165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1361

Ημερομηνία έκδοσης: 

Πέμπτη, 07 Δεκέμβριος, 2017

Πέμπτη  7 Δεκεμβρίου σήμερα καί η εκκλησία μας εορτάζει Τη μνήμη του οσίου Αμβροσίου επισκόπου Μεδιολάνων. τη μνήμη των αγίων ενδόξων μαρτύρων Αθηνοδώρου, Ακεψιμά, Ισιδώρου και Λέοντος.

Τη μνήμη των αγίων Γαϊανού, Γάιου, Δομετίου, Νεοφύτου, Μαρτίνου, Νικολάου και Πρίσκου.Τη μνήμη των αγίων 600 μαρτύρων οι οποίοι μαρτύρησαν στην Αφρική τον 5ο αιώνα στα χρόνια του βασιλιά Ζήνωνα.Τη μνήμη ετέρων 60 πρεσβυτέρων και άλλων ορθοδόξων μαρτύρων καέντων εν τω Ναό.Τη μνήμη των οσίων Αμμούν του εν Νητρία και Γρηγορίου κτίτορος της εν Αθω ομωνύμου σεβασμιωτάτης Μονής.Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των οσίων Ιγνατίου, Ιωάννου του Ρώσου, Παύλου υποτακτικού, του εν Παρηγορία και Γερασίμου ασκητού, του εξ Ευβοίας.

 

Ας δούμε τώρα ποιοι είναι οι τίτλοι των κυριοτέρων ειδήσεων

(*) Τα σεπτά ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας εόρτασε μετά πάσης επισημότητος η Ιερά Μητρόπολή μας χθες, εορτή του Αγίου Νικολάου.Τις εγκάρδιες ευχές τους προς τον Ποιμενάρχη μας έδωσαν Ιεράρχες και κληρικοί της Εκκλησίας μας, οι άρχοντες και ο λαός της Φθιώτιδος.

 

(*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερούργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μουάνζα τελέσθηκε σήμερα στην ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Αντινίτσης επί τη εορτή του Οσίου Αμβροσίου επισκόπου Μεδιολάνων. Στον εορτασμό χοροστάτησε ο Ποιμενάρχης μας κ Νικόλαος.

(*) Την τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2017 ΣΤ ΕΣΣΟ θα τελέσει αύριο στις 10:00 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμύνης κ Πάνου Καμένου και του Αρχηγού ΓΕΣ  Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή.

(*) Το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως ΕΝΘΕΟΝ στην πλατεία Πάρκου μπορούμε να επισκεφθούμε όλες τις ημέρες του χρόνου αλλά ιδιαίτερα τις γιορτινές αυτές ημέρες για να προμηθευτούμε ωφέλιμα εορταστικά δώρα για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Από τους τίτλους περνάμε στα θέματα μας αναλυτικά

 (*) Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και χαρά εορτάσθηκε χθες στην Ιερά Μητρόπολή μας η ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος. Σε χαρμόσυνο κλίμα τελέσθηκε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου ο πολυαρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιστορικό και λαμπροφορούντα τέως Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας του αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου, βοηθού Επισκόπου του Οικουμενικού Θρόνου και καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Λαμία, τη συμμετοχή του όμορου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου και του Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου.

            Παρέστησαν δε πολλοί ιερείς και διάκονοι από την Μητρόπολή μας, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαλεσίνας Γερόντισσα Θεολογία και η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παρνασσού Γερόντισσα Ελισάβετ. Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης και πλήθος πιστών από την πόλη.

            Προ της απολύσεως του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος προσεφώνησε τους αγίους Αρχιερείς, τους άρχοντες και τον φιλόχριστο λαό του Θεού και αφού εδόξασε το όνομα του Τριαδικού Θεού και του αγίου Νικολάου για την ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και πνευματικότητα της εορτής, ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την τιμητική παρουσία τους στην πανήγυρη. Κλείνοντας παρεκάλεσε τον άγιο Αβύδου να απευθύνει τον μεστό θεολογικό του λόγο προς τους πιστούς.

