165

Εορτή Αγίου Νεκταρίου και Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Λαμία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 9 Νοέμβριος, 2015 - 08:15

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε την Δευτέρα η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως και Ιεροκήρυκος Φθιώτιδος, του Θαυματουργού, στην ομώνυμη πανηγυρίζουσα ενορία της Λαμίας.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και ετέλεσε μετά από παράκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Νικολάου την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Δημητρίου Μώκα, εγγάμου, υιού του Ιερέως Αθανασίου Μώκα, αποφοίτου της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας και πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τον οποίο χθες εχειροτόνησε Διάκονο στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος Καρπενησίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος πριν τη χειροτονία περιέγραψε την προσωπικότητα του Αγίου Νεκταρίου ως Κληρικού και ετόνισε τα κύρια χαρακτηριστικά, δηλαδή, την φιλομάθεια, την πειθαρχία στην Εκκλησία, την υπομονή στις θλίψεις και τα πάντα για την δόξα του Ονόματος του Θεού.

Ο άγιος Νεκτάριος, πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος δι’ ολίγον διάστημα υπηρέτησε ως  Ιεροκήρυκας Φθιώτιδος με την σφραγίδα της ακτινοβολούσης προσωπικότητός του άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη της διαβάσεως του και είναι για τον τόπο μας ένας πνευματικός φάρος πίστεως και αγάπης που φωταγωγεί την πορεία της ζωής μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος π. Γεώργιος Κάλλος εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των ενοριτών ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και την τέλεση της Χειροτονίας στον Ναό τους και του προσέφερε ως δώρο μια εικόνα του Αγίου Νεκταρίου, την οποία φιλοτέχνησαν τα παιδιά της ενορίας.

Κατά την πανηγυρική θεία λειτουργία ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή πολλών πιστών και κυρίως μικρών παιδιών και νέων στη θεία Κοινωνία.

Στη διάρκεια του κεράσματος που ακολούθησε στην ενοριακή αίθουσα, οι νέοι της Ενορίας παρουσίασαν ένα ευχάριστο εορταστικό πρόγραμμα με παραδοσιακά και εκκλησιαστικά τραγούδια, ενώ τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο μία ωραία ανθοδέσμη και ένα ημερολόγιο το οποίο έφτιαξαν τα ίδια.

Ο Σεβασμιώτατος ανεχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου για το έργο που επιτελείται εκεί και συνεχάρη τον π. Γεώργιο, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τους εθελοντές και όλους όσοι συμβάλουν στην κατά Θεόν προκοπή της Ενορίας.  

Σε όλες τις ακολουθίες που τελέσθηκαν και τις δύο ημέρες προσήλθε πλήθος πιστών για να λάβουν τη χάρη του αγίου από το χαριτόβρυτο Λείψανό του, το οποίο δώρισε και φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, το έτος 2009.   

Άλμπουμ φωτογραφιών: 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness