165

Εορτή για τους εθελοντές της Εκκλησίας

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 14 Ιανουάριος, 2013 - 21:00 έως Τρίτη, 15 Ιανουάριος, 2013 - 20:45

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος τα Φιλόπτωχα Ταμεία των Ενοριών της Λαμίας διοργάνωσαν μια ωραία πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στο Κέντρο «Εσπερίδες», το οποίο για μία ακόμη χρονιά παραχώρησε δωρεάν ο ιδιοκτήτης του κ. Νικόλαος Πολύζος.

Την εκδήλωση οργάνωσε με επιτυχία η υπεύθυνη των Φιλοπτώχων εκπαιδευτικός κα. Χριστίνα Κουτκιά, με τη συνεργασία πολλών κυριών, μελών των ενοριών μας. Η κα. Κουτκιά προλόγισε την εκδήλωση και παρουσίασε το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται στην Ιερά Μητρόπολη μας.

Ακολούθησε δεκάλεπτη ενημερωτική εισήγηση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος κ. Λεωνίδα Αναγνωστόπουλου, ο οποίος εξέθεσε τα πεπραγμένα του Κοινωνικού Ιατρείου, που λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη, ο Ιατρικός Σύλλογος και ο Δήμος Λαμιέων στην πόλη της Λαμίας. Ο κ. Αναγνωστόπουλος ευχαρίστησε όλους για την προσφορά του σε φάρμακα και παρεκάλεσε όλους να προωθούν στο Κοινωνικό Ιατρείο τους έχοντας ανάγκη ανασφαλίστους αδελφούς μας.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλάμβανε παραδοσιακά τραγούδια με τη συνοδεία οργάνων, που απέδωσε το Μουσικό και Βυζαντινό τμήμα της Βυζαντινής χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Γερμανός ὁ Μελωδός», υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέου Ιωα­κείμ.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης μας κ. Νικόλαος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο κοινωνικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές και εθελόντριες για το σπουδαίο αυτό έργο. Ετόνισε επίσης ότι η οικονομικά δύσκολη περίοδος που διερχόμαστε, εμφάνισε τον πλούτο που κρύβει ο καθένας μέσα εις την ψυχή του και τα αισθήματα της αλληλεγγύης, που είναι το ισχυρότερο ανάχωμα κατά της απογνώσεως, στην οποία περιέρχονται πολλοί άνθρωποι.

Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα της Ιεράς Μητροπόλεως, που λειτουργούν δω­ρε­άν στις ενορίες Αγίου Αθανασίου, Αγίων Αποστόλων Πα­γκρα­τίου, Αγίας Βαρβάρας, Αγίου Νεκταρίου και Αγίας Παρασκευής Λαμίας.

Στην εκδήλωση, η οποία καλύφθηκε τηλεοπτικώς από τους δύο τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς «STAR» και «ΕΝΑ» Κεντρικής Ελλάδος παρέστησαν δεκάδες ιερείς, ο τ. Βουλευτής κ. Θεόδωρος Χειμάρας, ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων κ. Κωνσταντίνος Μουστάκας η Διευθύντρια του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Λαμίας και υπέρ των 1.200 ατόμων.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ετικέτες: 

Άλμπουμ φωτογραφιών: 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...