            Ο Θεοφιλέστατος κ. Κύριλλος με αγιοπατερική γλαφυρότητα και θεολογική δεινότητα αναφέρθηκε στον βίο του αγίου Νικολάου και εξήρε τα διδάγματα, τα οποία εκπηγάζουν από την εορτή του αγίου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

            « Ο άγιος Νικόλαος αγαπητοί μου αδελφοί, έζησε σε δύσκολες για την Εκκλησία περιόδους και ανεδείχθη ένας μεγάλος άγιος και  σοφός Ιεράρχης της Εκκλησίας μας. Δόθηκε ολοκληρωτικά στον Χριστό, ο οποίος είναι η οδός, η ζωή και η αλήθεια. Είναι σπουδαίο και σωτήριο κατόρθωμα να έχει κάποιος για πυξίδα του τον Χριστό, να βαδίζει στην οδό Του και να πιστεύει αταλάντευτα στις πνευματικές και ηθικές αξίες της αληθινής ζωής. Σήμερα οι άνθρωποι προσπαθούν να συνάξουν όλο και περισσότερα υλικά αγαθά στην ζωή τους. Ο άγιος Νικόλαος σκόρπησε και μοίρασε όλα τα υπάρχοντά του στους φτωχούς. Εκείνη την εποχή υπήρχε μεγάλη δυστυχία, όπως και σήμερα και ο άγιος Νικόλαος έζησε ως άνθρωπος της αγάπης, της φιλανθρωπίας και της συγκατάβασης, κοπιάζοντας για την πνευματική προκοπή του ποιμνίου του. Η σεβασμία μνήμη του αγίου μας δείχνει τον δρόμο της αληθινής ζωής.

Συνεχίζοντας το κήρυγμά του ο θεοφιλέστατος κ Κύριλλος επεσήμανε..σήμερα εορτάζει ο Ποιμενάρχης σας ο πνευματικός σας πατέρας, αυτός που με σοφία, αρετή, αγάπη και φρόνηση επιτελεί ακοπίαστα επί 21 έτη  ποιμαντικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό και εκκλησιαστικό  έργο. Πρωτίστως όμως επιτελεί πνευματικό έργο εργαζόμενος καθημερινά για να μας δείχνει τον δρόμο για την Βασιλεία του Θεού.  Θεωρώ ότι η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου στον τόπο μας είναι μια ευλογία Θεού.

            Εύχομαι Σεβασμιώτατε ο Κύριος δια πρεσβειών του προστάτου σας, τιμωμένου αγίου Νικολάου να σας χαρίζει έτη πολλά, υγιή και καλλίκαρπα για να συνεχίσετε να διακονείτε αυτό τον ευλογημένο και ηρωικό λαό».

            Αμέσως μετά την απόλυση του Εσπερινού το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού, παρέθεσε κέρασμα στο παρακείμενο πνευματικό κέντρο  προς τους αγίους Αρχιερείς, τον ιερό κλήρό και τον λαό, στο οποίο ο Ποιμενάρχης μας εδέχθη τις ευχές απάντων των παρευρισκομένων.

            Κατά την διάρκεια του κεράσματος αφίχθη στο Ναό και το πνευματικό τέκνο του Σεβασμιωτάτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζα κ. Ιερώνυμος, ο οποίος προσήλθε στην πόλη μας για την εορτή του Σεβασμιωτάτου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας  δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή πολλών ιερέων και διακόνων εντοπίων και  από άλλες Μητροπόλεις, των αρχόντων και εκατοντάδων πιστών, οι οποίοι καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας προσήρχοντο τόσο στον Ιερό Ναό όσο και στο Μητροπολιτικό Μέγαρο για να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη μας τα έτη πολλά!

