165

Ραδιοφωνικά Δελτία Ειδήσεων-229-08.02.2013

Εκτυπώσιμη μορφή

Αριθμός δελτίου: 

229

Ημερομηνία έκδοσης: 

Παρασκευή, 08 Φεβρουάριος, 2013

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του στρατηλάτου. Τη μνήμη του Αγίου Προφήτου Ζαχαρίου.

Τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Μάρθας και Μαρίας των αδελφών, Λυκαρίωνος και των Οσίων Νικηφόρου, Στεφάνου, και Φιλαδέλφου.

Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Οσίων Μακαρίου επισκόπου Πάφου και Πολυκάρπου.

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ.

(*) Στην πόλη της Λιβαδειάς θα μεταβή αύριο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος προκειμένου νε μετάσχει στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου.

(*) Με την Αντίδημαρχο Λαμιέων κ Ραφτοπούλου συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας .

(*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στον Ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους Ραχών και τη Δευτέρα 11 του μηνός το πρωί στην Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που θα τελεσθεί αύριο το πρωί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Λιβαδειάς θα συμμετάσχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος. Μετά την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί το τεσσερακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου.

(*) Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος σήμερα το πρωί είχε συνάντηση στο γραφείο του με την Αντιδήμαρχο Λαμιέων κυρία Μαρία Ραφτοπούλου,υπευθυνη σε θέματα παιδείας και τουριστικής Ανάπτυξης. Η κυρία Ραφτοπούλου μετά τη συνάντηση μίλησε στον τοπικό μας ραδιοφωνικό σταθμό.

(*) Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος την ημερα της εορτής θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Ραχών. Ο πανηγυρικός εσπερινός το Σάββατο το απόγευμα θα αρχίσει στις 6:00 η ώρα. Και τις δυο ημέρες στις Ιερές ακολουθίες θα ψάλλει ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης κ Μάνος Πασχάλης με τη χορωδία του.

Την Κυριακή πανηγυρίζει και το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου, στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, όπου φυλάσσεται η δεξιά χείρα του Αγίου Χαραλάμπους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού το Σάββατο στις 6:00 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα. Την κυριώνυμο ημέρα στην Ιερά Μονή θα τελεσθεί Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία με θείο κήρυγμα.

Στην περιοχή της Λοκρίδος πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στις Λειβανάτες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία θα τελεσθεί το Σάββατο στις 6:00 το απόγευμα. Εν συνεχεία θα γίνει περιφορά της ιεράς εικόνος του Αγίου χαραλάμπους με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Λοκρών.Την Κυριακή το πρωί στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό θα τελεσθεί Ορθρος και πανηγυρική θεία Λειτουργία .

Επίσης ενοριακοί ιεροί ναοί αφιερωμένοι στον ιερομάρτυρα Άγιο χαράλαμπο, υπάρχουν στην Καρυά Υπάτης και στο χωριό Αγιος Χαράλαμπος Μώλου.

Στην ενορία των Αγίων Κων/νου και Ελένης στον Αγιο Κων/νο Λοκρίδος φυλάσσεται ιερό λείψανο του αγίου το οποίο θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών. Το Σάββατο στις 5:00 το απόγευμα θα τελεσθεί εσπερινός και την Κυριακή το πρωί Ορθρος και Θεία Λειτουργία.

(*) Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Βλασίου. Στην Ιερά Μητροπολή μας πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος όπου την παραμονή της εορτής θα τελεσθεί στις 5:30 το απόγευμα πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Το Θείο Λόγο θα κηρύξει ο πατήρ Δαμασκηνός Ζαχαράκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος. Τη Δευτέρα το πρωί στο μοναστήρι θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου. Επίσης, τη Δευτέρα στις 5:00 το απόγευμα θα τελεσθεί μεθέορτος εσπερινός και Ιερά Παράκληση στον Άγιο Βλάσιο.

Ενοριακος Ιερος Ναος αφιερωμένος στον Άγιο υπάρχει και στην Αμφίκλεια. Ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία θα αρχίσει την Κυριακή στις 5:00 το απόγευμα και τη Δευτέρα το πρωί θα τελεσθει Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγυρίζει ακόμα ο Ιερός Ναός του αγίου Βλασίου στο Αυλάκι. Την Κυριακή στις 6:00 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και τη Δευτέρα το πρωί Ορθρος και Θεία Λειτουργία.

(*) Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως ο πατήρ Σεραφείμ Ζαφείρης Ιεροκήρυκας την Κυριακή το πρωί θα τελέσει το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και θα κηρύξει το Θείο Λόγο στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Φιλιαδώνας και ο πατήρ Ανθιμος Νερατζής ιεροκήρυκας θα μετάσχει στον εορτασμό που θα τελεσθεί στις Ράχες. Ο πατήρ Σεραφείμ την Κυριακή το απόγευμα θα κηρύξει το Θείο Λόγο στον ιερό ναό του Αγίου Βλασίου στην Αμφίκλεια και τη Δευτέρα το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου στο Αυλάκι. Επίσης ο πατήρ Νεόφυτος Ραφαηλίδης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως θα κηρύξει το Θείο Λόγο την Κυριακή το απόγευμα στην πανηγυρίζουσα ενορία του Αυλακίου.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(*) Όπως ήδη αναφέραμε στο αγιολόγιο της ημέρας η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει σήμερα τη μνήμη του Αγίου μεγα­λο­μάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου και στον Ιερό Ναό Αγίων Θεο­δώρων Λαμίας χθες το βράδυ τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία.

(*) Στην ενορία του Αγίου Νικολάου Τραγάνας σήμερα το πρωί τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη αναμνήση των εγκαινίων του ενοριακού Ιερού Ναού στις 8 Φεβρουαρίου του 2009. Στο πλαίσιο του εορτασμού η ενορία φιλοξενεί έως την Κυριακή την Ιερά Εικόνα της Αγίας Παρασκευής Γουλεμίου. Στο πανηγυρικό εσπερινό που τελέσθηκε χθες το θείο λόγο κήρυξε ο πατήρ Δημήτριος Ζελιαναίος. Επίσης σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Τραγάνας θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στις 9:00 το βράδυ.

(*) Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί σήμερα στον Ιερό Ναό του Aγίου Ευαγγελιστού Λουκά, πολιούχου Λαμίας. Θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Δυο Ιερές Παρακλήσεις πραγματοποιούνται στη πόλη της Λαμίας κάθε Παρασκευή στις 5:00 το απόγευμα. Η 1η Ιερά Παράκληση προς τον ¨Αγιο Νεκτάριο τελείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Νεαπόλεως. Η 2η Ιερά Παράκληση προς τον Αγιο Γεώργιο τελείται, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Επίσης εκτός Λαμίας τελείται Ιερά Παράκληση στην Αγία Παρασκευή στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό Πετρωτού, κάθε Παρασκευή στις 5:00 το απόγευμα. Στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Βαρδαλή τελείται την ίδια ώρα Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

(*) Ενοριακή σύναξη νέων πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαμίας υπό την ευθύνη του εφημερίου πατρός Νικολάου Κατσαρέλη κάθε Σάββατο στις 7:00 το απόγευμα. Το θέμα των φετινών μαθημάτων είναι « η Ιστορία της Καινής Διαθήκης». Επίσης το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαμίας θα κόψει την Αγιοβασιλόπιτα για το νέο έτος την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 5:30 το απόγευμα στο ενοριακό πνευματικό κέντρο. Θα προσφερθούν ακόμα καφές, τσάι και εδέσματα. Παραδοσιακούς χορούς θα χορέψουν τα τμήματα χορού της ενορίας. Η τιμή προσκλήσεως είναι 5 ευρώ και μπορείτε να την προμηθευτείτε από τον Ιερό Ναό.

(*) Μαθήματα χορωδίας παραδίδονται κάθε Σάββατο από τις 10:30 το πρωί έως τις 11:15 στον Ιερό Ναό Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον υπεύθυνο των μαθημάτων πατέρα Νικόλαο Λύτα. Επίσης το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Παναγίας Δεσποίνης θα κόψει την Αγιοβασιλόπιτα αύριο Σάββατο στις 5:30 το απόγευμα στο ενοριακό πνευματικό κέντρο. Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως θα προσφερθεί στους παρευρισκομένους καφές, τσάι και εδέσματα.

(*) Σχολή Παραδοσιακών χορών για αγόρια και κορίτσια Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη μας δωρεάν σε διάφορες ενορίες της Λαμίας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στα πνευματικά κέντρα των ιερών Ναών της Αγίας Βαρβάρας, των Αγίων Αποστόλων, του Αγίου Αθανασίου, του Αγίου Νεκταρίου, της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Γεωργίου.

Επίσης εκτός από τα παιδικά και εφηβικά τμήματα λειτουργούν και τμήματα για ενήλικες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Ιερούς Ναούς και να ενημερωθείτε για τις ώρες των μαθημάτων.Τα μαθήματα των χορών παραδίδονται από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής κυρίους Αριστείδη Φυτιλή, Κωνσταντίνο Φλώρο και κυρία Αργυρούλα Τσιριγκούλη.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΑΚΌΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

(*) Στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στην Νέα ¨Αμπλιανη, κάθε Κυριακή λειτουργεί τμήμα εκμάθησης κομπιούτερ κατά τις ώρες 10:00 το πρωί με 1:00 το μεσημέρι για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Επίσης λειτουργεί και τμήμα εκμάθησης κομπιούτερ για ενήλικες. Στα μαθήματα μπορούν να προσέρχονται και ενδιαφερόμενοι από άλλες ενορίες.Τα μαθήματα παραδίδει ο κύριος Αριστείδης Αδάμ, καθηγητής Πληροφορικής. Επίσης στον ίδιο Ιερό Ναό παραδίδονται μαθήματα αρμονίου και θεωρίας ευρωπαϊκής μουσικής κάθε Σάββατο από τις 4:00 το μεσημέρι έως τις 6:00 το απόγευμα από την καθηγήτρια Μουσικής κ Σταυρούλα Μπότη. Η παρακολούθηση των μαθημάτων κομπιούτερ και μουσικής είναι δωρεάν.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) Ο Δήμος Λαμιέων και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων του Νομού Φθιώτιδος θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με θέμα «Επετειακό αφιέρωμα για τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913, και για την συμβολή της Φθιώτιδος» την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 11:30 το πρωί στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου στην οδό Λεωνίδου 9-11 στον 1ο όροφο στη Λαμία.Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως θα μιλήσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο τομέα Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κύριος Σπυρίδωνας Σφέτας με θέμα «Διπλωματικό παρασκήνιο της συγκρότησης της βαλκανικής Συμμαχίας, η πρόσληψη των Βαλκανικών Πολέμων στην Ελλάδα και η απελευθέρωση της Μακεδονίας». Εν συνεχεία θα γίνει παρουσίαση πεζών και ποιητικών κειμένων Φθιωτών λογοτεχνών 1912-1913 σχετικά με τη συμμετοχή της Φθιώτιδος στους Βαλκανικούς Πολέμους. Τα κείμενα θα συνοδεύουν μουσικά η κ Μαρία Βέ, φιλόλογος, μουσικός και ο κ Πύρρος Πουλίτσας, μουσικός. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στην εκδήλωση θα εκπροσωπήσει ο πατήρ Νεοφυτος Ραφαηλίδης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλους.

(*) Ομιλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στις 6:00 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου Ορθοδόξου χριστιανικής αγωγής «Άγιος Ηρωδίων» που βρίσκονται στην συμβολή των οδών Πατρόκλου και Αχιλλέως στη Λαμία. Ομιλητής θα είναι ο κ Κωνσταντίνος Μήτσιος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός με θέμα « ζει Κύριος ο Θεός».

(*) Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρουμελιωτών Βορειοανατολικής Αττικής κυκλοφόρησε ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο ημερολόγιο τοίχου του Συλλόγου για το νέο έτος. Στις πολύ καλά επιμελημένες σελίδες του ημερολογίου απεικονίζονται φωτογραφίες από την περίοδο της Ελληνικής Επαναστάσεως όπως οι μάχες στην Αλαμάνα και την Αράχωβα, η άφιξη του Λόρδου Βύρωνος στο Μεσολλόγι, η Ναυμαχία της Ναυπάκτου και το Κρυφό Σχολειό.

Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...