165

Ραδιοφωνικά Δελτία Ειδήσεων-235-18.02.2013

Εκτυπώσιμη μορφή

Αριθμός δελτίου: 

235

Ημερομηνία έκδοσης: 

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2013

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου πατρός ημών Λέοντος πάπα Ρώμης. Τη μνήμητου Αγίου πατρός ημών Ιωάννου Πατριάρχου Κων/πόλεως.

Τη μνήμη του Αγίου πατρός ημών Αγαπητού επισκόπου Σιναίου του ομολογητού και θαυματουργού.

Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Αγρίππα, Βικτωρίνου, Δωροθέου και Θεοδούλου, Λέοντος και Παρηγορίου του εν πατάροις και Πιουλίου.

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ.

(*) Παιδιά του Θεού δεν είναι μόνο οι Χριστιανοί, είναι όλοι οι άνθρωποι της γης. Ο Χριστός είναι Θεός πάνω των Εθνών και πάνω των Λαών τόνισε χαρακτηριστικά στο κήρυγμά του χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δαμάστας.

(*) Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ανακαινήσεως και διαρρυθμίσεως του Ραχούτειου Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Λαμίας.

(*) Την Αγιοβασιλόπιτα του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λαμίας ευλόγησε χθες το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

(*) Φροντιστήριο για υποψηφίους κατηχητές λειτουργεί η Ιερά Μητροπολή μας κάθε Δευτέρα στις 7:00 το απόγευμα στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Λαμίας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της κωμοπόλεως Δαμάστας ιερούργησε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και εγκατέστησε το νέο Εφημέριο πατέρα Κωνσταντίνο Παπασταμάτη, ο οποίος είναι άμισθος ιερεύς, πατέρας δύο τέκνων και απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Καρδίτσης. Το Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν από το πρωί παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και την καταρρακτώδη βροχή, οι κάτοικοι του χωριού με αισθήματα σεβασμού και αγάπης και συμμετείχαν με μεγάλη ευπρέπεια και κατάνυξη στη Θεία Λειτουργία. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή ετόνισε ότι με το σημερινό θαύμα στη Χαναναία γυναίκα, μας λέγει ο Κύριος «Δείξε αγάπη όχι μόνο προς τους οικείους της πίστεως αλλά και προς τους εχθρούς». Παιδιά του Θεού δεν είναι μόνο οι Χριστιανοί, είναι όλοι οι άνθρωποι της γης. Οι Χριστιανοί έχουν χρέος να αποδεικνύουν με τα έργα τους, ότι είναι τέκνα του Θεού. Όσοι μιλάνε για αντιρατσισμό και αντιενθοφυλετισμό ας πλησιάσουν τον Χριστό, να ιδούν πως αυτά εφαρμόζονται στην πράξη. Ο Χριστός είναι Θεός πάνω των Εθνών και πάνω των Λαών. Τα συνθήματα της ισότητας χωρίς το Χριστό είναι μόνο για κατανάλωση και λαϊκή εκμετάλλευση. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον νέο Εφημέριο και προέτρεψε του ενορίτες να πλαισιώσουν την Ενορία τους και να συνεργασθούν μαζί του για την προαγωγή της πνευματικής ζωής. Στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Πρόεδρος του χωριού κ. Δημήτριος Μπεσλεμές, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο εκ μέρους όλων των κατοίκων για την τοποθέτηση του νέου εφημερίου, ο οποίος από την πρώτη ημέρα της αναλήψεως των καθηκόντων του έδειξε καλά σημάδια συνεργασίας και έγινε αποδεκτός από το σύνολο του χωριού. Εντύπωση προκάλεσε στον Σεβασμιώτατο ότι κατά την διανομή του αντιδώρου ανεξαιρέτως όλοι οι εκκλησιασθέντες τον ευχαρίστησαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο, για την παρουσία του στο χωριό τους.

(*) Το Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λαμίας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος και ενημερώθηκε από τον Μηχανικό που έχει αναλάβει το έργο ανακαινήσεως και διαρρυθμίσεως του ιδρύματος για την πρόοδο των εργασιών οι οποίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς. Να σας θυμίσουμε ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, το Ίδρυμα θα λειτουργήσει ως Στέγη Κατακοίτων Γερόντων, με όλες τις προδιαγραφές που προβλέπουν οι κανονισμοί για ένα τέτοιο Ίδρυμα.

Μετά το Γηροκομείο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επισκέφθηκε το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως ΕΝΘΕΟΝ στην πλατεία Πάρκου και ενημερώθηκε από την κυρία Ευαγγελία Κωστάκου υπάλληλο για τους ρυθμούς κινήσεως των βιβλίων των εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεως.

(*) Την Αγιοβασιλόπιτα του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λαμίας ευλόγησε χθες το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Λαμίας παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων κ. Γεωργίου Κοτρωνιά, Αντιδημάρχων, του τέως Βουλευτή Φθιώτιδος κ. Θεόδωρου Χειμάρα, εκπροσώπου του Στρατηγού Διοικητή της ΜΕΡ.ΥΠ. Λοχαγού Γεωργίου Παπαδόπουλου, του Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού κ. Ελευθέριου Παπαδημητρίου, εθελοντριών και συνεργατών του Ερυθρού Σταυρού. Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος, μετά την κοπή της πίτας συνεχάρη τον Πρόεδρο και τις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού για τις δραστηριότητές τους και ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι μεστή έργων αγαθών. Καταλήγοντας ανέφερε ότι ο Ερυθρός Σταυρός από το σύμβολό του εκφράζει την θυσιαστική προσφορά του. Ο κόκκινος Σταυρός είναι ο αιματοβαμμένος Σταυρός της θυσίας του Χριστού υπέρ των ανθρώπων. Αυτός είναι και ο σκοπός του Ερυθρού Σταυρού, η εθελοντική προσφορά υπέρ των ανθρώπων.

(*) Στην τελετή Ορκωμοσίας των Νεοσυλλέκτων της 2013 A΄ ΕΣΣΟ, στο ΚΕΥΠ, παρέστη την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος. Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Εκπρόσωπος του ΓΕΣ Ταξίαρχος (ΥΠ) Φίλιππος Σακελλαρόπουλος, ο Διοικητής της ΜΕΡ.ΥΠ. Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Βλάχος, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Συνταγματάρχης κ. Αριστοτέλης Κωτσίδης, η Βουλευτής Φθιώτιδος κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων κ. Παναγιώτης Φώσκολος και πολλοί συγγενείς και φίλοι των Νεοσυλλέκτων.

(*) Η Εκκλησία μας εόρτασε χθες την ανάμνηση της ευρέσεως του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μηνά του Καλλικελάδου και στην Ιερά Μητροπολή μας έχουμε την ευλογία να φυλάσσεται τεμάχιο του ιερού Λειψάνου του. Στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε χθες στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας τέθηκε προς προσκύνηση το τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μηνά καθώς η ιερά Εικόνα του που φιλοτέχνησε η Ιερά Μητρόπολη μας μετά το γεγονός της απόκτησης του Λειψάνου.

(*) Φροντιστήριο για υποψηφίους κατηχητές λειτουργεί η Ιερά Μητροπολή μας κάθε Δευτέρα στις 7:00 το απόγευμα στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Λαμίας. Στο σημερινό μάθημα θα μιλήσει ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως κ Τριαντάφυλλος Μπολτέτσος, διδάκτωρ Θεολογίας με θέμα «οικογένειες τεσσάρων διαστάσεων στο κατηχητικό σχολείο». Σκοπός της Ιεράς Μητροπόλεως μας είναι με το ειδικώς κατηρτισμένο πρόγραμμα μαθημάτων, να εκπαιδευσει και νέα στελέχη τα οποία θα πλαισιώσουν το κατηχητικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και θα διδάξουν ως κατηχητές σε διάφορες ενορίες. Οι νέοι που επιθυμούν να υπηρετήσουν το κατηχητικό έργο της Εκκλησίας, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως κατά τις ώρες 8:30 το πρωί έως 1:30 το μεσημέρι.

(*) Συνάντηση Θεολογικών Προβληματισμών πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα απόγευμα σε χώρο της Εκκλησιαστικής Περιφερειακής Εστίας, με ευθύνη του Διευθυντή της Εστίας κυρίου Τριαντάφυλλου Μπολτέτσου διδάκτορος Θεολογίας και τη συνδρομή του Επιμελητή της Εστίας πατρός Χρήστου Τσιλοφύτη, εφημερίου του Ιερού ναού Αγίας Σοφίας Λαμίας. Οι συναντήσεις αυτές έχουν ως στόχο την συνεχή κατάρτιση των Οικοτρόφων Μαθητών της Εστίας Λαμίας στο πεδίο της Εκκλησιαστικής μόρφωσης και την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα Ορθόδοξης Πνευματικότητος.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(*) Εσπερινές ομιλίες πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Λαμίας αλλά και σε διάφορες ενορίες της Ιεράς Μητροπολεώς μας. Θέμα των φετινών ομιλιών είναι το βιβλίο «Περί προσευχής»του μακαριστού και Οσίου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Σουρωτής. Οι διδαχές του πατρός Παϊσίου είναι ανεπανάληπτες σε θεολογικό στοχασμό, σε γλαφυρότητα και επικαιρότητα. Των ομιλιών προηγείται η ακολουθία της Ιεράς Παρα­κλή­σεως στην Υπεραγία Θεοτόκο.

(*) Ιερά Παράκληση στον Αρχιστράτηγο Μιχαήλ, τελέσθηκε χθες το απόγευμα στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο πνευματικό κέντρο της ενορίας του Αγίου Βασιλείου στο Σταθμό Λιανοκλαδίου. Εν συνεχεία στην κατάμεστη από πιστούς αίθουσα του πνευματικού κέντρου καλοσώρησε τους παρευρισκομένους και τον κύριο Δημήτριο Φύκα, Σύμβουλο των Θεολόγων Φθιώτιδος, ο εφημέριος του Ιερού Ναού πατήρ Νικόλαος Καρανάσιος. Ακολούθως προβλήθηκε ταινία με θέμα «η επίγεια ζωή του Γέροντος Παισίου» η οποία παρουσιάζει την Αγία και Ασκητική ζωή του Μεγάλου Γέροντος στο Αγιο ¨Ορος καθώς και μαρτυρίες από τα πνευματικά του παιδιά τα οποία τον έζησαν και διδάχθηκαν από αυτόν. Στο τέλος της ταινίας ακολούθησε διάλογος όπου στα ερωτήματα του ακροατηρίου απάντησε ο Καθηγητής κύριος Δημήτριος Φύκας.

(*) Μαθήματα σκάκι παραδίδονται δωρεάν κάθε Δευτέρα στις 6:30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Κων/νου και Ελένης στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος. Τα μαθήματα παραδίδει ο κ Δημήτριος Ρέρας και τα παρακολουθούν 15 ενδιαφερόμενοι.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) Την Αγιοβασιλόπιτα έκοψε το Σάββατο το βράδυ το Επιμελητήριο Φθιώτιδος στο ξενοδοχείο ΣΑΜΑΡΑΣ. Η εκδήλωση άρχισε με τους χαιρετισμούς του κυρίου Αλέξανδρου Διαμαντάρα, Προέδρου του Επιμελητηρίου, του πατρός Νεοφύτου Ραφαηλίδη Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και του κυρίου Παναγιώτη Αγνιάδη Προέδρου του Επιμελητηρίοιυ Βοιωτίας. Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως βραβεύθηκαν 14 επιχειρήσεις της Φθιώτιδος. Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμα οι Βουλευτές Φθιώτιδος κα. Ελένη Μακρή, κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης και κ. Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, ο τέως Βουλευτής κ. Θεόδωρος Χειμάρας, εκπρόσωποι του Στρατού και άλλων φορέων και φυσικά πολλοί επαγγελματίες της Φθιώτιδος.Στο τέλος παρετέθη μικρή δεξίωση.

(*) Η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φθιώτιδος θα κόψει την αγιοβασιλόπιτα σήμερα στις 7:30 το απόγευμα στα γραφεία της Ενωσης στην οδό Οθωνος 1. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στην τελετή θα εκπροσωπήσει ο πατήρ Παναγιώτης Σερέτης, Αρχιερατικός Επίτροπος Λαμίας.

Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...