165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1339

Ημερομηνία έκδοσης: 

Πέμπτη, 02 Νοέμβριος, 2017

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου σήμερα καί η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Αγίων και καλλινίκων μαρτύρων Ακινδύνου, Ανεμποδίστου, Αφθονίου, Ελπιδoφόρου και Πηγασίου.

Σήμερα εορτάζουμε και τη μνήμη των Αγίων Δόμνης, Δομνίνης και Κυριακής της από της Συγκλήτου Βουλής. Τη μνήμη των Αγίων Αττικού και των συστρατιωτών Αγαπίου, Ευδοξίου, Ευστρατίου, Καρτερίου, Μαρίνου, Νικοπολιτιανού, Στύρα­κος, Τωβίου και Ωκεανού. Επίσης η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Μαρκιανού, του εν τη Κύρω.

Ας δούμε τώρα ποιοι είναι οι τίτλοι των κυριοτέρων ειδήσεων

(*) Στον λαμπρό εορτασμό προς τιμήν των Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου  και στην επέτειο της  απελευθερώσεως της Αριδαίας του νομού Πέλλας από τον Τουρκικό ζυγό θα συμμετάσχει αύριο και το Σάββατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ιεράρχου κ Ιωήλ.

(*) «Στην Εκκλησία διδάσκεται  η  Ενότητα εν τη αγάπη  των μελών πιστών χριστιανών ,διότι όλοι είμαστε μέλη του σώματος του Χριστού δηλαδή της Εκκλησίας». Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην πανηγυρίζουσα ιερά μονή Αγίων Αναργύρων Αταλάντης.

(*) Τους μαθητές των πολυτέκνων οικογενειών που εισήχθησαν κατά την περσινή χρονιά στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας θα βραβευσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στο τέλος της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου λαμίας.

 (*) Στη δημιουργία παιδικής χορωδίας βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής προβαίνει η Ιερά Μητρόπολή μας και καλεί τα παδιά των κατηχητικών σχολείων να λάβουν μέρος στην ακρόαση που θα γίνει την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού κέντρου.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Στην κωμόπολη Αριδαίας του νομού Πέλλας θα μεταβεί αύριο Παρασκευή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος. Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κυρίου Ιωήλ θα μετάσχει στον λαμπρό εορτασμό προς τιμήν των Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου  και στην επέτειο της  απελευθερώσεως της Αριδαίας από τον Τουρκικό ζυγό που θα τελεσθεί στον ομώνυμο Ναό. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού αύριο στις 5:00 το απόγευμα θα γίνει υποδοχή τμήματος του Τιμίου Ξύλου και θα τελεσθεί μέγας πολυαρχιερατικός εσπερινός με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ Νικολάου,Μεγάρων και Σαλαμίνος κ Κωνσταντίνου και του οικείου Ιεράρχου κ Ιωήλ. Το Σάββατο το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο και δοξολογία επί τη απελευθερώσει της πόλεως. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και παρέλαση.

(*) Με κατάνυξη και την παρουσία πολλών προσκυνητών εορτάσθηκε χθες  η Ιερά  μνήμη των Αγίων Αναργύρων των εν Ασία στην Ιστορική, Πανηγυρίζουσα ομώνυμη Ιερά Μονή της Αταλάντης.

 Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο νέο Καθολικό της Μονής επ’ ονόματι της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας, λόγω της επικινδυνότητος του παλαιού Καθολικού, το οποίο επλήγη από τους σεισμούς του 2013, ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης π. Δημήτριο Βούλγαρη, τον Ιδιαίτερο Γραμματέα του π. Αθανάσιο Κυρίτση και τον Αρχιδιάκονό του π. Ευστάθιο Κατόπη.

Το ιερό αναλόγιο στελέχωσε χορός Μοναζουσών της Μονής με την συμμετοχή της  Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Αυγουστίνου Φλωρίνης Γερόντισσας Συγκλητικής.

 Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης μας ωμίλησε για την Ιερά μνήμη των τιμωμένων Αγίων Αναργύρων των Θαυματουργών ιατρών, προστατών της Μονής και της περιοχής της Αταλάντης  αναλύσας την αποστολική περικοπή του Αποστόλου Παύλου,  η οποία αναφερόταν στο ύμνο της αγάπης. Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε, ότι ο άνθρωπος του Θεού είναι ο άνθρωπος της αγάπης και για να λαμβάνει  κάποιος αγάπη πρέπει να δείχνει αγάπη όπως οι Άγιοι Ανάργυροι που δια της πίστεως τους στον Θεό και δια της ιατρικής τους  επιστήμης απάλυναν τον πόνο των ανθρώπων, δοξάζοντας το όνομα του Τριαδικού Θεού. Επίσης αναφερόμενος στις εορτές της Εκκλησίας μας ετόνισε ιδιαίτερα ότι στην Εκκλησία διδάσκεται  η  Ενότητα εν τη αγάπη  των μελών πιστών χριστιανών ,διότι όλοι είμαστε μέλη του σώματος του Χριστού δηλαδή της Εκκλησίας. Τελος ευχήθηκε στην Οσιωτάτη καθηγουμένη Γερόντισσα Φιλοθέη και στην αδελφότητα οι Άγιοι Ανάργυροι να προστατεύουν πάντοτε την πόλη και την Ιερά Μονή και σε όλους τους παρευρισκομένους πιστούς ευχήθηκε χρόνια πολλά προτρέποντάς τους να μένουν κοντά στην Εκκλησία και να στηρίζουν το έργο της Μονής. Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας παρετέθη εόρτιο κέρασμα προς όλους στο Αρχονταρίκι της Μονής.Φωτογραφίες από τον εορτασμό δημοσιευονται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως.

 (*) Τον ετήσιο εορτασμό της ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Πολυτέκνων Οικογενειών του νομού Φθιώτιδος την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ημέρα μνήμης των Αγίων Τερεντίου, Νεονίλης και των επτά τέκνων τους, προστατών των πολυτέκνων Οικογενειών στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου λαμίας. Στην Θεία Λειτουργία θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος και θα τελέσει την αρτοκλασία του συλλόγου. Στο τέλος του εορτασμού θα γίνει βράβευση των μαθητών των πολυτέκνων οικογενειών που πέρασαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας κατά το σχολικό έτος 2016-17, βράβευση την οποία ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια τελεί ο Ποιμενάρχης μας. Ακολούθως θα προσφερθεί καφές στο ενοριακό πνευματικό κέντρο στην οδό Σκληβανιώτου.

  (*) Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος προσκαλεί κορίτσια και αγόρια από 6 έως 15 ετών να ενταχθούν στην παιδική χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ι. Μ. Φθιώτιδος.

Η πρόσκληση αφορά παιδιά τα οποία αγαπούν την Ελληνική Μουσική, φοιτούν στα κατηχητικά σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως και χαίρονται να τραγουδούν και να ψάλλουν.

Σκοπός της χορωδίας είναι να γεμίσει τις καρδιές των παιδιών με τα ιερά γράμματα και τον πολιτισμό και να καλύπτει λειτουργικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως. Επίσης τα παιδιά με τη συμμετοχή τους θα γνωρίσουν την Βυζαντινή Μουσική και το παραδοσιακό τραγούδι και θα αναπτύξουν την ομαδικότητα και την προσφορά στο σύνολο.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η ακρόαση θα γίνει την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού - Διοικητικού Κέντρου της Ι. Μ. Φθιώτιδος (Μεγ. Αλεξάνδρου και Αγράφων).

Υπεύθυνος διδασκαλίας έχει ορισθεί ο μουσικολογιώτατος Ιεροδιάκονος Ευστάθιος Κατόπης, πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής.

 (*) Ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες της «ΚΘ Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων διά θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας».

Στην πρωινή συνεδρία των εργασιών της 31ης Οκτωβρίου προήδρευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) και την πρώτη εισήγηση πραγματοποίησε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου με θέμα: «Ψευδοδιδάσκαλοι και ψευδοπροφητείες: Διαχρονική φθορά της αλήθειας του Ευαγγελίου». Αρχικά αναφέρθηκε στα γνωρίσματα των αληθινών προφητών και κατόπιν στην προειδοποίηση του Κυρίου για τους ψευδοπροφήτες στην επί του Όρους Ομιλία. Η εισήγησή του διαρθρώθηκε σε τέσσερις ενότητες: (α) Ψευδοδιδάσκαλοι στην Παλαιστίνη μέσα από τα επαναστατικά κινήματα, όπως τους επαναστατικούς προφήτες, λαϊκούς και οραματικούς, και γνωστούς επίδοξους μεσσίες. (β) Αποκαλυπτικοί - Μεσσιανικοί προπαγανδιστές, διαφορά προφητείας και αποκαλυπτικής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η Αποκάλυψη του Ιωάννου είναι μη προφητικό βιβλίο. (γ) Διαστρέβλωση του Ιησού Χριστού, με κυρίαρχη την κίνηση ότι ο Ιησούς Χριστός αποτελεί μυθικό πρόσωπο και τη συστηματική προβολή της αρνησιθεΐας. (δ) Καταστατικές αρχές της βιβλικής πίστεως, που αποτελούν τα αντισώματα στη διαφθορά της αλήθειας του Ευαγγελίου, όπως είναι τα θέματα της δημιουργίας, της σοφίας, του θαύματος, της ελπίδας, της μετάνοιας, της εξόδου, της πίστεως κ.ά.

Ο ρόλος εν τέλει που αναλαμβάνουν οι ψευδοπροφήτες και οι ψευδομεσσίες είναι ένα είδος ακήρυκτου ανταρτοπολέμου προς την αποκαλυφθείσα αλήθεια του Ευαγγελίου, οι οποίοι - κατά κανόνα - εμφανίζονται όπου και όταν υπάρχει πολιτική υποδούλωση από ξένα έθνη και διάβρωση των θρησκευτικών, πολιτιστικών και κοινωνικοοικονομικών δομών. Έναντι αυτών οι Χριστιανοί οφείλουν να μη λυγίσουν, να μην εγκαταλείψουν ή να μειώσουν τον αγώνα τους. Το ιερό Ευαγγέλιο είναι η εκπλήρωση της προφητείας και ο Ιησούς Χριστός είναι ο μοναδικός και αληθινός Μεσσίας, το Α και το Ω, η αρχή και το τέλος, ο πρώτος και ο έσχατος, όχι μόνο κάθε αναμονής και προσδοκίας, αλλά και κάθε αποκάλυψης με την ιστορική έννοια αλλά και την εσχατολογική προοπτική. Αυτό σημαίνει ότι κέντρο της προφητείας είναι το ιστορικό παρόν, η εκπλήρωση και πραγματοποίησή της μέσα στην ιστορία. Κάθε άλλη μελλοντολογική προοπτική, εκτός του χριστολογικού κέντρου, σημαίνει παραποίηση του ευαγγελικού λόγου και της ευαγγελικής ιστορίας και - κατ’ επέκταση - αιρετική ερμηνεία της προφητείας.

Ακολούθησε η εισήγηση του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Βασιλείου Γεωργοπούλου, Επίκουρου Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. υπό τον τίτλο: «Η χιλιαστική δοξασία στις νεώτερες προτεσταντικές κινήσεις». Ο π. Βασίλειος παρουσίασε τις κυριώτερες θεωρίες περί χιλιετούς βασιλείας που υπάρχουν σε μεγάλα προτεσταντικά υποσύνολα, ανέδειξε την αντίθεσή τους προς τις θέσεις των Λουθηρανών και των Μεταρρυθμισμένων, παρουσίασε εκπροσώπους αυτών των θεωριών στον ελληνικό χώρο και επεσήμανε το αντιγραφικό περιεχόμενο αυτών των θεωριών (προχιλιαστική-μεταχιλιαστική και θεωρία των Οικονομιών).

Στη συνέχεια ο θεολόγος κ. Κωνσταντίνος Παπαχριστοδούλου, Πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Γονέων, παρουσίασε το θέμα: «Σύγχρονοι ψευδοπροφήτες». Ο ομιλητής αναφέρθηκε σε περιπτώσεις συγχρόνων ψευδοπροφητών, οι οποίοι με αστήρικτους ισχυρισμούς και διαστρεβλώνοντας τα κείμενα της Αγίας Γραφής προσπαθούν να παραπλανήσουν ακόμη και Ορθοδόξους χριστιανούς.
Η απογευματινή συνεδρία έλαβε χώρα υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλου. Ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Αυγουστίνος Μύρου, στην Εισήγησή του που είχε ως θέμα: «Ψευδοπροφητείες στα ρεύματα των Πεντηκοστιανών», ανέφερε ότι τα κινήματα των Πεντηκοστιανών, για να αποδείξουν ότι οπωσδήποτε κατέχουν δήθεν το χάρισμα της προφητείας, παραθέτουν προσωπικές μαρτυρίες των μελών τους για προβλέψεις σχετικές με τη λύση ανυπέρβλητων προβλημάτων και την εξέλιξη ιστορικών γεγονότων, και ιδιαιτέρως για τα έσχατα. Επικεντρώνουν την προσοχή τους ιδιαιτέρως στην εφευρεθείσα από αυτούς τους ιδίους “αρπαγή της Εκκλησίας”, στην εμφάνιση και κυριαρχία του Αντιχρίστου και στη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού.

