους μαθητές του Ωδείου και τους 18 καθηγητές και συνεχάρη του κ. Ιωακείμ και τους συνεργάτες του και την έκδοση του πρότυπου οδηγού σπουδών. Πατρικά ευχήθηκε καλές και πολλές επιτυχίες και αυτή τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά με την ευλογία του Θεού και χαρακτηριστικά σημείωσε.

          «Είμαι περήφανος για την τόσο σπουδαία πρόοδο του Ωδείου, που αυτή την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, παρά το ότι ήταν χρονιά πανδημίας, οι μαθητές του Ωδείου μας είχαν τόσο μεγάλη πρόοδο, αλλά και τόσες επιτυχίες.

          Το Ωδείο οφείλει την δημιουργία του και την ύπαρξη του σε ψηφίδες συνεργασίας, διότι όλα τα καλά έργα οφείλονται στην ενότητα και στην συνεργασία όλων μας.

          Ευχαριστώ τον Θεό που στα αιτήματά μας απαντά άμεσα και μας στέλνει ανθρώπους που καλύπτουν τις ανάγκες μας. Ανθρώπους επώνυμους και ανώνυμους, οι οποίοι αφουγκράζονται τις ανάγκες των παιδιών μας και προσφέρουν την αγάπη της καρδιάς τους.

          Έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε, και αυτό είναι ένα μήνυμα που αποδέκτες πρέπει να είναι τα παιδιά μας, τώρα στον Οκτώβριο της πανδημίας, να τολμάμε, να επενδύσουμε στην καλή τόλμη, στην εκπαίδευση, στην συνεργασία. Να μην σταυρώσουμε τα χέρια, να μην παραιτηθούμε. Αποδεικνύεται ότι ο τολμών νικά. Μέσα σε ένα έτος πανδημίας, το Ωδείο μας αποδείχθηκε ότι και με τις λειτουργίες και της τηλεκπαίδευσης και της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, όχι μόνο δεν συρρικνώθηκε αλλά αυξήθηκε το ενδιαφέρον  και έμεινε αμείωτος ο ζήλος των παιδιών για γνώση, μουσική παιδεία, καλλιέργεια, συνεργασία και αγάπη. Να μην το βάλουμε κάτω και να μην επιτρέψουμε στην μιζέρια να μας διχάσει. Ο διχασμός καταστρέφει, η ενότητα και η συνεργασία δημιουργεί».

          Χαιρετισμό απηύθυναν οι Βουλευτές κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Κυρμανίδης, ο  Δήμαρχος Λαμιεών κ. Ευθύμιος Καραΐσκος και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Ελένη Μπενιάτα, ενώ γραπτό χαιρετισμό απέστειλαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Οικονόμου και ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Σαρακιώτης.

          Ο κ. Συμεών απένειμε τα 17 Πτυχία και Διπλώματα του Ωδείου στους κάτωθι επιτυχόντες: οι Αντωνογεώργιος Δημήτριος, Ρομπόκα Παναγιώτα, Αρβανίτης Βασίλειος, Βελησσαρίδης Νικόλαος, Διαμαντής Κωνσταντίνος, Κάλλος Σπυρίδων, Πανάγος Φώτιος, Τσεκούρας Βασίλειος, Τσιλιμάγκος Χρήστος και Χασιώτης Νικόλαος, έλαβαν Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής.

          Οι: Λαδάς Νικόλαος, Μπριάνας Κωνσταντίνος, Ρέλλιας Πέτρος και Φλώρος Χρήστος, έλαβαν Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής, ενώ οι Καλύβας Σάββας, Κρέτσης Κωνσταντίνος και Ρίζος Παναγιώτης έλαβαν Πτυχίο Ιεροψάλτου. Στο τέλος της εκδηλώσεως είχαμε την χαρά να μιλήσουν στο ραδιοφωνικό μας σταθμό κάποιοι από του πτυχιούχους τις σχολής οι οποίοι μας εξέφρασαν τις εντυπώσεις τους.

(*)Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 44η επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με θέμα: «Το Ζητούνι στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και της Επαναστάσεως». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και άλλων επισήμων στον αύλειο χώρο του Ιστορικού Ιερού Ναού Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας.

         Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η κ. Χρυσάνα Μωρίκη Φιλόλογος – Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου Φιλολόγων ΠΕ.ΚΕ.Σ. Στερεάς Ελλάδος, ενώ κεντρική εισήγηση επί του θέματος ανέπτυξε ο πολιός δάσκαλος και ρέκτης Ιστορικός της πόλεως Λαμίας κ. Δημήτριος Θ. Νάτσιος Φιλόλογος – Συγγραφεύς.

          Την εκδήλωση επισφράγισε με τον πατρικό και επίκαιρο λόγο του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών.

          Η εκδήλωση προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος» την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ. μετά την Θεία Λειτουργία.

          Όλες οι επετειακές εκδηλώσεις  είναι ήδη διαθέσιμες στο επίσημο κανάλι της Μητροπόλεως στο Youtube, και θα προβληθούν και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό (89, 4 Fm), καθώς και από τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube και στο Twitter, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών της δράσεων.

       Το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων συνεχίζεται  και τον μήνα Οκτώβριο.

● Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, ώρα 11:00 π.μ. Το 2ο Ιερατικό Συνέδριο –  45η  επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με θέμα: «Κληρικοί Αγωνιστές του 1821 από την Φθιώτιδα και την ευρύτερη περιοχή» στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας.

● Σάββατο 16 Οκτωβρίου, ώρα 19:00 μ.μ., Ιερός Ναός Αγίου Λουκά Πολιούχου Λαμίας. 46η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Η ίδρυση του νέου Ελληνικού Κράτους».

● Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, ώρα 20:00 μ.μ., Πνευματικό Κέντρο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. 47η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Η δίκη των ηρώων Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα».

● Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ώρα 11.00 π.μ., Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Σπερχειάδος. 48η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Εμφύλιες διαμάχες στη διάρκεια του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1821».

● Τρίτη 26 Οκτωβρίου, ώρα 11:00 π.μ., Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Λαμίας. 49η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Πολιτικά πρόσωπα της Ελληνικής Επαναστάσεως».

● Τρίτη 26 Οκτωβρίου, ώρα 19.30 μ.μ., Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Κάτω Τιθορέας. 50η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Κλέφτες και Αρματωλοί της Ρούμελης».

● Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, ώρα 18:00 μ.μ., Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ». 51η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «200 χρόνια ελεύθερο Ελληνικό Κράτος». 

 (*)Εκ της υπηρεσίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4 Fm) ανακοινώνεται ότι με μέριμνα και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών, μετά και την αναβάθμιση όλου του τεχνικού εξοπλισμού, την δημιουργία ενός ακόμη σύγχρονου και πλήρως εξοπλισμένου ραδιοθαλάμου εγγραφής και μετάδοσης, την κατασκευή νέων γραφείων Διευθυντού και Γραμματείας, από σήμερα εμπλουτίστηκε το καθημερινό πρόγραμμα του Σταθμού με τρείς νέες ποιοτικές εκπομπές.

          Πρόκειται για τις εκπομπές:

1). Λογοτεχνικά μονοπάτια.

2). Θρησκευτικές περιηγήσεις.

3). Παιδικά παραμύθια και διδακτικές ιστορίες.

          Τις εκπομπές επιμελούνται και παρουσιάζουν εθελόντριες παραγωγοί, συνεργάτες του Ραδιοφωνικού Σταθμού.

          Πιο συγκεκριμένα:

          ●Την εκπομπή «Λογοτεχνικά μονοπάτια» επιμελείται και παρουσιάζει η Φιλόλογος – Συγγραφεύς κ. Ειρήνη Πασχαλίδου, Γραμματέας του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών.

Οι πρώτες εκπομπές είναι αφιερωμένες στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και αποτελούν έναν ύμνο στη ζωή και το έργο των μεγάλων Ελλήνων Εθνικών Ποιητών. Μεταδίδεται κάθε Δευτέρα στις 13:00 μ.μ. μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σταθμού και σε επανάληψη το βράδυ στις 00:00 π.μ.

          ●Την εκπομπή «Θρησκευτικές περιηγήσεις» επιμελείται και παρουσιάζει η κ. Μαρία Κουτσομπλή, απόφοιτη του ΙΕΚ Θρησκευτικού Τουρισμού.

          Πρόκειται  για μια πνευματική ξενάγηση και γνωριμία με τις Ιστορικές Ιερές Μονές και σημαντικά μνημεία της Ελλάδος. Οι πρώτες εκπομπές είναι περιηγήσεις στα Μοναστήρια της Φθιώτιδος και ιδιαίτερα στις Μονές εκείνες, που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821.

          Μεταδίδεται κάθε Τετάρτη 13:30 μ.μ. και σε επανάληψη το βράδυ στις 00:30 π.μ.

          ●Τέλος την εκπομπή «Παιδικά παραμύθια και διδακτικές ιστορίες», επιμελείται και παρουσιάζει η κ. Ελένη Ραφαηλίδου, διοικητική υπάλληλος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η εκπομπή αφηγείται με ιδιαίτερα διδακτικό τρόπο όμορφα παραμύθια της ελληνικής παράδοσης και ωφέλιμες διδακτικές ιστορίες, που μέσα τους κρύβουν επίκαιρα μηνύματα ζωής για τα παιδιά.

          Μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 11:30 π.μ. και το βράδυ σε επανάληψη στις 22:30 μ.μ.

          Το πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4 Fm) μεταδίδεται και μέσω διαδικτύου στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:  www.imfth.gr επιλέγοντας το εικονίδιο του Σταθμού, καθώς και μέσω του www.eradio.gr και www.live24.gr.

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness