165

Ραδιοφωνικό Δελτίο

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2138

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τρίτη, 15 Ιούνιος, 2021

Τρίτη 15 Ιουνίου σήμερα και η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Προφήτου Αμώς. Τη μνήμη του Οσίου Ιερωνύμου, των Αγίων Αποστόλων Αχαϊκού, Στεφανά, και Φουρτουνάτου, των εν Κορίνθω συνεργών των αποστόλων.

Εορτάζουμε τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Δουλά, και Νερσή. Τη μνήμη των Οσίων Αυγουστίνου επισκόπου Ιππώνος, Μονίκης της μητρός αυτού, Ιερωνύμου και Ορτισίου.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου

(*) Θα αρχίσουμε αγαπητοί ακροατές τις ειδήσεις μας ευχόμενοι μέσα από τα βάθη της ψυχής και της καρδιάς μας στην σεπτή κορυφή της Ελλαδικής Εκκλησίας, στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο μας, Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο τα έτη πολλά, μιας και τη αυτή ημέρα άγει τα ονομαστήριά του. Ο Πανάγαθος Θεός να του χαρίζει υγεία και δύναμη για να συνεχίσει το Θεάρεστο έργο αγάπης, προσφοράς και διακονίας που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια στην Εκκλησία και στην Πατρίδα μας.

Αμέσως τώρα θα ακούσουμε την φήμη του Μακαριωτάτου....

(*) «Διευρύνουμε το πρόγραμμα «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ», δήλωσε στον Ραδιοφωνικό μας  Σταθμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών μετά την ολοκλήρωση της διανομής 7192 έτοιμων γευμάτων σε συναθρώπους μας ΑΜΕΑ και ευπαθείς οικογένειες στο Μοσχοχώρι.

 

(*) Στον Τύρναβο και στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Γεδεών μετέβη χθες το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, όπου χοροστάτησε στον πολυαρχιερατικό Εσπερινό επί τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ιερωνύμου του πενταγλώσσου, ευχόμενος στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

Σήμερα το πρωί στην πόλη της Λάρισας μετέβη ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, όπου συμμετείχε στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλείου και εκήρυξε τον Θείο Λόγο.

(*) Δημοσιέυθηκε στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως μας www. imfth.gr το νέο λειτουργικό και ποιμαντικό πρόγραμμα του Σεβαμσιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών από τις 14 έως και τις 21 Ιουνίου.

(*) Συνεχίζεται το ενδιαφέρον για τις εγγραφές των παιδιών στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στο ανακαινισμένο Κατασκηνωτικό Κέντρο στο Καινούργιο Λοκρίδος. Όσοι επιθυμείτε πραγματοποιήστε σύντομα τις εγγραφές των παιδιών σας. Τα δικαιολογητικά έγγραφα βρίσκονται πλέον και στην Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*)Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η Εταιρεία «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» και η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος συνέχισαν την διανομή ετοίμων γευμάτων σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Αυτήν την φορά διανεμήθηκαν από τον ίδιο τον Σεβασμιώτατο 7192 έτοιμα γεύματα σε οικογένειες και συνανθρώπους μας ΑΜΕΑ στην πόλη της Λαμίας, αλλά και σε οικογένειες στο Μοσχοχώρι μετά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής.

Ο κ. Συμεών απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου κ. Σοφίας Λίτσα από το κεντρικό μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως 89,4 FM δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αποφασίσαμε με τον Πρόεδρο της Αποστολής, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα και τον αγαπητό μας κ. Ιωάννη Μασούτη να διευρύνουμε το πρόγραμμα στήριξης των αδυνάτων αδελφών μας ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ και σε ειδικότερες κατηγορίες ευπαθών ομάδων πληθυσμού. Έτσι, εκτός από τις εκατοντάδες οικογένειες σε όλη την Μητρόπολή μας, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, από σήμερα εντάξαμε και δεκάδες οικογένειες ΑΜΕΑ στηρίζοντας έτσι αυτήν την ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού. Ευχαριστώ την ΑΠΟΣΤΟΛΗ, διότι στηρίζει με κάθε τρόπο την Φθιώτιδα. Προσεχώς θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη».

(*) Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και τηρουμένων των μέτρων προστασίας από την πανδημία, τελέστηκε απόψε 14 Ιουνίου 2021, ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιερωνύμου του πενταγλώσσου, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

          Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών μετέβη στην πόλη του Τυρνάβου συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, η οποία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεδεών Τυρνάβου, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Σύρου κ. Δωροθέου και του άγοντος τα ονομαστήρια του, Σεβ. Μητροπολίτη κ.κ. Ιερώνυμο.

