165

Ραδιοφωνικά Δελτία Ειδήσεων-226-05.02.2013

Εκτυπώσιμη μορφή

Αριθμός δελτίου: 

226

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τρίτη, 05 Φεβρουάριος, 2013

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη της Αγίας μάρτυρος Αγάθης της παρθένου.

Τη μνήμη του Αγίου νέομάρτυρος Αντωνίου του Αθηναίου ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1774.

Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Οσίων πατέρων ημών Πολυεύκτου Πατριάρχου Κων/πόλεως και Θεοδοσίου, του εν Σκοπέλω.

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ.

(*) Με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος σχολιάζει την απουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν διάφοροι φορείς για την μεταφορά του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος.

(*) Την εσπερινή του ομιλία θα πραγματοποιήσει αύριο στις 6:00 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(*) Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή οι εξετάσεις προόδου στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός».

(*) Κανονικά συνεχίζονται τα μαθήματα στο Σχολείο Ενισχυτικής Διδασκαλίας που λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων Λαμίας.

(*) Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί σήμερα στις 8:00 το βράδυ στην Ιερά Μονή της Παναγίας Δαμάστας επί τη μνήμη του Αγίου Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Μεγάλου.

(*) Τη μνήμη του Αγίου Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου θα εορτάσει η εκκλησία μας την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου. Τη μνήμη του θα τιμήσουν ιδιαίτερα οι Ιερές Μονές Αγίας Τριάδος Τραγάνας και Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος στην οποία σχολιάζει την απουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν διάφοροι φορείς για την μεταφορά του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής.. Κληρικοί και Λαϊκοί της Φθιώτιδος, ενεργά μέλη της τοπικής μας Εκκλησίας, ερωτούν τον υπεύθυνο που συνεκάλεσε τους φορείς της Φθιώτιδος σε σύσκεψη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου και της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της σχεδιαζόμενης μεταφοράς του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος, με ποιο σκεπτικό παρ’ ότι είχε υποχρέωση εξήρεσε και εξακολουθεί να θεωρεί περιττή από την προγραμματιζόμενη επίσκεψη στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, την παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως, που είναι και ο μεγαλύτερος και αξιότερος φορέας της περιοχής;

Παράδειγμα προς μίμησιν και για την Φθιώτιδα ας είναι η γειτονική μας Βοιωτία. Για το θέμα αυτό παρεχώρησε σχετική συνέντευξη σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος στον ραδιοφωνικό Σταθμό star κεντικής Ελλάδος και στη δημοσιογράφο Ολγα Λαθύρη.

(*) Αύριο όπως κάθε Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εσπερινή ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας από τις 6:00 έως τις 7:00 το απόγευμα. Στην ομιλία ερμηνεύει και θα αναλύει το 19ο κεφάλαιο του κατά Λουκάν Ευαγγελίου στη βάση των σύγχρονων θεολογικών δεδομένων αλλά και της εμπειρίας των Πατέρων της Εκκλησίας. Της ομιλίας προηγείται Ιερά Παράκληση στη Υπεραγία Θεοτόκο.

(*) Περνάμε σε άλλες ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Εξετάσεις προόδου διεξήχθηκαν την περασμένη Παρασκευή στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανός ο Μελωδός.

(*) Η ειδική συνοδική επιτροπή γυναικείων θεμάτων θα πραγματοποιήσει επιστημονική ημερίδα με θέμα « η Γυναίκα μπροστά στις προκλήσεις της κοινωνικοοικονομικής κρίσης» το Σάββατο 2 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Την Ιερά Μητροπολή μας στην συνδιάσκεψη θα εκπροσωπήσει η κ Χριστινα Κουτκια, συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Αναλυτικά για το πρόγραμμα της ημερίδος θα σας ενημερώσουμε σε επόμενο δελτίο μας.

(*) Κανονικά συνεχίζονται τα μαθήματα στο Σχολείο Ενισχυτικής Διδασκαλίας που λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων Λαμίας. Στο σχολείο αυτό λειτουργούν τμήμα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας σε ειδικές ομάδες όπως παιδιά αλλοδαπών, τμήμα ενισχυτικής διδασκαλίας και τμήμα εκμάθησης της Αγγλικής και Γαλλικής Γλώσσας. Στό συγκεκριμένο Σχολείο φοιτούν εντελώς δω­ρε­άν 55 μα­θη­τές, όπου μέ τήν μέριμνα της υπευθύνου κ. Χριστίνας Κουτκιά τ. προϊσταμένης του γραφείου της Α/θμίου Ἐκπαιδεύσεως καί μέ τήν ενεργό βοή­θει­α 30 έμπειρων δασκάλων προσφέρουν στά παιδιά γνώσεις στά μαθήματα όλων των τάξεων του Δημοτικού, καθώς καί σε ξένες γλώσσες. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε μέρα κατά τις ώρες 5:00 με 6:00 το απόγευμα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αυτές τις ώρες να δηλώσουν συμμετοχή στην υπεύθυνη των μαθημάτων κ Χριστίνα Κουτκιά.

Συνεχίζουμε με τις ειδήσεις που μας έρχονται από τις ενορίες και από τα μοναστήρια μας.

(*) Η Ιερά Μονή της Παναγίας Δαμάστας θα εορτάσει τη μνήμη του Αγίου φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Μεγάλου με Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί σήμερα στο καθολικό της Μονής. Η Ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 8 το βράδυ και θα διαρκέσει έως τις 2 το πρωί. Στις Ιερές Ακολουθίες θα ψάλλουν οι αδελφές του Μοναστηριού. Μετά τη Θεία Λειτουργία οι αδελφές και οι εκκλησιαζόμενοι θα ευχηθούν στον εορτάζοντα πνευματικό της Μονής πατέρα Φώτιο για την ονομαστική του εορτή. Να προσθέσουμε στην είδηση ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ νικόλαος σήμερα το πρωί μετέβη στο μοναστήρι προκειμένου να ευχηθεί προεορτίως στον πατέρα Φώτιο.

(*) Τη μνήμη του Οσίου Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου θα εορτάσει η Εκκλησία μας την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου.

Στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας θα τελεσθεί αύριο Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου το βράδυ Ιερά Αγρυπνία και θα τεθεί προς προσκύνηση, Ιερό Λείψανο του Οσίου Παρθενίου. Η ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 8:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 3:00 το πρωί. Κατά τη διάρκεια της νυχτερινής Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση υπερ θείας βοηθείας, υγείας και ενισχύσεως των ασθενούντων αδελφών. Στο τέλος θα προσφερθεί εόρτιο κέρασμα στο αρχονταρίκι του μοναστηριού.

Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος φυλάσσεται απότμημα της κάρας του Οσίου Παρθενίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού αύριο στις 6:00 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα. Την Πέμπτη το πρωί θα τελεσθεί Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία. Σας θυμίζουμε ότι ο Όσιος Παρθένιος είναι προστάτης των καρκινοπαθών και των ατόμων που πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα.

(*) Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου μεγα­λο­μάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου. Λόγω της εορτής, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεο­δώρων Λαμίας θα τε­λεσθεί Ιερά Αγρυπνία την Πέμπτη 7 του μηνός στις 9:00 το βράδυ. Ο εορτασμός θα αρχίσει με την ακολουθία του εσπερινού με αρτοκλασία και εν συνεχεία θα τελεσθούν Ορθρος και Θεία Λειτουργία.

(*) Η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία της Παρασκευής για την πόλη της Λαμίας θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Aγίου Ευαγγελιστού Λουκά, πολιούχου Λαμίας. Η ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Ενοριακή σύναξη νέων πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στις 7:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαμίας υπό την ευθύνη του Στρατιωτικού και Θεολόγου κυρίου Χρήστου Βάρσου. Κατά την διάρκεια της συνάξεως αναπτύσσονται διάφορα θεολογικά και επίκαιρα θέματα.

(*) Μαθήματα χορωδιακού τραγουδιού παραδίδονται κάθε Τρίτη στις 6:00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Κων/νου και Ελένης στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος. Τα μαθήματα παραδίδει ο μουσικός όμιλος Ορφέας και τα παρακολουθούν 35 ενδιαφερόμενοι.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας με σκοπό την προβολή της τοπικής Ιστορίας, παρουσίασε τις Ερευνητικές Εργασίες των μαθητών της Α και Β Λυκείου σήμερα το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου. Θέμα της εργασίας των μαθητών της Α Λυκείου είναι « η μάχη των Θερμοπυλών και η αναπαραγωγή της στην Τέχνη και τη Λογοτεχνία» και των μαθητών της Β Λυκείου « Θερμοπύλες Γεωθερμικές δυνατότητες και ανάπτυξη ιαματικού τουρισμού».Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα σας δώσουμε στο αυριανό μας δελτίο.

Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness