165

Ραδιοφωνικά Δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1138

Ημερομηνία έκδοσης: 

Παρασκευή, 30 Δεκέμβριος, 2016

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου  σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη της Αγίας οσιομάρτυρος Ανυσίας της εν Θεσσαλονίκη. Τη μνήμη του Αγίου οσιομάρτυρος Γεδεών Καρακαλλινού του νέου, του εν Τυρνάβω ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1818.Τη μνήμη του Αγίου μάρτυρος Φιλεταίρου και των συν αυτώ 6 στρατιωτών και ενός κόμητος καθώς και των Οσίων Θεοδώρας της από Καισαρίδος και Λέοντος του Αρχιμανδρίτου. 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 (*) Τα πρωτοχροννιάτικα κάλαντα έψαλε σήμερα η χορωδία του ΚΕΥΠ στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας λαμπρύνοντας τη γιορτινή ατμόσφαιρα στο επισκοπείο.

 (*) Τη  μνήμη του Αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας θα εορτάσουν αύριο και την Κυριακή ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως.Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα θα εορτασθεί η μνήμη του και στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. 

(*) Την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Εφραίμ του Θαυματουργού θα εορτάσουμε την Τρίτη 3 του μηνός με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου στη Νέα Αμπλιανη Λαμίας.

 (*) 43 παιδιά πολυτέκνων οικογενειών και 15 αριστεύσαντες που εισήχθησαν σε ανώτατες Σχολές της χώρας θα βραβεύσει με χρηματικό ποσό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις  5:00 το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό. 

(*) Μόλις κυκλοφόρησε το τεύχος Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου της εφημερίδος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιωτική Εκκλησιαστική Φωνή. Προμηθευτείτε την από τους  Ιερούς Ναούς και το βιβλιοπωλείο ΕΝΘΕΟΝ και ενημερωθείτε για τις ειδήσεις του τελευταίου διμήνου.

(*) Πανηγυρική θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ θα τελεσθεί τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λαμίας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 

 (*) Σήμερα στις 9:30 το πρωί επισκέφθηκαν τον  Σεβασμιώτατο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Ελευθέριος Παπαδόπουλο, η διοικητρια του λόχου διοικησεως Ανθυπολοχαγός κ Ασπασία Ορφανοπούλου και τα μέλη της χορωδίας των οπλιτών του ΚΕΥΠ, προκειμένου να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο Χρόνια Πολλά, καλή χρονιά και να ψάλλουν τα παραδοσιακά  κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδος και με τον τρόπο αυτό να λαμπρύνουν ακόμη περισσότερο την ήδη γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών.         Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους, ευχαρίστησε τον κ Διοικητή για την επίσκεψη και όπως συνηθίζει σε όλες τις χορωδίες που τον επισκέπτονται, προσέφερε στους οπλίτες συμβολικό χρηματικό ποσό, το νέο ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως για το 2017 και παραδοσιακά γλυκίσματα.

          Κατά την διάρκεια του κεράσματος όλοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Σεβασμιώτατο και να ανταλλάξουν απόψεις για διάφορα επίκαιρα θέματα.         

(*) Τα ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως επισκέπτεται και αυτές τις ημέρες ο Ποιμενάρχης μας κ Νικόλαος. Το πρωί μετέβη στο Ραχούτειο γηροκομείο Λαμίας. και είχε για αρκετή ώρα με τους τροφίμους και το προσωπικό μια εγκάρδια συζήτηση.            Ο Σεβασμιώτατος επίσης διένειμε σε όλους το Νέο Ημερολόγιο της Μητροπόλεως μας για το  έτος 2017, ευχόμενος σε όλους Καλή και ευλογημένη Χρονιά γεμάτη υγεία, δύναμη και ευλογία από το Θεό.

 (*) Με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου θα εορτασθεί την Κυριακή, η Δεσποτική εορτή της περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Στις 10:30 το πρωί θα τελεσθεί δοξολογία επί τη 1η του έτους. Εν συνεχεία όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο όλοι οι επίσημοι θα μεταβούν στο ισόγειο του Περιφερειακού Καταστήματος για την κοπή βασιλόπιτας και την ανταλλαγή ευχών. 

 (*) 43 παιδιά πολυτέκνων οικογενειών και 15 αριστεύσαντες που εισήχθησαν σε ανώτατες Σχολές της χώρας θα βραβεύσει με χρηματικό ποσό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 4 Ιανουαρίου στις  5:00 το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου λαμίας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με επίκαιρους ύμνους και τραγούδια η βυζαντινή χορωδία της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» υπό την διευθυνση του διευθυντού της σχολής κυρίου Ανδρέου Ιωακείμ. Με την χειρονομία αυτή η φθιωτική εκκλησία επιθυμεί να τονίσει την μεγάλη αξία της πολυτέκνου οικογενείας αλλά και να επιβραβευσει τον μόχθο των παιδιών που αγωνίζονται να μορφωθούν και να πετύχουν την εισαγωγή τους σε μια καλή σχολή. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παραστούν και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του τοπικού μας ραδιοφώνου.

(*)Την εορτή της ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου τοῦ Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος Ἐφραίμ τοῦ Θαυματουργοῦ θα πανηγυρίσει η Ιερά Μητροπολή μας την Τρίτη 3 Ἰανουαρίου. Στο ομώνυμο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου που βρίσκεται στο πνευματικό διοικητικό κέντρο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως στην συμβολή τῶν ὁδῶν Μεγάλου Ἀλεξάνδρου καί Ἀγράφων Νέας Ἄμπλιανης Λαμίας και τις δυο ημέρες θα τελεσθούν πανηγυρικές ιερές ακολουθίες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού τη Δευτέρα στίς 5:00 το απόγευμα θά τελεσθεῖ μέγας αρχιερατικός ἑσπερινός καί την Τρίτη το πρωί πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία ἱερουργοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Κατά τήν διάρκεια τῆς Θείας Λειτουργίας θά τεθεῖ προς προσκύνησιν τό τεμάχιο τοῦ ἱεροῦ λειψάνου τοῦ Μεγαλομάρτυρος Ἁγίου Ἐφραίμ τό ὁποῖο φυλάσσεται στήν Ἱερά Μητρόπολη καθώς και μία εμβάδα από το Λείψανο του Αγίου Εφραίμ το οποίο είχε προσφέρει στον Σεβασμιώτατο η Καθηγουμένη Θεοδοσία της Ιεράς Μονής του Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης. 

(*) Μόλις κυκλοφόρησε το τεύχος Νοεμβρίου Δεκεμβρίου της εφημερίδος της Ιεράς Μητροπόλεως «Φθιωτική Εκ­κλη­σιαστική Φωνή». Ξεφυλλίζοντας τις 16 σελίδες της εφημερίδος οι αναγνώστες μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τον εορτασμό προς τιμην του Αγίου Νικολάου και τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας καθώς και για την εκδήλωση τιμής που διοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων στις 6 Δεκεμβρίου με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 20 ετών αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Δημοσιεύονται στην εφημερίδα και άλλα σημαντικά εκκλησιαστικά γεγονότα όπως λεπτομέρειες από την ημερίδα της ειδικής Συνοδικής Επιτροπής γάμου και Οικογένειας στη Λαμία, τη συμμετοχή του Ποιμενάρχου μας ως εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου στους εορτασμούς Βυζαντινή Θεσσαλονίκη και τις χειροτονίες τεσσάρων νέων αμίσθων Διακόνων και ρασοφορίες νέων μοναχών. Επίσης ο αναγνώστης που θα ξεφυλλίσει τις σελίδες της εφημερίδος θα μπορέσει να ενημερωθεί και για σημαντικά ενοριακά γεγονότα. Μπορείτε να προμηθευτείτε την «Φθιωτική Εκ­κλη­σιαστική Φωνή» δωρεάν από τους Ιερούς Ναούς μας και από το βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως  «ΕΝΘΕΟΝ», στην πλατεία Πάρκου. 

 (*) Ακολουθεί  μια ανακοίνωση από το Γηροκομείο Ίδρυμα  Πετρή Στέγη Γερόντων Στυλίδος. Αύριο το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Ερμιόνης που βρίσκεται εντός του κτιρίου του Γηροκομείου. Η Θεία Λειτουργία θα τελειώσει στις 9:00 το πρωί. Όσοι επιθυμούν από τους φίλους του ιδρύματος καλούνται να προσέλθουν.

ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ     

(*) Στις ενοριακές μας ειδήσεις τώρα επανερχόμαστε στην εορτή προς τιμήν του Μεγάλου Βασιλείου και στην Ιερά Μητροπολή μας πανηγυρίζoυν την Κυριακή οι ενοριακοί Iεροί Nαοί στο Σταθμό Λιανοκλαδίου και στον Μεγαπλάτανο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού στην ενορία του Σταθμού Λιανοκλαδίου το Σάββατο στις 6:00 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Το θείο λόγο θα κηρύξει ο Γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως πατήρ Νεόφυτος Ραφαηλίδης. Την Κυριακή το πρωί θα τελεσθούν Ορθρος, Θεία Λειτουργία και δοξολογία επί τη 1η του έτους.Ακολούθως στο ενοριακό πνευματικό κέντρο θα γίνει κοπή βασιλόπιτας και θα προσφερθεί κέρασμα σε όλους.

Στην πανηγυρίζουσα ενορία του Μεγαπλατάνου το Σάββατο στις 4:30 το απόγευμα θα τελεσθεί εσπερινός με αρτοκλασία και την Κυριακή το πρωί Ορθρος, Θεία Λειτουργία αρτοκλασία, δοξολογία επί τη 1η του έτους και κοπή Βασιλόπιτας. 

 (*) Αφήνουμε τη μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου και περνάμε στη μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ του οποίου τη μνήμη θα εορτάσουμε τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου. Στην πόλη της Λαμίας θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λαμίας. Κατά τη διάρκεια του εορτασμού θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Σεραφείμ. 

(*) Την Ιερά Εικόνα των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Αταλάντης θα φιλοξενήσει η ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καλαποδίου από το Σάββατο έως τις 8 Ιανουαρίου. Η υποδοχή θα γίνει στις 4:30 το απόγευμα και εν συνεχεία θα τελεσθεί εσπερινός και Ιερά Παράκληση. Καθημερινά στον Ιερό Ναό θα τελούνται στις 5:00 οι ακολουθίες του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στους Αγίους Αναργύρους. Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου στις 7:30 το βράδυ θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία. Την Τετάρτη στις 8:30 το πρωί θα τελεσθεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Η αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος για το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων θα γίνει την Κυριακή 8 Ιανουαρίου το απόγευμα μετά την Ιερά Παράκληση που θα αρχίσει στις 3:30. 

(*) Επανερχόμαστε στην ενορία του Αγίου Βασιλείου Σταθμού Λιανοκλαδίου και η είδηση που ακολουθεί, αφορά τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων της ενορίας στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στο χριστουγεννιάτικο Μύλο στα Τρίκαλα. Οι συμμετέχοντες θα αναχωρήσουν από τον προαύλιο χώρο του Ναού στις 12:00 το μεσημέρι. Θα χορέψουν στο φεστιβάλ και θα ξεναγηθούν στον γιορτινό μύλο. Η επιστροφή στην πόλη της Λαμίας θα γίνει στις 7:00 το απόγευμα.Οσοι επιθυμούν να μετάσχουν στην εκδρομή μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον εφημέριο πατέρα Νικόλαο Καρανάσιο. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ. 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

 (*) Τη 10η συνάντηση τοπικής ιστορίας με τίτλο Αναζητώντας…τις ρίζες, θα πραγματοποιήσει  το Διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου Παράδοσης και Λαογραφίας Καμένων Βούρλων σήμερα στις 6:00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Γαλήνη στη λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στην εκδήλωση θα εκπροσωπήσει ο αρχιερατικός επίτροπος  Μενδενίτσης και Καμένων Βούρλων πατήρ Κωνσταντίνος Ρεντίφης.Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως θα ακουσθούν οι εισηγήσεις «επί Κνημίδας τόποι προιστορικοί» από τον αρχαιολόγο-ιστορικό τέχνης της εφορείας αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και ευρυτανίας κ Πέτρο Κουνούκλα.  Η εισήγηση «ποσειδώνιοι καταστροφαί. Η περίπτωση των παράλιων πόλεων της Ανατολικής Λοκρίδος κατά το σεισμό με τσουνάμι του 551μ.χ». Εισηγητής είναι ο αρχαιολόγος, θεολόγος, ιστορικός της τέχνης, διευθυντής του νομισματικού Μουσείου Αθηνών κ Γεώργιος Κακαβάς. Η τελευταία εισήγηση  με τίτλο «η πολεοδομική εξέλιξη της λουτρόπολης Καμένων Βούρλων, με άξονα τις ιαματικές της πηγές από τον τελειόφοιτο της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ Παναγιώτη Σελιτσιώτη.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...