165

Ραδιοφωνικά Δελτία Ειδήσεων-227-06.02.2013

Εκτυπώσιμη μορφή

Αριθμός δελτίου: 

227

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τετάρτη, 06 Φεβρουάριος, 2013

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου ισαποστόλου και ομολογητού Φωτίου Πατριάρχου Κων/πόλεως, του Μεγάλου. Σήμερα εορτάζουμε και τη μνήμη του αποστολικού πατρός ημών Βουκόλου επισκόπου Σμύρνης και του Αγίου Αμάνδου του Βέλγου.

Τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Φαύστης και των συν αυτή Ευιλασίου και Μαξίμου.

Τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Ιουλιανού του ιατρού, Σιλουανού του εν Εμέση.

Τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Φαύστου και Βασιλείου του εν τοις Δαρείου, Νικηφόρου και Περγέτου.

Η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Οσίων Απρίωνος επισκόπου Κύπρου, Βαρσανουφίου, Ιωάννου του επικαλουμένου προφήτου, Ιωάννου του εν Λυκώ και Ιακώβου.

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ.

(*) Την ανάλυση και ερμηνεία του 19ου κεφαλαίου του κατά Λουκάν Ευαγγελίου θα συνεχίσει σήμερα στις 6:00 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(*) Τη μνήμη του Αγίου Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου θα εορτάσει αύριο η εκκλησία μας και τη μνήμη του θα τιμήσουν ιδιαίτερα οι Ιερές Μονές Αγίας Τριάδος Τραγάνας και Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος.

(*) Την Ιερά Εικόνα της Αγίας Παρασκευής Γουλεμίου θα φιλοξενεί η ενορία του Αγίου Νικολάου Τραγάνας από σήμερα έως την Κυριακή.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Στην Ιερά Μονή της Παναγίας Δαμάστας μετέβη χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος. Λόγος της επισκέψεώς του ήταν να ευχηθεί προεορτίως στον πατέρα Φώτιο, πνευματικό του μοναστηριού για την ονομαστική του εορτή. Ο πατήρ Φώτιος εγκαταβιοί τα τελευταία χρόνια στο μοναστήρι λόγω της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του και της προχωρημένης ηλικίας του. Επίσης χθες το βράδυ στην Ιερά Μονή της Παναγίας Δαμάστας τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Μεγάλου. Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλαν οι αδελφές του Μοναστηριού. Μετά τη Θεία Λειτουργία οι αδελφές και οι εκκλησιαζόμενοι ευχήθηκαν στον εορτάζοντα πνευματικό της Μονής πατέρα Φώτιο για την εορτή του.

(*) Την καθιερωμένη εσπερινή του ομιλία θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος από τις 6:00 έως τις 7:00 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Στην ομιλία του ερμηνεύει και αναλύει το 19ο κεφάλαιο του κατά Λουκάν Ευαγγελίου στη βάση των σύγχρονων θεολογικών δεδομένων αλλά και της εμπειρίας των Πατέρων της Εκκλησίας. Της ομιλίας προηγείται Ιερά Παράκληση στη Υπεραγία Θεοτόκο. Για όσους επιθυμούν να ακούσουν το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και δεν μπορούν λόγω εργασίας ή αποστάσεως,το κήρυγμα μεταδίδεται απ’ευθείας από τις συχνότητες του τοπικού μας ραδιοφώνου, αλλά καί αύριο Πέμπτη, στίς 11:00 τό πρωί.

(*) Περνάμε σε άλλες ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Εγκύκλιο Σημείωμα απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος προς τους εφημερίους της Ιεράς Μητροπόλεως σχετικά με την ηλεκτρονική απογραφή και θεώρηση βιβλιαρίων ασφαλισμένων στον ΟΠΑΔ. Στην εγκύκλιο ο Ποιμενάρχης μας αναφέρει τα εξής…Σύμφωνα μέ ἀπόφαση τοῦ Ὀργανισμοῦ Περίθαλψης Ἀσφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) ὅλοι οἱ ἐν ἐνεργείᾳ Κληρικοί καί τά ἀνήλικα προ­στατευόμενα τέκνα τους θά πρέπει, τό συντομότερο δυνατό, νά ἀπογραφοῦν ἠλεκτρονικῶς στήν Ἱερά Μητρόπολη, ἐνῶ οἱ πρεσβυτέρες καί τά ἐνήλικα προστατευόμενα τέκνα τους θά πρέπει νά ἀπογραφοῦν στά Γραφεῖα τοῦ ΟΠΑΔ, στή Λαμία (ὁδός Βύρωνος 28 –το τηλέφωνο είναι 22310.44011. Οἱ κάτοχοι βιβλιαρίων, πού δέν θά τά θεωρήσουν ἠλεκτρονικά, δέν θά θεω­ροῦνται ἀσφαλισμένοι καί θά χάνουν τό ἀσφαλιστικό τους δικαίω­μα.

Στη συνέχεια της Εγκυκλιου ο Ποιμενάρχης μας ενημερώνει τους εφημερίους ότι γιά τή ἀπογραφή τους στήν ἱερά Μητρό­πολη θά πρέπει πρῶτα νά συννενοειθούν μέ τήν Γραμματεία, ὥστε νά κλεισθεῖ συγκεκριμένη ἡμέρα καί ὥρα γιά τήν πρόσβαση στήν ἠλεκτρονική ἐφαρμογή. Μαζί τους θά πρέπει νά ἔχουν ἐκτός ἀπό τό Βιβλιάριό τους, τήν Ταυτότητά τους καί τό τραπεζικό βιβλιάριο Μισθοδοσίας τους, γιά τήν ἐξακρίβωση ἀριθμοῦ IBAN αιμπάν ο οποίος (ἀπαιτεῖται γιά τήν ἀπόδοση ποσῶν πού ζητᾶ ὁ ἀσφαλισμένος μετά ἀπό ἐξετάσεις κ.λπ.). Ἐπίσης, χρειάζεται ὁ ἀριθμός Α.Μ.Κ.Α. καί ὁ Α.Φ.Μ..

Γιά τή ἀπογραφή στήν ὑπηρεσία τοῦ Ο.Π.Α.Δ., τῶν Συζύγων τῶν Ἱερέων, χρειάζεται νά ἔχει μαζί της ἡ Πρεσβυτέρα, ἐκτός ἀπό τά βιβλιάρια ὑγείας, ὑπεύθυνη δήλωση καί Ἀντίγραφο φορολογικῆς δηλώσεως Ε1 τοῦ ἄμεσα ἀσφαλισμένου. Γιά τά τέκνα ἄνω τῶν 18 ἐτῶν μέχρι καί 26 ἐτῶν, ἐκτός ἀπό ταυτότητα, ὑπεύθυνη δήλωση καί Ἀντίγραφο φορολογικῆς δηλώσεως Ε1 τοῦ ἄμεσα ἀσφαλισμένου, ἀπαιτεῖται ἐπιπλέον Βεβαίωση Σπουδῶν.

(*) Παράλληλα με την Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, λειτουργεί στο ίδιο κτίριο και η Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία η οποία φιλοξενεί φέτος 26 μαθητές από διάφορες Ιερές Μητροπόλεις.Την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας της εστίας έχει ο γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως κ Τριαντάφυλλος Μπολτέτσος διδάκτωρ Θεολογίας σε συνεργασία πάντα με την διευθύντρια της σχολής κ Παναγιώτα Παπακώστα. Το καθημερινό πρόγραμμα των μαθητών όπως είναι φυσικό περιλαμβάνει και λατρευτικές ακολουθίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε πρωί στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού της Εκκλησιαστικής Εστίας Λαμίας τελείται η ακολουθία του Ορθρου από τις 7:15 έως τις 7:45. Το απόγευμα στις 6:00 τελείται η ακολουθία του εσπερινού και κάθε Τετάρτη η ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο. Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη η ακολουθία του απόδείπνου στις 8:30 το βράδυ. Κάθε Πέμπτη τελείται Ορθρος και Θεία Λειτουργία από τις 7:00 έως τις 8:50 (εννέα παρά δέκα) το πρωί από διαφορετικό κάθε φορά Ιερέα. Στον εκκλησιασμό εκτός από τους μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου μπορούν να μετέχουν και όποιοι άλλοι επιθυμούν. Επίσης μετά από επιθυμία των μαθητών του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου, στην Σχολή παραδίδονται και μαθήματα χορού κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 6:30 μετά την ακολουθία του εσπερινού. Δάσκαλος είναι μαθητής της Σχολής ο οποίος έχει παρακολουθήσει τη Σχολή χορού της Δώρας Στράτου.

Συνεχίζουμε το δελτίο μας με την είδηση που αναφέρεται στον αυριανό εορτασμό της μνήμης του Οσίου Παρθενίου.

(*) Τη μνήμη του Οσίου Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου θα εορτάσει αύριο η Εκκλησία μας και στην Ιερά Μητροπολή μας τη μνήμη του Οσίου Παρθενίου θα τιμήσουν ιδιαίτερα οι Ιερές Μονές Αγίας Τριάδος Τραγάνας και Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος.

Στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας θα τελεσθεί αύριο Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου το βράδυ Ιερά Αγρυπνία και θα τεθεί προς προσκύνηση, Ιερό Λείψανο του Οσίου Παρθενίου. Η ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 8:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 3:00 το πρωί. Κατά τη διάρκεια της νυχτερινής Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση υπερ θείας βοηθείας, υγείας και ενισχύσεως των ασθενούντων αδελφών. Στο τέλος θα προσφερθεί εόρτιο κέρασμα στο αρχονταρίκι του μοναστηριού.

Όπως σας αναφέραμε στην αρχή της είδησης τη μνήμη του Οσίου παρθενίου θα τιμήσει αύριο και η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος φυλάσσεται απότμημα της κάρας του Οσίου Παρθενίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού αύριο στις 6:00 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα. Την Πέμπτη το πρωί θα τελεσθεί Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία. Σας θυμίζουμε ότι ο Όσιος Παρθένιος είναι προστάτης των καρκινοπαθών και των ατόμων που πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(*) Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου μεγα­λο­μάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου. Λόγω της εορτής, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεο­δώρων Λαμίας θα τε­λεσθεί Ιερά Αγρυπνία αύριο στις 9:00 το βράδυ. Ο εορτασμός θα αρχίσει με την ακολουθία του εσπερινού με αρτοκλασία και εν συνεχεία θα τελεσθούν Ορθρος και Θεία Λειτουργία.

(*)Την Ιερά Εικόνα της Αγίας Παρασκευής Γουλεμίου θα φιλοξενεί από σήμερα η ενορία του Αγίου Νικολάου Τραγάνας η οποία θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών έως την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου. Η υποδοχή θα γίνει σήμερα στις 5:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό και ακολούθως θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση. Επίσης η ενορία του Αγίου Νικολάου Τραγάνας θα τελέσει πανηγυρική Θεία Λειτουργία την Παρασκευή επί τη αναμνήση των εγκαινίων του ενοριακού Ιερού Ναού στις 8 Φεβρουαρίου του 2009. Ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία θα αρχίσει αύριο στις 5:30 το απόγευμα. Το θείο λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμ. πατέρας Δημήτριος Ζελιαναίος, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως. Την Παρασκευή στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Τραγάνας θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στις 9:00 το βράδυ.

(*) Η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία της Παρασκευής για την πόλη της Λαμίας θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Aγίου Ευαγγελιστού Λουκά, πολιούχου Λαμίας. Η ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Ιερά Παράκληση στον Ἁγιο Εφραίμ θα τελεσθεί αύριο στις 4:00 το απόγευμα, στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

(*) Ενοριακή σύναξη νέων πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στις 7:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαμίας υπό την ευθύνη του Στρατιωτικού και Θεολόγου κυρίου Χρήστου Βάρσου. Κατά την διάρκεια της συνάξεως αναπτύσσονται διάφορα θεολογικά και επίκαιρα θέματα. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας με σκοπό την προβολή της τοπικής Ιστορίας. Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως παρουσιάστηκαν οι Ερευνητικές Εργασίες των μαθητών της Α και Β Λυκείου. Θέμα της εργασίας των μαθητών της Α Λυκείου ήταν « η μάχη των Θερμοπυλών και η αναπαραγωγή της στην Τέχνη και τη Λογοτεχνία» και των μαθητών της Β Λυκείου « Θερμοπύλες Γεωθερμικές δυνατότητες και ανάπτυξη ιαματικού τουρισμού».Στην εκδήλωση παρέστησαν Σχολικοί Σύμβουλοι, η κυρία Γεωργία Ραφτοπούλου, αντιδήμαρχος,υπεύθυνη για τα εκπαιδευτικά θέματα, ο πατήρ Δαμασκηνός Ζαχαράκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, ιερείς από της όμορες ενορίες, ο κ Νικόλαος Μπισμπίκας, ως εκπρόσωπος της Ενωσης Μικρασιατών Λαμίας, η κ Δήμητρα Τσεργά, γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων του Νομού Φθιώτιδος και γονείς των μαθητών.

Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...