165

Εορτή Αγίου Νικήτα στο Λογγό Λοκρίδος

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 15 Σεπτέμβριος, 2013 - 08:00 έως Δευτέρα, 16 Σεπτέμβριος, 2013 - 07:45

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικήτα στον ομώνυμο οικισμό, Λογγού Λοκρίδος, ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή και συγκεκριμένα το χωρίο «Όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι» τονίζοντας ότι αντίθετα με ότι κάνουν οι άρχοντες του κόσμου τούτου, που προκειμένου να προσελκύσουν οπαδούς υπόσχονται τιμές και απολαύσεις, ο Κύριός μας εκθέτει με ευθύτητα τις τρεις απαραίτητες προϋποθέσεις τις οποίες πρέπει να έχει εκείνος πού θέλει να τον ακολουθήσει. Για να γίνει κανείς γνήσιος μαθητής του θα πρέπει πρώτα να απαρνηθεί τον εαυτό του, ύστερα να σηκώσει τον προσωπικό του σταυρό και τέλος πιστά και υπάκουα να τηρήσει τις εντολές του. Δεν αναγκάζει και δεν προστάζει κανέναν. Θέλει όμως από εκείνον, που ελεύθερα θα τον ακο­λου­θή­σει, συνέπεια, αποφασιστικότητα και ηρωισμό.

Μετά την θεία Λειτουργία στον προαύλιο χώρο του Ναού τελέσθηκε αρτοκλασία κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του οικισμού για την πρόσκληση και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με ομόνοια, αγάπη και ακοίμητες τις πρεσβείες του Αγίου Νικήτα.

Στον εορτασμό παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου κ. Αθανάσιος Φλωράκης, ο τ. Νομάρχης κ. Τριαντάφυλλος Μπέλλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου του οικισμού «Άγιος Νικήτας» κ. Ιωάννης Μουσικούδης και πολλοί κάτοικοι του Λογγού και της γύρω περιοχής. 

Άλμπουμ φωτογραφιών: 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...