165

Επίσκεψη μαθητών από το 6ο Γυμνάσιο Λαμίας στον Σεβασμιώτατο

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 9 Απρίλιος, 2013 - 08:30

Μικρούς επισκέπτες, από το 6ο Γυμνάσιο Λαμίας, είχε σήμερα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, προς τους οποίους έδωσε συνέντευξη για την Εφημερίδα τους «Το Πέτρινο».  

Τούς μαθητές συνόδευαν οι κυρίες Αγγελική Στράτου, Φιλόλογος και Μαρία-Άννα Μανανά, καθηγήτρια Γερμανικών, καθώς και ο θεολόγος κ. Κωνσταντίνος Σφήκας.

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε με αγάπη τα παιδιά στην αίθουσα του θρόνου και τους προσέφερε γλυκίσματα και πνευματικές ευλογίες. Οι μαθητευόμενοι δημο­σιο­γρά­φοι έθεσαν ερωτήματα με σαφήνεια και με διακριτικότητα πάντοτε επί όλων των θε­μάτων, που απασχολούν την νεολαία και αντίστοιχα ο Σεβασμιώτατος έδωσε εμπε­ρι­στατωμένες και σαφείς απαντήσεις, που ικανοποίησαν ιδιαιτέρως όλα τα παιδιά.

Μετά την συνέντευξη, που διήρκησε πάνω από μισή ώρα, ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τους μικρούς μαθητές στους χώρους του Μητροπολιτικού Μεγάρου, ιδιαιτέρως δε στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο και στο Κειμηλιαρχείο, όπου τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από την ποιότητα και το πλήθος των εκθεμάτων, είπαν δε πως ήταν ευκαιρία να γνωρίσουν την πνευματική πλούσια κληρονομιά της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, της οποίας αντιπροσωπευτικά δείγματα εκθέτει η Ιερά Μητρόπολή μας στο Κειμηλιαρχείο, που στεγάζεται στο ισόγειο της Μητροπολιτικής κατοικίας.

Η συνάντηση αυτή ήταν πολύ ευλογημένη και χαρούμενη τόσο για τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας όσο και για τα παιδιά και υποσχέθηκαν ότι θα επαναληφθεί και στο μέλλον.

Ετικέτες: 

Άλμπουμ φωτογραφιών: 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...