            Της λαμπρής Θείας Λειτουργίας προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος συμμετεχόντων: του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μουάνζα κ. Ιερωνύμου, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του Γέροντος του εν Ευβοία πατρός Γαβριήλ Εμμανουϊλίδη, του Διευθυντού του Οικοτροφείου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών. πατρός Αγαθαγγέλου Κόκλα, του π. Χριστοφόρου Δημοπούλου,  του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος π. Γερμανού Γιαντσίδη, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων π. Σεραφείμ Μαργαρίτη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Νεοφύτου Ραφαηλίδη, του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Ανθίμου Νεραντζή καθώς κι’ άλλων ιερέων και των  διακόνων, συνπροσευχομένων της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Παναγίας Δαμάστας Γερόντισσας Ιωάννας με σύσσωμη την αδελφότητα, της Οσιωτάτης Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής αγίου Γεωργίου Μύλων Γερόντισσας Θεοπίστης με μέλη της αδελφότητος, της Οσιωτάτης Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών Γερόντισσας Ειρήνης, της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Σπαρτιάς Γερόντισσας Χριστονύμφης και αντιπροσωπείας μοναζουσών της Ιεράς μονής Αγίων Αναργύρων Αταλάντης.

            Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Βαρθολομαίου Κάσση.

            Ο νεοχειροτονούμενος στη σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στο υπερμέγιστο  ύψος της ιερωσύνης και ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την πατρική αγάπη και την στήριξη που του παρέχει από μικρό παιδί, τον πνευματικό του πατέρα π. Νικόλαο Κατσαρέλη για την πνευματική καθοδήγηση, τους γονείς και συγγενείς του και όλους εκείνους που τον στηρίζουν στην απόφασή του αυτή.            Αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τον π. Βαρθολομαίο να έχει ως πρότυπό του τον μέγα Ιεράρχη άγιο Νικόλαο, ο οποίος είναι κανόνας πίστεως, εικόνα πραότητος και εγκρατείας διδάσκαλος. Ευχήθηκε δε να τον οπλίσει ο Θεός με δύναμη ,διότι θα επιτελεί την διακονία του Θείου Λόγου περιερχόμενος τα χωριά και τις πόλεις της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας κηρύττοντας τον Λόγο του Ευαγγελίου στους πιστούς.            Ακολούθησε σε κλίμα συγκίνησης η χειροτονία του π. Βαρθολομαίου του κλήρου και του λαού αναφωνούντων το Άξιος! Ενώ προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης μας προεχείρησε τον .Βαρθολομαίο Αρχιμανδρίτη.

            Εις το τέλος της Θείας Λειτουργίας απηύθυνε τις εγκάρδιες ευχές του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζα κ. Ιερώνυμος ευχαριστώντας συγκινημένος τον Ποιμενάρχη μας και τον ευλογημένο λαό της Μητροπόλεως μας για την στήριξη που παρέχουν στην Ιερά Μητρόπολή του και στο ποίμνιό του με την ολοκλήρωση του Καθεδρικού Ναού προς τιμήν του αγίου Νικολάου αλλά και με την ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου παραπλεύρως του Ναού, το οποίο θα ανεγερθεί εξ ολοκλήρου από την Μητρόπολή μας και θα αποτελέσει ευλογία και ανάσα  για τους πιστούς της Μητροπόλεως του και του οποίου τα σχέδια θα δημοσιευθούν σύντομα.

            Εν συνεχεία εκ μέρους του ιερού κλήρου, των αρχόντων και του λαού ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης ανεφώνησε ευχετήριο λόγο ευλαβείας ευχόμενος στον Σεβασμιώτατο έτη πολλά, υγιή και πολύκαρπα.            Αμέσως μετά ο Σεβασμιωτάτος εις ένδειξιν τιμής επέδωσε το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως στον εορτάζοντα Δήμαρχο Λαμιέων κ. Νικόλαο Σταυρογιάννη τιμώντας εν τω προσώπω του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου για το ουσιαστικό και αθόρυβο έργο που επιτελούν προς όφελος των δημοτών και για την παραχώρηση την οποία απεφάσισε προ ολίγων ημερών  σύσσωμο το Συμβούλιο προς την Μητρόπολή μας, ενός οικοπέδου απέναντι από το Πνευματικό – Διοικητικό Κέντρο στο οποίο θα ανεγερθεί το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως.Ας ακούσουμε το ηχητικό απόσπασμα…..Μόλις ακούσαμε τις ευχές και ευχαριστίες του Σεβ Μητρ μας προς τον Δήμαρχο Λαμιέων.

            Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός  Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος κ. Νικόλαος Γεωργακόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος Αστέριος Ματζιώκας, ο Λιμενάρχης Στυλίδος Πλωτάρχης Στέφανος Καλαμίδας, ο Διοικητής της 695 ΑΒΠ Αυλακίου Συνταγματάρχης Δημήτριος Νικολάου, ο τ. Νομάρχης Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Χειμάρας και η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή.

            Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας εδέχθη τις ευχές του κλήρου, των αρχόντων και του ευσεβούς λαού έως τις 1:00 το μεσημέρι.

            Στην συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας παρέθεσε εόρτιο γεύμα στο Πνευματικό κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού για τους άρχοντες, τον κλήρο και τους συνεργάτες του, στο οποίο παρεκάθησε και ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελό του πατέρα Νύφων Καψάλη, ο οποίος επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για να του ευχηθεί.

            Το απόγευμα επισκέφθηκαν τον Ποιμενάρχη μας προκειμένου να του ευχηθούν,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, πολλοί ιερείς και πιστοί της πόλεως.

            Ευχάριστη έκπληξη δε προκάλεσε η Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων, η οποία με την καθοδήγηση του Αρχιμουσικού κ. Δημητρίου Μαντά παιάνισε τη φήμη του Σεβασμιωτάτου και άλλα μουσικά σύνολα, συνθέσεις του κ. Μαντά, τους οποίους ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε συγκινημένος και τους ευχήθηκε να έχουν πλουσία την ευλογία του Θεού στην ζωή τους για δύναμη και πρόοδο, ώστε να συνεχίζουν να αποτελούν το καμάρι της πόλεως μας.Φωτογραφίες από τα ονομαστήρια του Σεβ Μητρ μας δημοσιευονται στην ιστοσελίδα της Ι Μ και σε άλλα εκκλησιαστικά πρακτορεία ηλεκτρονικών ειδήσεων.

(*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα στην ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Αντινίτσης επί τη εορτή του Οσίου Αμβροσίου επισκόπου Μεδιολάνων, ημέρα κατά οποία άγει τα ονομαστήριά του ο υπευθυνος του μοναστηριού Αρχιμ πατήρ Αμβρόσιος Αναστασίου. Στην θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζα κ Ιερώνυμος και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος. Μαζί με τον Αγιο Μουάνζα συλλειτούργησαν ο εορτάζων πατήρ Αμβρόσιος, ο νεοχειροτονούμενος ιεροκήρυκας Αρχιμ πατήρ Βαρθολομαίος Κάσσης και άλλοι ιερείς και διάκονοι της Μητροπόλεώς μας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας το λόγο πήρε ο πατήρ Αμβρόσιος ο οποίος στην σύντομη προσφωνησή του ευχαρίστησε τους δυο Αρχιερείς για την παρουσία τους και ευχήθηκε οι σήμερα τιμώμενοι Αγιοι να τους ενισχύουν στο έργο τους. Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος κ Ιερώνυμος εξέφρασε τη χαρά του που για πρώτη φορά επισκέφθηκε το μοναστήρι της Παναγίας Αντίνιτσας και ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα. Μετά τη Θεία Λειτουργία η αδελφότητα του μοναστηριού προσέφερε στο αρχονταρίκι κέρασμα σε όλους.Να προσθέσουμε ακόμα ότι στην αρχιερατική θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λαμιέων κ Νικόλαος Σταυρογιάννης και πιστοί από την ευρύτερη περιοχή και την πόλη της Λαμίας.

(*) Το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου θα επισκεφθεί αύριο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προσκεκλημένος του Διοικητού Ταξιάρχου Βασιλείου Μπέλλου προκειμένου να τελέσει στις 10 το πρωί την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2017 ΣΤ Εκπαιδευτικής Σειράς Στρατευσίμων Οπλιτών.Στην ορκωμοσία θα παραβρεθούν ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ Πάνος Καμένος και ο Αρχηγός ΓΕΣ  Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

 (*) Ανάμεσα στα πολλά βιβλιοπωλεία που λειτουργούν στην πόλη της Λαμίας, η Ιερά Μητρόπολη λειτουργεί το δικό της βιβλιοπωλείο με σκοπό την ορθή ενημέρωση, πνευματική κατάρτιση και προκοπή όλων μας. Στό Ένθεον θα βρείτε βιβλία παιδικά, νεανικά, πνευματικά, θεολογικά, μουσικά, διηγήματα, βίους αγίων, cd και dvd.  Πλούσια συλλογή εορταστικών παιδικών βιβλίων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχροννιά. Το ημερολόγιο τσέπης του 2018 αφιερωμένο στους αειμνήστους Μητροπολίτες Φθιώτιδος, το ημερόλογιο τοίχου του νέου έτους και τα δίπτυχα του 2018 για τις ενορίες μας. Επίσης εικονογραφημένα χει­ρο­ποίητα δίπτυ­χα-εικόνες, και πολλά αξιόλογα  βιβλία, οι καλλίτεροι φίλοι του ανθρώπου και τα καλύτερα δώρα για τις γιορτινές ημέρες.Το ΕΝΘΕΟΝ βρίσκεται στην συμβολή των οδών Σατωβριάνδου και Χατζοπούλου στην πλατεία πάρκου και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 22310 36204.

 ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ                           

 

 

 (*) Ο Αγιορείτης Ιερομόναχος π. Ιωαννίκιος Καυσοκαλυβίτης εξομολογεί έως την Κυριακή 10 του μηνός στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας από τις 9:00 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι και από τις 4:00 έως τις 7:00 το απόγευμα.

 

(*) Η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία της Παρασκευής για την πόλη της Λαμίας θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Aγίου Γεωργίου Νέας Αμπλιανής. Η ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

 

(*) Την Ιερά Εικόνα της Αγίας Παρασκευής από τον ομώνυμο Ιερό Ναό Γουλεμίου φιλοξενούν από το Σάββατο οι κάτοικοι της Αταλάντης, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Η ιερά εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών έως την Κυριακή  10 Δεκεμβρίου. Καθημερινά τελείται το πρωί Θεία Λειτουργία και στις 5:00 το απόγευμα Ιερά Παράκληση στην Aγία Παρασκευή. Επίσης σήμερα θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στις 9:00 το βράδυ.

 

(*) Στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ τελείται Ιερά Παράκληση στον Αγιο και θαυματουργό μεγαλομάρτυρα κάθε Πέμπτη στις 4:00 το απόγευμα. Το Παρεκκλήσιο βρίσκεται στο  Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

 

(*) Ιερά Παράκληση στον Άγιο και ιαματικό Παντελεήμονα τελείται κάθε Πέμπτη στις 5:00 το απόγευμα στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στο Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λαμίας στην οδό Εσλιν 22.

 

 (*) Η Ενορία της Αγίας Σοφίας Λαμίας την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε μοναστήρι της Φθιώτιδος και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας Λοκρίδος. Η ιστορική αυτή Μονή έχει πανοραμική θέα πρός τον Οπούντιο κόλπο και ο επισκέπτης απολαμβάνει την ψυχική γαλήνη και την ομορφιά του τοπίου. Στο μοναστήρι μεταξύ άλλων φυλάσσεται τεμάχιο ιερού λειψάνου του Οσίου Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου, προστάτου των καρκινοπαθών. Οι συμμετέχοντες θα αναχωρήσουν από το Ναό το μεσημέρι και αφού ξεναγηθούν στο όμορφο αυτό μοναστήρι της Λοκρίδος θα τελέσουν δέηση υπερ υγείας και ενισχύσεως των προσκυνητών. Για δηλώσεις καλέστε στα τηλέφωνα 2231038708 και 6978190392.

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ο Δήμος Λαμιέων μας προσκαλεί αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου  στις 7.30 το απόγευμα, στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Πάρκου. Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου θα συνοδευτεί από πρόγραμμα με ποικίλες εκδηλώσεις.

Συμμετέχουν:

ü Η Φιλαρμονική του Δήμου  Λαμιέων,

ü Τα παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Λαμιέων με Χριστουγεννιάτικη χορογραφία,

ü Η Χορωδία του 6ου Γυμνασίου.

Θα ακολουθήσει συναυλία.

 

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο.

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...