          Προ του τέλους του Εσπερινού με λόγους θερμούς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος καλωσόρισε τους αγίους Αρχιερείς, ευχαρίστησε τον φιλόχριστο λαό του Θεού για την παρουσία του και αφού εδόξασε το όνομα του Τριαδικού Θεού παρακάλεσε τον Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Γαλιάτσο να κηρύξει το Θείο λόγο. Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος διένειμε τον άρτο δεχόμενος της ευχές των πιστών.

(*) Δημοσιεύθηκε πριν από λίγο τι νέο λειτουργικό και ποιμαντικό Πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών από 14  - 21 Ιουνίου 2021. Το νέο πρόγραμμα είναι όπως πάντα πλούσιο σε λειτουργικά, ποιμαντικά και πολιτιστικά γεγονότα. Ο Ραδιοφωνικός μας Σταθμός και η Μονάδα Εξωτερικών Μεταδόσεων θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει να μεταδώσει όλες σχεδόν τις  Ιερές Ακολουθίες μέσω των Ραδιοκυμάτων και του διαδικτύου.

          Το πρόγραμμα του Ποιμενάρχου μας έχει ως εξής:

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

11:30 π.μ. Επίσκεψη στον καταυλισμό προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες

19:30 μ.μ. Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεδεών Τυρνάβου Λαρίσης.

 

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

 

Ο Σεβασμιώτατος θα απουσιάζει εκτός Φθιώτιδος λόγω της Εορτής του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός της Εκκλησίας Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου.

 

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

 

07:00 π.μ. - 15:00 μ.μ. Χειρωνακτικές εργασίες στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Αγίας Αικατερίνης στο Καινούργιο Λοκρίδος

 

18:00 - 23:30 μ.μ. Ακροάσεις Ιερού Κλήρου, φορέων και πολιτών από τον Σεβασμιώτατο στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας (κατόπιν προσυνεννοήσεως με το Ιδιαίτερο Γραφείο ή τον ίδιο)

 

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

 

07:00 π.μ. - 15:00 μ.μ. Χειρωνακτικές εργασίες στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Αγίας Αικατερίνης στο Καινούργιο Λοκρίδος

 

18:00 - 23:30 μ.μ. Ακροάσεις Ιερού Κλήρου, φορέων και πολιτών από τον Σεβασμιώτατο στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας (κατόπιν προσυνεννοήσεως με το Ιδιαίτερο Γραφείο ή τον ίδιο)

 

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

 

11:00 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση για την 77η επέτειο του ολοκαυτώματος της Σπερχειάδος από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σπερχειάδος

 

18:30 μ.μ. Κουρά εις Μεγαλόσχημον Μοναχήν εις την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Μελιταίας.

 

Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

 

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών και εν συνεχεία η 20η επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα: «Ο Αγωνιστής της Επαναστάσεως, Οδυσσέας Ανδρούτσος». Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λοκρών, τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο «Οδυσσέας Ανδρούτσος», τον Αθλητικό Μορφωτικό Σύλλογο «ΚΥΝΟΣ», τον Σύλλογο Γυναικών «Η ΠΥΡΡΑ», τον Χορωδιακό Σύλλογο Γυναικών και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Λιβανατών.

 

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

 

19:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής της Πεντηκοστής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της πόλεως Λαμίας. Λήξη του κύκλου των Εσπερινών Ομιλιών «Αύριο είναι Κυριακή».

 

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

 

Κυριακή της Πεντηκοστής 20 Ιουνίου 2021

 

07:00 π.μ. Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής και ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της Γονυκλισίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Χειροτονία νέου Διακόνου.

 

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

 

19:00 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ξυνιάδος, επί τη μνήμη της θαυματουργού ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος.

 

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

 

Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 21 Ιουνίου 2021

 

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ελάτειας. Εν συνεχεία η 21η επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα: «Η Μάχη στο Λευκοχώρι. 20 Ιουνίου 1821».

 

 (τηλεοπτική - ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

 

20:00 μ.μ. Κουρά νέου Μοναχού στην Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος.

 

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

(*)Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι εγγραφές στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στο Καινούργιο Λοκδρίδος, στο ανακαινισμένο  Κατασκηνωτικό Κέντρο «Αγία Αικατερίνη».

Πλέον στην Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως www.imfth.gr σε σχετικό παράθυρο υπάρχουν τα δικαιολογητικά εγγραφής των παιδιών.

          Σχετικό Εγκύκλιο Σημείωμα εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συεμεών, το οποίο ανεγνώσθη την Κυριακή των Πατέρων σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως. Στο Εγκύκλιο Σημείωμα ο Ποιμενάρχης μας αναφέρει τα εξής:

Ἀγαπητοί Ἀδελφοί ἐν Χριστῷ

Ἡ τοπική μας Ἐκκλησία, παρά τίς δυσκολίες καί προκλήσεις τῆς πανδημίας,  βρίσκεται πάντα κοντά στούς νέους καί στίς νέες τῆς περιοχῆς μας, κοντά στά παιδιά μας. Διότι τά παιδιά μας εἶναι ἡ προτεραιότητά μας.

Τό ἀνακαινισμένο Κατασκηνωτικό Κέντρο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας, στήν παραλία τοῦ Καινουρίου Καμένων Βούρλων Λο­κρί­δος, θά ἀνοίξει καί πάλι φέτος τήν ἀγκαλιά του γιά τά παιδιά μας, ὅπως πράττει ἐδῶ καί ἑξῆντα ὁλόκληρα χρόνια. 

Οἱ Κατασκηνώσεις προσφέρουν στά παιδιά τή δυνα­τό­τη­τα νά ζή­σουν γιά λίγες ἡμέρες κοντά στή φύση μέ τό παιχνίδι καί τήν ψυ­χα­γωγία, ἀλλά καί νά ἀναγεννηθοῦν μέ τή συμμετοχή τους στήν κοινοτική ζωή τῆς συνεργασίας καί τῆς ἀλληλεπίδρασης μέσα στήν ἀγκαλιά τῆς Ἐκκλησίας μας.

Φέτος θά λειτουργήσουν ἕξι (6) βασικές περίοδοι:

1η  περίοδος: 5 – 10 Ἰουλίου γιά ἀγόρια Δ΄-Στ΄ Δημοτικοῦ.

2η  περίοδος: 13 – 18 Ἰουλίου γιά κορίτσια Δ΄-Στ΄ Δημοτικοῦ.

3η  περίοδος: 21 – 26 Ἰουλίου γιά ἀγόρια Λυκείου.

4η  περίοδος: 29 Ἰουλίου – 3 Αὐγούστου γιά κορίτσια Λυκείου.

5η  περίοδος: 16 – 21 Αὐγούστου γιά ἀγόρια Γυμνασίου.

6η  περίοδος: 24 – 29 Αὐγούστου γιά κορίτσια Γυμνασίου.

Θά λειτουργήσουν, ὅμως, καί κάποιες εἰδικές περίοδοι, μέσα στόν Αὔγουστο, γιά τά παιδιά τοῦ ΚΔΑΠ «Ἅγιος Ἐφραίμ», γιά τούς μαθητές καί τίς μαθήτριες τῆς Ἐκκλησιαστικῆς Σχολῆς Λαμίας, γιά τά στελέχη τῆς Ἐκκλησίας μας, ἀλλά καί γιά ἄλλες εἰδικές κατηγορίες.    

Κατά τή λειτουργία τῶν Κατασκηνώσεων θά τηρηθοῦν ὅλα τά προβλε­πό­μενα μέτρα ὑγειονομικῆς προστασίας, ἐνῶ οἱ ἀνακαινισμένες ἐγκαταστάσεις ἐγγυῶνται τήν ἀσφάλεια καί προστασία ὅλων.

Ὅσα παιδιά ἐπιθυμοῦν νά συμμετάσχουν στίς Κατα­σκη­νώσεις τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, καί λόγῳ τῆς μεγάλης ζήτησης, πού ἤδη παρατηρεῖται, καλοῦ­νται νά σπεύσουν νά συμπλη­ρώ­σουν τήν ἔντυπη δή­λω­ση, τήν ὁποία θά προμη­θευ­τοῦν ἀπό τά γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητρο­πό­λεως καί ἀπό τό Βιβλιοπωλεῖο μας «Τό Ἔνθεον» στή Λαμία ἤ ἀπό τόν Ἐφημέριο τῆς Ἐ­νο­ρίας τους καί νά τήν καταθέσουν στά Γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως μέχρι τίς 28 Ἰου­νίου 2021.       

Γιά κάθε πληροφορία, οἱ συνεργάτες μας τοῦ Γραφείου Νεότητος εἶναι στή διάθεσή σας.

Μέ πατρική ἀγάπη καί πολλές εὐχές

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ 

ὁ Φθιώτιδος Συμεών

Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...