Την τελευταία εισήγηση πραγματοποίησε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Χατζηαγγελίδης με θέμα: «Οι ψευδοπροφητείες των “Μαρτύρων του Ιεχωβά”». Ο ομιλητής αναφέρθηκε στις κατά καιρούς δήθεν προφητείες των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» περί της Δευτέρας Παρουσίας και περί των εσχάτων, τονίζοντας ότι η Σκοπιά καθόρισε επανειλημμένως νέες χρονολογίες για τα γεγονότα αυτά, οι οποίες ποτέ δεν επαληθεύτηκαν.

Η απογευματινή συνεδρία ολοκληρώθηκε με τις παρεμβάσεις των Εντεταλμένων των Ιερών Μητροπόλεων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο αντιαιρετικό έργο που επιτελείται στις εκκλησιαστικές περιφέρειές τους.
Χθες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνδιασκέψεως με τη σύνταξη, τη συζήτηση και την υπογραφή των Πορισμάτων. Να σας θυμίσουμε ότι την Ιερά Μητρόπολή μας εκπροσώπησε στην συνδιάσκεψη ο ιεροκήρυκας εφημέριος Αρχιμ πατήρ Δημήτριος Ζελιαναίος, αρχιερατικός επίτροπος Αταλάντης.

(*) Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη η έναρξη του διεθνούς φεστιβάλ της ομοσπονδίας συλλόγων ιεροψαλτών Ελλάδος με γενικό τίτλο βυζαντινές γιορτές 2017. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει  έως 5 Νοεμβρίου και διοργανώνεται στο θέατρο των πολιτών του δήμου Περιστερίου. Η διοργάνωση αυτού του φεστιβαλ δίνει τη δυνατότητα να προβληθεί η υποψηφιότητα της ψαλτικής τέχνης στο διεθνή κατάλογο της αυλης κληρονομιάς της ανθρωπότητος της unesco. Σήμερα Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στη σκηνή του θεάτρου θα βρεθούν οι χορωδίες του συλλόγου ιεροψαλτών Φθιωτιδος «Νικόλαος Δοχειαρίτης» υπό τη διευθυνση του πρωτοψάλτου και διευθυντού της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κυρίου Ανδρέου Ιωακείμ και η χορωδία της Ιεράς Μητροπολεως ψαλτών Κορίνθου υπό τη διευθυνση του Πρωτοψάλτου κ Αναστασίου Γκιούλη. Η εκδήλωση-συναυλία είναι αφιερωμένη σήμερα στην εκκλησία και την μεγάλη προσφορά της στο εθνος ως διασώστρια και θεματοφύλακας της αυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Μετά το πέρας της παρουσίασης των ύμνων θα λάβει χώρα βράβευση από την ομοσπονδία σε πέντε ιερείς της Ελλαδικής Εκκλησίας οι οποίοι με την προσφορά τους συνέβαλαν τα μέγιστα στην ψαλτική τέχνη. Πρόκειται για τους πατέρες Χρήστο Κυριακόπουλο, Σεραφείμ Φαράσογλου, Χρίστο Χριστοδούλου, Παναγιώτη Ιωακείμ και Λάμπρο Ανδρεάκη. Η είσοδος φυσικά στο θέατρο είναι ελευθερη σε όλους.

ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(*) Ιερά Αγρυπνία κατά το αγιορείτικο τυπικό θα τελεσθεί σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λαμίας επί τη εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου και επί τη αναμνήσει των εγκαινίων του Ιερού Ναού τον Οκτώβριο του 2010. Η Ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 8:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στη 1:00 το πρωί.

Επίσης Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου θα τελεσθεί σήμερα και  στο Ιερό Παρεκκλήσιο του  Αγίου Γεωργίου της ενορίας των Αγίων Θεοδώρων Λαμίας. Η Ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί αύριο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαμίας. Η ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

 (*) Η Ιερά Παράκληση στον Ἁγιο Εφραίμ  που τελείται κάθε Πέμπτη απόγευμα στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο  Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλάζει ώρα. Από σήμερα και κάθε Πέμπτη θα τελείται στις 4:00 το απόγευμα.  

 (*) Ιερά Παράκληση στον Άγιο και ιαματικό Παντελεήμονα τελείται κάθε Πέμπτη στις 5:00 το απόγευμα στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στο Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λαμίας στην οδό Εσλιν 22.

 (*) Το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας των Βαρδατών παραμένει ανοικτό για τους προσκυνητές και κατά τους χειμερινούς μήνες. Είναι ανοικτό κάθε Δευτέρα 3:00 το μεσημέρι με 6:00 το απόγευμα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το προσκύνημα  προσφάτως ανακαινίσθηκε εκ βάθρων.Εγινε η μαρμαρόστρωση του δαπέδου του Ναού,επιδιόρθωση πλακόστρωσης του προαύλιου χώρου, αποκάλυψη και αποκατάσταση του βράχου στη φυσική του κατάσταση, αντικατάσταση της κεραμοσκεπής, νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση, επισκευή παραθύρων και θυρών και ελαιοχρωματισμοί σε όλους τους χώρους. Μια επίσκεψη στο  ιστορικό και όμορφα ανακαινισμένο προσκύνημα θα μας ενισχύσει  πνευματικά αφού θα λάβουμε την ευλογία της Παναγίας της Προυσσιώτισας.

(*) Συνεχίζουμε με ενοριακές εκδρομές. Μονοήμερη εκδρομή στην ιερά μονή Κορώνης στη Καρδίτσα διοργανώνει η ενορία Αγίων Θεοδώρων Παρορίου το Σάββατο 4 Νοεμβρίου. Ἡ ἱστορία τῆς Ἱερᾶς Μονῆς ἀρχίζει ἀπὸ τὸν 12ο αἰώνα καὶ συγκεκριμένα ἀπὸ τὸ ἔτος  1123, ὅταν βρίσκεται μὲ θαυμαστὸ τρόπο ἡ θαυματουργὸς εἰκόνα τῆς Παναγίας τῆς Κορώνης, αἰτία τῆς ἱδρύσεως τῆς Ἱερᾶς Μονῆς. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώστε συμμετοχή στο κινητό τηλέφωνο 69 72 40 47 91.

(*) Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιήσει το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Νικολάου Μεσοχωρίου Υπάτης τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου σε δυο προσκυνήματα της Στερεάς Ελλάδος. Οι προσκυνητές θα επισκεφθούν πρώτα την ανδρώα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αλιάρτου και ακολούθως την γυναικεία ιερά μονή των Νηπίων στα Βίλια Αττικής.  Η τιμή του εισιτηρίου είναι 20 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο 69 45 33 36 89, στην κυρία Δήμητρα Παρλαβάντζα- Καστάνη.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) Ο Δήμος Λαμιέων μας προσκαλεί στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας, επί της οδού Υψηλάντη 17, που θα πραγματοποιηθούν χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα.

(*) Ο Δήμος Λαμιέων, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Λαμίας, πραγματοποιούν Ημερίδα με θέμα «Δωρεά Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεις» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων.

Παράλληλα την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο 4 Νοεμβρίου, από τις 12.00 έως τις 14.00 στην πλατεία Ελευθερίας, θα πραγματοποιηθεί δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τη Δωρεά Ιστών και Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων.Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

(*) Ο Δήμος Λαμιέων, στο πλαίσιο της Κοινωνικής του Πολιτικής, προχώρησε μετά από απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, στη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου της πράξης «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λαμιέων».

Με τη λειτουργία της δομής επιδιώκεται η παροχή στους δικαιούχους δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων. Δικαιούχοι του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι άτομα και νοικοκυριά που διαμένουν στον Δήμο Λαμιέων και τα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών, τα οποία, βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια.

Οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι, που επιθυμούν να αποκτήσουν δικαίωμα πρόσβασης στις υπηρεσίες του Κοινωνικού Φαρμακείου, καλούνται να προσέλθουν στο ισόγειο του κτιρίου του Δημαρχείου, στη διασταύρωση των οδών Φλέμινγκ και Ερυθρού Σταυρού (γραφείο 1), από σήμερα και ώρες από 10:00πμ έως 2:00 το μεσημέρι, όπου θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για τυχόν διευκρινίσεις ή περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα στελέχη του Κοινωνικού Φαρμακείου, Γραφείο 1 (στο ισόγειο του κτιρίου του Δημαρχείου), καθημερινά από τις 9:00 έως τις 17:00.

Επίσης ο Δήμος Λαμιέων, στο πλαίσιο της Κοινωνικής του Πολιτικής, προχώρησε μετά από απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Πράξης «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λαμιέων».

Τα είδη που παρέχονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι εντελώς δωρεάν και αφορούν τρόφιμα και είδη  παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής και κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης, παιχνίδια, βιβλία, cd – dvd κ.α.

Η κατάθεση των αιτήσεων ξεκινά τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου από τις 10:00π.μ. έως τις 2:00 το μεσημέρι, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που βρίσκεται στην παλαιά Δημοτική Αγορά, Όθωνος και Αγ. Νικολάου, προσκομίζοντας τα απαραίτητα  δικαιολογητικά:

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται σττο τηλέφωνο 2231351091 (από 9.00π.μ. έως 17.00).

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...